Tänk på vad du kan göra...

...och inte på vad du inte kan göra!



Ibland känns det verkligen som om man är i ett ekorrhjul...saknar tid och möjlighet för rekreation dvs rida våra hästar, ta långa promenader i skogen, att bara vara utan att få dåligt samvete. Varje dag är uppbokad med massor av tider att passa och saker som måste göras, och så det som borde göras men inte hinns med. Undrar om man kan vända varje tanke till en positiv tanke, vissa dagar just nu känner jag att jag inte ens vill prata i telefon med nån för det känns som om det enda jag gör är att gnälla på det mesta. Ibland skulle man kunna, men orkar inte alltid stressa som en idiot för att hinna med allt och ibland är man bara helt slut.

Som den KBT anhängare jag är så är det bara att inse att jag måste jobba med min egen hjärna!! Ta tag i mitt liv. Mental träning. Förändra tankegångarna, hitta något positivt i allt, inte gräva ner sig för att det inte alltid blir som man vill och tänkt sig....jag är ju en planerande människa och gillar när planen följs...Idag känns det bättre än igår för hela huset blev städat när jag var sur som bara den, det har varit ett dåligt samvete flera veckor nu, massa saker som står och som man borde fixat för länge sen. Fast jag vet inte riktigt varför humöret var i botten. Bara hade en så urtaskig dag, men sen avslutade jag kvällen med hästarna- konstigt vad de gör för humöret- även om man ibland kan bli en aaanings trött på dem när de hittar på hyss!


Avslappnad- ja!



Ett av mina problem (vilket jag nog inte är ensam om) är det dåliga samvetet för att man inte hinner med allt som man borde och att jag blir oerhört irriterad och sur då jag inte kan göra det jag skulle vilja!!! Det där sista låter ungefär som man är i trotsåldern...det kanske man är när man snart ska träda in i vuxenvärlden?

Mindfulness- här och nu- känn efter!



Ida i solnedgången på Kamala Beach, minnena av vår resa kommer vi att ha med oss hela livet!


Tänk vad lite fint....

... väder kan göra för humöret!!!  Bara njuter av de senaste dagarnas sol och värme (trots åska och regn på e.m vissa dagar) premiärbadade i sjön igår, nästan en månad senare än jag brukar- men så var vattnet varmare också!
 Vi satt ute och grillade igår kväll, vid 19 tiden var det fortfarande 20 c varmt- sååå skönt!

Stackars Pauline börjar repa sig något efter sin förkylning med halsont och feber, men det blev bara en start på lilla King igår, sen orkade inte ryttaren mer:)

Sen bokade vi biljetter och skulle åka in och se Draktränaren på bio i Eksjö, vi köper popcorn och dricka och bänkar oss...det var bara vi tre där...antagligen för fint väder! Sen kommer de och säger att det är fel på datagrejen som filmen är på, så det blir ingen film- inte idag söndag heller, lite Ida blev jättebesviken så må el ti får det bli en tripp till Jönköping och bio där ist.

Hade ju semester igår eftersom Rolf är på övning, blir lite mycket för Ida annars, men idag är det jobb 9-22.30, sen väntar två lediga dagar så det ska nog gå bra:)

Nu ska jag serva Ida med frukost innan jag drar till jobbet! Ha en skön söndag!

Det känns som om....

....det går uppåt igen....vet inte riktigt vad det beror på men sol och värme försämrar ju inte saken! Jag har bestämt mig för att det är ok att ta det lugnt ibland...igår jobbade jag över (hade dessutom lite migrän) och var hemma strax före tolv inatt... och man måste ju upp på morgonen ändå senast sju för att Ida ska hinna till skolan så jag har varit seg idag och har faktiskt tagit det lugnt under f.m. Håller på att intala mig själv att jag inte ska ha dåligt samvete för detta...skulle behövt städa och tvätta. Men ett besök i simhallen blev det med Ida och kompis- måste hålla igång hennes simning som blev så bra i Thailand. Sen var det middag och lite slappande innan jag har ridit tre hästar ikväll i ett helt underbart väder! Kändes som en sommarkväll!

