Några dagar i Stockholm..

Nu har det inte dröjt en riktigt hel vecka sen förra uppdateringen. Men det har inte funnits tid eller så har
 jag inte haft nån dator ...
I onsdags skulle Ida och jag ta tåget vid femtiden på e.m. till Sthlm, men vi hade inga ungar på vårt jobb (de har inte rymt) men de skulle med skolan på studiebesök och en massa folk var på utbildning så jag fick kompa ut redan halvett, så Ida och jag tog tåget redan vid tvåtiden. hann med en mysig hemmakväll i Rolfs lägenhet, vi frågade Ida vad hon ville göra- Ha myskväll och titta på film och äta popcorn,- det var ju inte så svårt att ordna..

Onsdagen inleddes med shopping av (håll i er) INTE ROSA kläder, men med ett litet Hello Kitty emblem i rosa, grå byxor med tillhörande tröja. Eftermiddagen tillbringades i Bromma hos kusin Caroline och min syster Emelie, var jättemysigt och barnen lyckades hålla sams i princip hela tiden. Sen kom fler i familjen och vi åt en supergod middag! Tack mamma!

Fredagen åkte jag ut till pappa och vi har börjat sammanställa lite släkthistoria, det är helt fascinerande, ska bli kul att fortsätta även om det är ett stort arbete. Mamma gav mig en massa brev från åren 1929- 1937 både som mormor fått och även skrivit själv till sin pappa under studier utomlands, från Krakow, Oxford och Paris, på tåget hem satt jag och gick igenom en del av dessa, det var otroligt kul att läsa, hon gjorde som alla tonåringar, skrev hem och bad om pengar (ganska ofta), en del beundrarbrev och många fester. Lätt att fastna i detta och sitta och drömma sig bort....

Men nu är det lördag 2009 och jag ska alldeles strax åka med resten av familjen på 70 årskalas för Rolfs mamma.
Idag har jag börjat gå igenom och packa iordning lite saker inför nästa helg, då vi åker till Vemdalen. Jag jobbar ju alla dagar utom torsdag så det finns ingen tid under veckan och ordna med alla saker. Det kommer att bli full bil...tre uppsättningar slalomprylar, tre uppsättningar längfärdskidor och kläder och skoter och lite andra bra att ha grejor.
En del vi har pratat med skakar lite på huvet åt oss när vi berättat att vi ska bo på fjället i en stuga med ett rum och ingen el och inget vatten, sex kilometer från närmsta plogade väg..ska bli superkul!

Nu ska jag göra mig klar ha det så bra!


Måndag morgon igen..

Och jag ser att jag inte har uppdaterat på en hel vecka!
Är nu hemkommen från helg i Götet, har ju varit på semester ändå är jag lite seg idag..

Resan ner gick alldeles utmärkt, sen skulle vi bowla... jag kämpade men mitt klot studsade ibland och hade klart ojämna resultat, när vi nästan är klara så talar en vänlig själ om för mig att jag håller klotet med fel fingrar och kastar det på fel håll ( jag har bowlat typ 2 ggr i hela mitt liv och sist var minst 24 år sen..) då gick det mycket bättre, klotet hamnade nästan där jag ville ha det nästan varje gång..men då var det ju så dags, jag kom sist i turneringen - men Rolf vann och Pauline kom nånstans i mitten, så familjeresultatet var ju ok.

Söndagen tillbringades på Scandinavium- det är så häftigt att se alla superduktiga ryttare och hästar- speciell känsla när man sitter där och det är på riktigt... Svante och Saint-Amour- vilka ritter!Grattis till världscupsegern!

Företaget Libresse har kommit på att ridsportpubliken mestadels består av tjejer så de anordnade en tävling där man kunde vinna ROSA hästprylar, jag lämnade in en lapp med Idas namn på och en motivering att hon älskar rosa- en stund senare stod Idas namn på tavlan- hon vann en rosa borste!

Hem på kvällen och hämtar Ida i Eksjö- möts av Ida som säger att hon hatar mig- Kul! Frågar i bilen varför hon sa så- Ida svarar då: Jag hatar inte dig , jag tycker om dig men jag ville inte åka hem, men det spelar ju ingen roll vad jag säger för jag visste att jag inte fick stanna ändå. SUCK!
(blev dock glad för den rosa borsten och rosa glittergrimman jag köpt)

och till min stora glädje håller vintern i sig- hinner inte åka slalom under veckan, söndag kanske det blir en vända. Ida och jag ska till Stockholm onsdag till fredag och umgås med släkten- ska bli kul!

