Snacka om vinter-

- vi har nog en halvmeter snö nu, minst! Det har ju blåst så framför transporten jag skulle ha ut idag så var det en vall på 80 cm....fick skotta lite och så köra tre fyra ggr innan jag kom intill med bilen- nu ska jag ta släpet och åka på shoppingrunda, köksbänkar,färg och en massa andra nödvändigheter ska införskaffas till det nya huset!

Helgen har tillbringats på jobbet- då gör man inget annat än att jobba och sova från fredag 12.30 till söndag
22.30. Men det är skönt att ha en massa lediga vardagar sen, och med lite sem är jag ledig till 13 dec nu, med undantag för en dag (mina semesterdagar räckte uinte riktigt). Nu ska det skottas snö och flyttas grejor hela veckan!

Ha det bra!

Snö, snö och ännu mera snö....

Vaknade idag av att min mobil ringer på nedervåningen....tittar snabbt på klockan 07.23!!! Skulle rida med Josefine 7.15, hon började misstänka att vi sov för det var alldeles svart överallt på gården. Rolf och Ida fick snabbt hoppa i kläderna och dra iväg till skola och jobb utan frukost, tur att det inte var jag som ställde klockan igår kväll! Men vi var väl trötta, Ida kom vid ett inatt och var ledsen för hon drömde mardrömmar, när man ska sova alla tre i vår säng sover man inte så bra, har legat på kanten av sängen och nästan vart på väg ur ett par gånger.

Men vi kom iväg på en skön ridtur i snön, det är rejält med snö!! Hästarna får pulsa ordentligt det går upp till knäna långa sträckor. Undrar hur vintern ska bli när det är såhär innan 1:a december???Och det snöar fortfarande....

Nu blir det en sväng till Täringstorp, sen hämat Ida i skolan och så rida en häst till i e.m., den går nog den här dagen med.....


Vinter!!

Det är den 24 november och vi har tre decimeter snö, det snöar fortfarande  och ska tydligen snöa en hel del till,
vi har nu -5 ska bli neråt -15 i helgen, tidig vinter får jag säga. Hade hoppats att det skulle va snöfritt i början på dec då vi ska flytta, men den risken är nog inte så stor. Tur att vi bestämde oss för bergvärme på det nya stället för jordvärme kan man inte lägga ner då det är så mycket snö...

Har jobbat två dagar, var uppe tidigt igår och åkte ner till ridhuset med Pauline och Jossan som red King och Trinity, var jättekul, men utan fyrhjulsdrift på bilen hade det inte gått, fegade  lite och skottade lite i snövallen innan jag körde ut på stora vägen. Inte helt bra om transporten fastnar på vägen ut....Sen fick man skotta snö och så var det jobb från lunch och hela kvällen. Idag är jag lite seg men ska väl vara inne och packa ihop lite mer och städa under dagen, har upptäckt att det är väldigt dammigt under möblerna som stått på samma ställe länge.
Får åka ut i halkan lite idag med, måste hämta en silagebal och sen ska Ida hämtas i skolan och rida lektion ikväll.

Nu känns det verkligen som om man hänger på målsnöret- om en vecka är det vårt på riktigt- då flyttar vi verkligen!! 

Nu ska jag göra lite nytta- ha det bra i snön och kör försiktigt!!!
Helgen!

Då är helgen snart till ända och mina fyra lediga dagar likaså...denna vecka ska jag jobba 60 timmar på 5 dar men sen är jag ledig i 14 dar -minus 1, hade inte sem dagar kvar så jag får gå in en dag på jobbet:) Men det känns inte speciellt betungande:)

Har haft en toppenhelg- i fredags kom syster Emelie och lilla Caroline ner från Sthlm och Pauline kom hem från Götet! Hade myskväll hemma med massa godis och Idol! Lördagen var vi och körde lite mera taggtråd till sopstationen i Aneby, men nu är mer än hälften borta iaf:). Sen stod vi en och en halv timme på Eksjö torg i regn och blåst för att va med när Rolfs mamma skulle vinna massa pengar och en bil på postkodlotteriet....vilken tyvärr inte inträffade men 10.000 kr är ju helt ok det med. Efter detta var det skönt att åka till simhallen i Sävsjö och bada, jag innehade rekordet på rutschbanan nästan hela tiden, sen var det nån som klådde mig- när jag försöker åka om den tiden har tidtagningen lagt av!!!! Sen stängde de!!