Nu ska jag lägga mig och titta på Navy CIS...får väl kolla reprisen imorn för att se slutet för jag lär väl somna ifrån i vanlig ordning...

Godnatt sov gott!

Ny vecka!

Är lite seg, vaknar 04.30 varenda morgon, sen försöker man somna om igen och igen och igen....somnar om men vaknar typ en gång i halvtimmen tills det är dags att gå upp, blir lite trött av detta, men man vänjer sig väl snart vid ljuset?

Manne och mamma kom ner i fredags, stannade sen till söndag kväll, var mysigt att de ville vara med på hästtävlingar och lagårdsrännet!

I fredags sprang jag Lagårdsrännet med Ida 2,2 km, startade med en lång uppförsbacke som Ida absolut inte ville springa i, sen var hon jätteduktig och sprang nästan hela vägen som var kvar, spurtade i mål, klarade oss på 18 minuter! en minut snabbare av Ida än förra året!

I lördags jobbade jag, de andra roade sig hemma på egen hand.

Igår var det Husarhoppning i Vetlanda, jättefin bana. Gick bra för Rolf och Pauline, Trinity är en klippa! Sen var det hem och byta häst för då skulle Ida ner på klubbhoppning i Aneby med Yoshi. Jag lastade den lille busen, går sen runt för att stänga baktill... då hoppar han ut genom skötardörren där fram!!!  Jäkla odåga, jaga honom en stund, nästa lastning så satte jag fast honom och stängde framdörren innan jag gick runt för att stänga baktill! Ida hoppade sen en 20 cm bana med honom, jag fick den äran att springa med. lång bana 9 hinder!! Blev glad för sin rosett och skulle inte åka hem direkt utan stå och hålla sin häst vid banan som de större tjejerna gjorde:)

Sen var den dagen slut...middag blev det vid 19 tiden och sen packa iordning allt för Ida, gympa i skolan måndag, sova på kulla måndag natt och så lite extra ytterkläder...och Rolf stack idag på ny övning i tio dagar, det var ju lite att packa- framförallt att leta efter laddaren till hans nya kamera- som bara han har använt! Vi letade på olika ställen i huset, där han letat letade inte jag....ringde och kollade så inte mamma och manne fått med sig laddaren, men inte! Då letar jag där Rolf redan varit och vad hittar man väl där- jo en laddare!

Sen var det dags att ta in hästarna och lägga på Vital en ny baksko, han drog av sig den andra i lördags och hade slitit ner hoven rejältmen igår var han faktiskt rätt snäll ändå, sprakade mig inte nån gång när jag skodde- bara ryckte lite:) Och vips så var klockan 21.45....tiden bara försvinner ibland...avslutade kvällen med en genomgång av almanackan för att få ihop logistiken i våra liv... det är mycket nu och ett tag framöver, men det ska väl gå på nåt sätt det med.

Ha det bra!

Iskallt!!

Its freeeeezing outside!!! Att det kan vara så kallt när vi är en bit in i maj. Två plusgrader eller nu är det hela fyra plus ute och lite regn och blåst på det så kan man tro att det är november eller nån annan kall vintermånad!

Idag fick lilla King göra debut på tävlingsbanan, åkte till Tranås där han och Pauline hoppade en liten 90 clear round, han skötte sig över förväntan, var snäll att göra iordning, bockade inte och stod inte på bakbenen eller nåt sånt dumt! Lite spänd var han men gick in på banan och skuttade runt, rev tvåan för han hade korsgalopp och var lite ofokuserad på det hindret- i övrigt var han toppenfin- så himla kul!

Ida har tillfrisknat- bara lite snörvlig nu. Men det är ju inget roligt väder att göra något ute i...och jag ska kanske jobba några timmar ikväll- beror på hur stökigt det är på jobbet. Imorn är jag ledig innan det är dags för jobbet igen. Funderar på om man skulle göra ett ryck och städa lite här hemma- Ida leker just nu i sitt rum så det behöver nog städas snart....men att hitta något ställe i huset som behöver städas är väl inte direkt svårt.

