Det blev vinter ...

... även detta år. Fast bara 15 cm snö och -6 idag, lite skillnad mot de två senaste åren:)

Hade min jobbvecka förra veckan, avslutades med att efter nästan 40 timmar på jobbet under helgen få veta att Ida hade börjat kräkas på söndag kvällen, kändes inte så kul att åka hem till, och jag hade dessutom pussat henne hejdå på morgonen innan jag åkte till jobbet.....
Stackars Ida mådde dåligt ända tills måndag lunch, sen hade hon feber nästan ett dygn, men nu är hon på benen och börjar bli som vanligt igen, men man måste ju vara hemma 48 timmar efter sista gången man kräkts, idag är det Vab men imorgon blir det skola igen. Ingen annan har än så länge blivit sjuk, nu hoppas jag vi klarat oss denna gång!

Jobb to-fre, middag på lördag, söndagen kanske åka slalom om det är snö i backarna, sen jobb i tre dagar och to- sö nästa vecka ska jag tillbringa i Antibes med mamma, ska bli superkul! 

Logistiken löser sig tack vare att Pauline kommer hem och är hästskötare, beridare, barnvakt & hemhjälp:)) 

Rolf är i Sthlm några dagar denna vecka, nästa vecka är han i Munchen, sportlovsveckan skulle han haft semester men blev tvungen att åka till Boden så jag ska imorgon se om jag kan få semester onsdag v 7 då jag egentligen jobbar kväll.

Ha en bra dag:)


 

Äntligen!!!

... gick Jerringpriset till Ridsporten och Rolf Göran Bengtsson! Han utklassade övriga genom att få 44,6 av rösterna, kul för honom och för ridsporten. Men väldigt tråkigt att Aftonbladets sportreporter skriver vem fan är Rolf Göran, det är ju iofs mest pinsamt för honom, och med sina uttalanden så klankar han ju ner på alla som röstat. Tråkigt med spekulationer om att det skulle vara riggat och ridsportförbundet har gått in med reklampengar för att det ska röstas på RGB. Men ridsporten är sveriges näst största ungdomsidrott och RGB är ju vår absolut bästa ryttare och ett föredöme med sin ödmjukhet och superba ridning. Förhoppningsvis ger det mest positiv publicitet till ridsporten.

Igår var det vardag igen, jobb och skola. Kom hem sent och sov halvtaskigt så idag är det migrän...inte våldsam men tillräckligt för att det ska vara trist.

Har just tittat på när Ida har dansuppvisning,  sjunger med och illustrerar vad som händer med rörelser:) Ska försöka ta oss iväg till ridhus och träna lite idag, stenhårt ute så det går bara att skritta.

Ha det toppen:)


Saknar det där lilla extra..

...i ork just nu, börjar bli less på mörkret och vädret som är obeslutsamt, regn, blåst, snö, tö och is och så lite mer regn och blåst-och så idag -4. Men det är ju tur man kan åka till ridhus, en tur med två hästar  to, fre, lö och sö denna vecka...inte smidigt när det är hårt i marken. 

Men igår var vi och red en stund i ridhus, Ida och jag, körde lektion med Ida en stund, hon sa att jag är mycket hårdare än pappa, jag är på henne så hon måste jobba hela tiden:)) Det är ju bra att takterna sitter kvar...

Men nu är det ju mest hopp och lek hela helgen, behöver inte laga middag varken fredag eller lördag, har däremot lovat Ida fattiga riddare när hon kommer från skolan idag.

Håller på att rensa ut julen , men mina saktfärdiga amaryllisar behagar ju blomma först nu- men med otroligt många blommor, mina tulpaner jag planterade i början på november har kommit upp ca 6 cm, så det blev inga jultulpaner snarare februaritulpaner kanske. Men det var gulligt med tulpanknopparna i mossa och tomte och ljus bredvid under julen iaf:)

Dagsa att sätta igång med dagen pyssel- julsaker bort, lite tvätta, lite städa, lite mocka, lite rida och så fredagslyx- middag ute och sen bio:)

ha det toppen:))


Afghanistan.

Som de flesta vet är det ca 1000 svenska soldater på plats varje år i ISAF styrkor för att hjälpa den Afghanska befolkningen att slippa Talibanernas styre och utbilda poliser som kan hjälpa i sitt eget land, dessutom gör de fler insatser.