Myskväll nr två blev det på lördagen, då kom en kompis till Pauline med så vi blev 7 pers till middag var jättemysigt!

Idag har Pauline och Ida hjälpt mig att köra grejor, två fulla hästtransporter fick vi iväg idag, börjar bli lite spartanskt här hemma nu:) Sen åkte vi ner till ridhuset med King för hans första åpass efter sin skada- han var pigg och glad men snäll, småbockade bara lite i galoppen! Ida red Yoshi och avslutade som vanligt med att göra konster, stå upp, damsadel, kullerbytta av hästen m.m. tur han inte är lättskrämd!

Sen var det hem och lasta om, så åkte Pauline och Rolf ner på Husarträning med Vital och Trinity! Nu ska Ida och jag mysa själva en stund!Bild från Hubertus 2010
Jag och Vital, Rolf och Trinity och Pauline med King, Hubertus 2010!

Ha det bra- kram!


Fattar inte...

...hur de som jobbar 7-16 må-fre får ihop sina liv...fast å andra sidan har de kanske lite mindre att dona med, och man kanske är två i familjen som är hemma de flesta kvällar. Jag tittade i almanackan och insåg att de närmaste två veckorna kommer vi att vara hemma samtidigt två kvällar nämligen lö och sö kväll denna helg. Två middagar ihop på 14 dar normalt eller??? Men Ida har någon av oss hemma varje kväll iaf:)

Men härliga semsterminnen har vi ju! Snart ett år sen vi var i Thailand på långsemester och Ida pussades med ett illaluktande Sjölejon....tiden bara flyger iväg!


Har varit uppe tidigt för att hinna fixa hästar och hunden och mig själv och Ida innan jag har börjat jobba vid 7 ti, on, är lite seg ikväll men har ju nästan sovmorgon imorn, kan sova till 7 ha ha! Imorn ska jag inte åka till Täringstorp utan vara hemma och ta hand om tvättberget och det alldeles för stora klädberget på "min" stol i sovrummet, sortera Idas garderob, packa lite mer och städa lite. Skulle vilja ha ett tvättnedkast i väggen där man slängde in smuts och så kommer det tillbaka sorterat och ihopvikt....

Imorgon kommer en f.d ridelev (och vän) med sin lilla son och fikar ska bli så kul!! Tänk vad alla år på olika ridskolor gett mig- massor av underbara vänner som det är roligt att följa från 8-9 årsåldern tills de helt plötsligt är vuxna och får barn!! Häftigt att vara med från tonårsförälskelser till bröllop!

På fredag kommer syster Semlan med sin lilla Skorpa- och Pauline kommer hem ska bli jättemysigt!!
Vi hörs!!!
En helg i taggtrådens anda!

Taggtråd måste vara något av det värsta som någonsin uppfunnits- förstår att de använder det som krigsmateriel!


Nu är det tack och lov förbjudet att använda till hästar och kommer väl snart att förbjudas helt. Men detta innebär nedplockning, för er som inte har rutin på detta område kan jag berätta att taggtråden lever sitt eget liv.

För att styra upp den är den fastspikad med enorma märlor i halvruttna stolpar- så när man ska ha bort märlan går stolpen sönder men märlan sitter som berget-om den inte är fastmärlad så har man snott tre varv ståltråd runt stolpen.....För att ytterligare styra upp den sitter stolparna tätt med ca en och en halv meters avstånd... När man då äntligen fått loss den från stolparna ska man snurra upp den på snygga rullar- går för det mesta ganska bra, men ibland så ska man lägga intill den och den snurrar då iväg ett halvt varv oftast fastsittandes i en handske el två, då får man lirka ur handen ur handsken och pilla loss alla taggar ur den..För att åka spänningen ytterligare sitter taggtråden där marken är som sämst- blött, stenigt etc. man måste ju uttnyttja marken- men att balansera på en stenmur eller att man håller på att gå ner sig då man fixar staketen och hästarna inte kommer kunna gå just där har ingen betydelse???
Nu sitter de nya stolparna där marken är bra:)

Idag känns det bara kul för idag ska det bara skruvas isolatorer och sättas tråd! Hur enkelt som helst!