Ha en bra helg i regnrusket! Hej då!



Jag ser ljuset....

...igen, har ju sovit nästan en hel natt för första gången sen i fredags:) Ida är bättre, sov själv (på en madrass i vårt rum) hela natten och har inte varit uppe hos mig alls utan bara hostat lite. Hon har lite mindre feber med så nu är hon förhoppningsvis på bättringsvägen...Om hon piggar på sig lite så kan jag nog få lite gjort härhemma med, de sista dagarna har hon inte velat vara ensam inne mer än max 5 minuter, det kan man ju förstå när man är liten, sjuk och ynklig:) 

Har idag fått på sommardäcken på lilla trailern, upptäckte när jag körde häromveckan att det lät mycket och konstanterade att dubbdäcken satt kvar....inte helt bra när farbror blå har kontroll! Rolf skulle byta däcken men det gick inte att få loss två bultar- kämpade och trilskades en bra stund- så jag fick åka till verkstaden där de har specialverktyg för olydiga hjulbultar, då tog det två sekunder att få loss dem.


Jag bara undrar- när kommer våren???? Idag var det återigen minusgrader, det är skitkallt ute ju!!

Pauline ska tävla Kingen på lördag, hans första riktiga tävling- det blir spännande, det vore så kul om han kunde uppföra sig. Hindren är det minsta bekymret tror jag.

Rolf går ut på övning igen och pauline ska tillbringa helgen med kärleken så det blir bara jag och Ida hemma i helgen....får väl se om Ida orkar med någon liten utflykt så vi kan göra nånting.

Vi hörs! Kan alla dansa soldansen så vi får lite vårvärme också, tack!

Ösregn...

...och fyra grader varmt men man får väl vara glad att det inte snöar.

Idag är det bara negativt, Ida blev sämre igårkväll, har haft feber heeela natten= legat bredvid mig med en arm runt min hals- het som en kamin- upp och ta alvedon- upp och hämta vatten- upp på toa och mamma måste gå med, har väl sovit typ två timmar inatt-suck. Skulle försöka vila en stund men får inte vara ifred mer än 10 min åt gången så det var bara att glömma.

Tänkte gå ut och pyssla lite- men då ösregnar det:((

Det blir FB och kanske baka eller göra något annat inte alltför ansträngande. Hittar inte min mobil, men det finns en risk att den ligger i bilen som står ute i skyfallet....Slipper ju vattna uteblommorna idag- alltid något:)

Planterade nya tomatfrön igår- får väl hoppas på att det hinner bli röda tomater i år iaf!

Återkommer när jag kommit upp ur dagens depp..


Valborg passerat- snart sommar???

Jobbat helgen- men helt ok- vi hade en bra helg... var lite trött på söndagen, somnade vid 24 tiden på lördag, vid 3.30 kommer Ida in för hon har drömt något läskigt...lägger sig längst ut och ska ha täcke- då blir det för varmt för mig, byter plats- då får jag inget täcke...rycker åt mig ett badlakan istället som jag ligger och fryser under tills det är dags att gå upp..och åka och jobba 15  timmar:) Denna natt har varit betydligt bättre och vädret idag kan man ju inte klaga på, men det var frost inatt och den person som var snäll och vattnade mina tomatplantor i det lilla drivhuset igår hade tyvärr inte stängt det...så att vattna igår kunde ju kvittat eftersom de frusit ihjäl inatt.  Hade ju i år hoppats på att få några röda tomater- inte små hårda gröna i slutet på augusti..

Idag är det ledig dag, Ida sjuk, Rolf och pauline och jag hemma!!! Händer inte ofta! Blir massage i e.m ska bli sååå skönt! Sen hoppträning ikväll- kul!

Nu ska det bara bli varmare så man kan njuta av solen ordentligt! Ha en underbar måndag!



 

RSS 2.0