Nu ska jag göra lite nytta- vi hörs kramar MollaMåndag morron- man vet att man lever!

Jobbade sent igår och kom väl i säng vid 24- snåret, kravlar ur sängen vid 05.45 för att köra Rolf till tåget  (han e lika trött han) hem tänkte vila en liten stund - det går bra i en kvart sen vaknar Ida-hon är jättego och myser en stund men sen är det full fart!

Rolf ringer sen och säger att Sj släppt tågbiljetter (vi ska upp tillSthlm ett helt gäng i maj) så då var jag tvungen att ringa runt till 15 pers för att kolla om de ska åka med- biljetterna kostar idag 95:- men om några timmar börjar priset stiga så man får vara snabb i vändningarna.

Emellan mina samtal tar jag ut hundarna och passar på att elda i pannan- då passar hundarna på att ta en egen liten tur- ut och leta hundar- hittar inga - men efter c:a 40 min ylar en frusen hund utabför dörren- efter ytterligare 10 min kommer nästa...hmmm undrar var de varit och vad de gjort..kanske bättre att inte veta..

Nu har Ida och jag fått i oss lite lunch-imorn kanske man skulle ta Ida och åka lite slalom..vi får se

Vi hörs kram Molla


En ledig dag..

hade jag denna vecka, den gick fort, åkte ner med P och ida till ridskolan för att hoppa, Ida red typ fem minuter sen skulle hon leka med en kompis som råkade vara där- hade jag vetat om det hade jag ju inte tagit med Yoshi...

Sen hem servera Ida och kompisen Ebba pannkakor, sen var det dags för hovslagaren och sen en galopptur över snötäckta fält, P på lillkillen som skötte sig bra- bockade bara lite!

Har nu suttit på Facebook en stund- det är ju jättekul (ja jag vet att jag är lite sen) hittade gamla klasskamrater från Strömsholm, vi insåg att det är 20 år sen vi slutade...shit vad tiden går- så nu ska vi fixa en återträff, krävs en hel del detektivarbete för att hitta alla men en hel del har jag redan koll på.

dags att jobba helg, uppdatera om det finns tid..kramar Molla

Bilburen ungdom..

Detta klipp är gjort av Paulines f.d. pojkvän, den röda BMW:n är hans, det känns bra att hon inte är med i bilen längre!!


http://www.youtube.com/watch?v=7cquf69au74
see you!


Nu har det äntligen kommit snö!!

Helt underbart då det var nästan 15 cm snö då man stoppade näsan utanför dörren på morgonen idag! Dessutom ska det var kallt under veckan och komma mer snö!!

Efter lite problem att få igång snöskotern, så gick det ganska bra (Rolf fick bli lite kompis med den bara) Ida har åkt flera gånger om dagen hela helgen- fick aldrig nog!

Idag har Ida åkt lift helt på egen hand, de första åken i backen ville vi ha lina på henne för det var mycket folk idag- Ida tyckte inte att hon behövde nån lina så hon försökte sticka ifrån oss innan vi kom upp i liften- hon lyckades inte! Men hon åkte några åk själv och kan nu bromsa, men då jag sa att hon skulle bromsa mer och det inte gör nåt om det stannar så säger Ida att hon vill åka fort!Ida på väg att hugga liften!


Hundarna tycker också att det är toppen med snö!Hannibal rullar sig i snön!Såhär söt blir man då!Hera hanterar snön lite mer elegant! Hon busar bara när jag inte ska ta kort!

Hej svejs vi hörs under veckan kramar Molla

Facebook

Hej allihop nu är jag registrerad på Facebook, håller på att försöka komma underfund med detta fenomen- ska lägga upp bilder och skriva lite mer detaljerat i min profil- får se om jag hinner ikväll- så välkomna till Facebook om ni inte redan finns där Kram Molla (ska nog fortsätta att blogga ett tag till också)

Journalister!?!

Alltså där jag jobbar har vi ju ungdomar som är inlåsta av olika anledningar, en del har hamnat i kriminalitet och missbruk eller andra saker som är skadliga för den unges hälsa och utveckling som det heter. Dessa ungdomar håller sig ju inte alltid inom gränserna för vad man får och inte får- så även då de kommer till oss. Detta innebär att det händer saker,t.e.x. som nu när några f.d. detta elever ringer och bombhotar samt hotar pers, fast vissa nätter ringer de bara och pratar, samtidigt så råkar elever på annna avd. försöka rymma och i samband med detta hotar de pers. Det är lite stökigt ibland men vi har beredskap för detta och jobbar efter en policy. Då den som har rektorsjouren pratade med TV 4 igår sa hon att vi har en hög beredskap men inte vidtagit några speciella åtgärder just nu utan jobbar enligt vår policy- ja då säger TV4 att vi inte vidtagit några åtgärder- eeeh inte riktigt samma sak. Dessutom hade de bytt ut namnet på denna person totalt på radions nyheter?Har de inte koll- hur mycket kan man lita på nyheterna?