Vi känner många som varit där, men  hur det är pratar man ju liksom inte om när man träffas på nån fin middag.

En del har man ju fått berättat för sig men nu har jag läst Johanne Hildebrants bok "Krigare". Om jag var emot att Rolf skulle åka dit tidigare så får han absolut inte åka efter att ha läst denna bok.....De som är där är bara att beundra, men den upplevelsen önskar man inte sin värsta fiende...har du inte läst den så gör det!


Diskussionen huruvida vi ska göra insatser utomlands eller ej är en annan fråga, detta är ju beslutat att vi ska som det ser ut just nu. Tycker det är otroligt att de får ihop folk som vill åka, och vågar åka. Många åker ju ett flertal gånger på utlandstjänstgöring, vissa har ju inget val då alternativet är att sluta i försvarsmakten. Å andra sidan är man officer så är det ju det som man är utbildad för.  För vissa är det säkert en spännande utmaning, dock tillhör inte jag den kategorin människor.Vissa perioder i livet kanske passar bättre för utlandstjänstgöring än andra, tufft att vara ensam hemma kanske med små barn och heltidsjobb i mellan tre och sex månader. Förutom det praktiska är det också en psykologisk bit som kan vara jobbig, både oron för den som är borta, dels hur man ska få allt att fungera  ensam i vardagen. Men de flesta som lever ihop med officerare är ju vana vid att vara ensamma hemma men då är det oftast bara några veckor.

Ha en bra dag- hälsningar från en som är glad att inte ha sin man utomlands just nu:)
 


Nu blev det mera hemligt..

Jag har nu stängt min blogg så man måste ha ett klösenord för att komma in och läsa, har skickat detta som meddelande på Fb eller på mail till er det berör:)
Kram!

Nu är det helg:)

Iallafall för mig, bytte en dag denna vecka så min 4 dagars ledighet blev till 5 dagar, känns helt ok!

Har ju som vanligt en del att fixa med, men det ska bli härligt att ha tid för hästarna i dagsljus och med Ida i skolan så hon är sysselsatt och man inte behöver ha dåligt samvete för att man inte ägnar sig åt henne. Hoppas nu att det inte blir katastrofväder, utan man kan komma iväg till ridhus och träna.

På fredag blir det Hamilton premiär och middag ute med vänner innan- och alla är barnlediga, händer inte ofta:)

Lördag är det dags att åka och hoppa med våra små busar på f.m och sen den superba Julgransplundringen på Ing 2, middag  med barnvakter som serverar barnen pizza en våning upp. Undrar hur stora barn man kan ha med sig, men några år till är det väl ok:)

På söndag ska vi åka med Husarerna och samträna med Tranåstroppen- det blir spännande, men kul med lite omväxling.

Ha det toppen!


Söndag eftermiddag...

är denna gång ganska lugn, ska plocka undan lite mer jul hemma och planera lite mat för må och tisdag. Rolf kör Pauline till bussen i Jönköping och Ida har en kompis här en stund.

Nyårsafton firades med goda vänner och deras barn hemma hos oss, supertrevligt och mysigt, var dock inte lika roligt att gå upp tidigt på sö morgonen och åka till jobbet... men väl på jobbet så är det ju helt ok med så trevliga arbetskamrater och för det mesta goa ungar!

Sen blev det Stockholm må-ti , träffa släkten och ha lite julklappsutdelning, väldigt roligt fast man inser att man träffas för sällan, det är ju inte bara vi som har fullt schema om man säger så!

Jobbat lite i veckan och det är som vanligt full fart, men vi var hos grannarna på middag i fredags, det är bra lyxigt att komma hem och få middagen serverad efter jobbet:)

I lördags var det hoppträning för Bernt hos Madde, han hade gjort en toppenbra övning för både hästar och ryttare, kul att det är igång igen efter juluppehållet, denna gång var det Paulien och King som fick vara med.

Idag var det uteritt med Husarerna, trots lite manfall så var det 13 som red och några till på backen. Som alltid mycket trevligt!

Imorgon är det jobb och vardag igen efter alla helger, hoppas jag kan jobba imorn, Ida är duktigt förkyld...

Nu måste vi igång och fixa det sista i hallen så vi kan få på klinkern där och kaklet i köket, och sen fixa färdigt i hallen, det blir nog bra när det blir klart...

Ha en bra vecka:)


RSS 2.0