Hej hopp!


Full fart...

....har det varit på jobbet idag, vi har så att säga gjort skäl för lönen, brandlarmet gick på morgonen - kan inte rekommendera att lägga en plattång som är igång i sängen och sen gå därifrån, en aning hysteriskt på avd kan jag säga sen har dagen gått i 190......brukar kunna gå vid 16 men idag blev det ingen rast och kvar till 16.30...tur man har bra arbetskamrater!!!

Nu är det lugnt några minuter innan det är dags att ta på sig finkläder och åka på Säby Husartropps 15 års jubileum i Tranås i kväll- blir trevligt.

Och all fin vit snö regnar bort och alldeles svart är det ute igen:( Inte nog med det så har vår lilla King klivit på något (troligen en vass sten när han far runt som en galning) i hagen, fått en böld i strålen så han får penicillin och smärtstillande- hoppas han blir bättre snart!

Nu är det dags att hoppa in i duschen- vi hörs!!

Vilken vecka...

...började bra i måndags f.m. då jag var ute och tog ner gamla taggtrådsstaket, men sen!!! Tycker inte jag hållit på så länge men kollar klockan och inser att jag ska vara i Eksjö om 10 min, hmmm det tar 20 min att åka till Eksjö, ringer fritids och ber att Ida ska få gå dit en stund tills jag kommer. Åker till skolan, på skolgården möts jag av fritidspersonal som säger att Ida är därinne hon skulle ju ändå vara kvar för ni har ju utvecklingssamtal nu......shit!! Har totalt glömt detta- trots att det är uppskrivet i almanackan, så iklädd gummistövlar och skitiga arbetskläder har Ida och jag utvecklingssamtal....

Tisdag sover Ida på Kulla för jag har tvådagars konferens med jobbet, och Rolf är på övning. Jag hoppades vi skulle sluta lite tidigare på onsdagen än vi egentligen skulle men vi hade fullt upp till 16.00, så jag ringer fritids och ber dem skicka ut Ida på skolgården, möter henne 16.15 stressa hem och ta in hästarna och servera Ida lite mat och vid 17.00 iväg till Idas ridlektion,snorhalt och oplogat så vi kom precis på sekunden, på vägen hem säger Ida att hon glömde läxmappen igår för den är nog hemma- hon hittade den inte i bänken idag....hemma hittar vi inte läxmappen....ringer Rolf som säger att Ida hade den med sig till skolan i tisdags...och idag låg den på henns hylla i skolan, pinsamt att missa den 2 dar i rad.

Idag kommer vi på att Ida inte har nån frukt med sig på vägen till skolan- MEN vi var ute i så god tid att vi hann åka och köpa innan skolan- de ni!

Imorgon ska jag vara en välplanerad mamma, plocka fram alla kläder till Ida redan ikväll och frukt och gympakasse och ytterkläder...

Bloggandet har legat på is ett tag har inte riktigt hunnit med- men det har hänt en del, vi har köpt en egen gård som vi flyttar till första veckan i december:) Vi har där inrett stall och fixar med hagar b.l.a plockar vi ner taggtråd...en minst sagt taggig sysselsättning....vi har också flyttat stora delar av vårt bohag som redan är ditkört i kartonger- och så står det kartonger packade lite överallt i huset vi bor i med...när vi flyttat dit blir det renovering av huset, men vi tar några rum i taget...

Ska försöka lägga upp lite bilder men hinner inte just nu.- för nu ska jag åka till vårt nya ställe och leta upp taggtråden som ligger prydligt ihoprullad- men tyvärr under 2 dm snö...

Ska sätta lite fler stolp och plocka lite mer taggtråd idag, imorn blir det jobb 7-16 och sen Husarmiddag i Tranås, helgen tillbringar vi väl i arbetsläger Täringstorp:)

Ha det bra!

RSS 2.0