Jag kan meddela att det inte är på vår avd. det har varit rabalder och det är iallafall lugnt för närvarande!

Just nu snöar det jättemycket!!! Toppen!! Men nu ska jag ut och ta in ngra hästar sen ska tokpelle (Vital för er som inte visste det ) skos, eftersom han behagar kliva ur skorna, sömmen har gått rätt av och sitter kvar- fråga mej inte hur han lyckas...


Sen blir det slalom med Ida och vi ska ha med oss varm choklad och kanelbullar! (får väl synda lite, har fortfarande inte ätit något godis!!

Hej svejs!


Is så långt ögat når...

Alltså det är ju jättekul att det är fin skridskois, men det är även fin skridskois överallt på gården-trodde inte det skulle ligga kvar men det gör det och så ska det snöa imorn-så på med en massa sand idag så man inte halvt håller på att slå ihjäl sig- och dessutom så att inte de gamla gubbarna ramlar och bryter nåt (Rolfs pappa och vår hundvakt- de är båda över 70 år), hoppas det kommer riktigt mycket snö- men med min vanliga otur kommer det väl att regna här!

Ida har nu livnärt sig på drickyoghurt och välkokta makaroner ett par dagar men då det fanns nybakade bullar igårkväll kunde hon äta typ 4 st  utan problem fast i väldigt små bitar. Idag kunde hon borsta tänderna hjälpligt också.

Idag fyller Rolf år och det är första gången på länge han var hemma på sin f-dag, så vi firade med sång, tårta och paket i morse! Ida var väldigt svår att få upp, fick dra henne ur sängen vid 6.45, men sen när Rolf och Pauline åkt ville hon inte vila en stund till.

Annars har det varit lugnt sen i söndags- ska jobba ikväll och  imorn, sen är jag ledig to-sö, så på torsdag ska jag och Ida åka till Asbybacken och åka slalom!

Vi hörs kramar Molla


En händelserik helg..

Fredagen var det full fart hela dagen, avslutade med att städa lite extra då vi skulle ha gäster på lördagen. Vi har ju haft fullt upp hela hösten, har ju varit helt asociala- bara varit hos andra och ätit middag...

Lördagen startade vi med lite slalomåkning, Ida åkte lift själv och ramlade inte en enda gång (trots att koncentrationen brast en aning ibland, vänder sig om och vinkar åt mamma bakom henne i liften) och de nya skidorna var hala så det blev bra fart i backen. Sen var det mysig middag med några vänner och deras barn. P var hemma ända till åttasnåret då bilburen ungdom kom och plockade upp henne- hon återkom inte förrän på söndag lunch- trots att en viss bilägare lovat att hon skulle komma hem på natten!!

Söndagen började bra med kallt väder men strålande sol- vi tänkte köra lite skridskor på sjön-MEN liten Ida snubblade på en kudde i sitt rum och faller handlöst med huvudet före på en stol...en tand gick igenom huden under läppen, kan säga att det blödde rätt bra och hon hade ett jack på utdidan på en cm. Ringer akuten vid 11tiden- de har ingen läkare på plats förrän efter två så vi får komma vid 14.15...bytte omslag på såret typ 10 ggr för det blödde igenom hela tiden men Ida var tapper. Väl på sjukhuset fick hon en bedövningsspruta, men läkaren hade inte fatta att det var hål rätt igenom så en del av bedövningsmedlet fick Ida direkt in i munnen...och när han satte i sprutan ja då började det ju blöda igen...men Ida var jätteduktig och två stygn senare var vi klara. Så nu har Ida ett snitsigt litet plåster under läppen och en rejäl svullnad...

Söndagen avslutades med ett litet inköp av leksak ...Ja jag vet det finns ingen snö här just nu men vi ska ha den och köra med i Vemdalen, så det så!Inte helt ny men Ok skick, Ida tyckte den var jättefin,tyckte att hon nästan kunde köra den själv!
(och jag prutade 2000:-, det var nästan så Rolf skämdes)

Nu ska hästarna ha kvällsmat sen ska jag gå och sussa, vi hörs kramar Molla


RSS 2.0