Ao-Nang

Idag ar det fredag och vi ar kvar i Ao Nang, ok stalle men valdigt turistigt och inte lika lugnt som Koh Lanta. Blev nagra dagar extra har eftersom Ida blev lite risig i tisdags kvall. Feber, lite ont magen detta holl i sig onsdagen och lite pa torsdagen, idag ar hon dock pigg igen och imorgon far vi till Koh Samui. 

I tisdags var vi och red pa elefanter samt klappade och gullade med nagra stycken. De hade ocksa en show med en liten elefant dar askadarna fick vara med, elefanten plockade pa och av hatt pa bade Ida och Rolf, de fick aven massage!! av den lilla elefanten de lag ner och han slog med snabeln pa ryggen pa dem. Sen var vi vid ett tempel och tittade pa haftiga grottor, skulle vara en massa apor dar men de hade nog tagit semster den dan- men lika skont det de ar ganska vilda och patrangande. Sista grejen pa turen var att bada i heta kallor eller en hot stream som kom upp fran underjorden, det var otroligt haftigt att bada i 37-40 gradigt vatten mitt inne i djungeln. Sen var det en timmes hemresa och den kvallen var vi helt slut!

Ida var sen lite dassig tva dar men idag har vi varit pa stranden pa fm och sen tagit 1 timmes massage- 350 baht for tre pers alltsa c:a 85 svenska!  

Imorn blir det resdag hela dagen men vi har ett hotell bokat nar vi kommer fram pa kvallen- hopaps det ar bra ocksa! De har pool vilket Ida ser fram emot!

Det verkar ju som om ni har en rejal vinter darhemma- kanner mig inte orolig for att jag ska kunna aka skidor nar vi kommer hem!

Ha det bra kramar!

Koh Lanta...

......var ett lugnt och skont stalle. Bodde forst i en bambu bungalow vid stranden med bara flakt, men pa em gick det inte att bada for vattnet var sa lagt sa vi bytte upp oss till ett hotell med pool. Har akt runt on pa moped , alla tre pa samma! Detta i vanstertrafik, men med lugn och fin korning sa funkade det ocksa.

Varit och tittat pa apor, forst var det en liten uppvisning och sen fick man klappa sma apor, de var helgalna, hoppade upp pa en och ville plocka i ens grejor sa dar blev vi en vatten flaska fattigare men apan var lycklig!

Kollade ocksa in en tre manaders elefantunge, den var otroligt sot, sen matade vi den inte lika sota mamman, men det var helt otroligt viloken precision hon hade med snabeln, plockade ytterst forsiktigt sma bananer ur handen pa mig och Ida, med tanke pa hennes storlek kandes det ju bra att hon var forsiktig:)

I ovrigt sol och bad, last ut alla mina 8 pocketbocker jag hade med mig men har bytt till mig en massa andra, sa i dagslaget har jag tva olasta som tur ar!


Storsta chocken hittils var da en av de som jobbade pa hotellet lag i graset och rokte hasch, hans dotter som var i 7 arsaldern badade i poolen, hon gar upp och tar nagra bloss och hoppar sen i igen... det kanns som om det ar langt ifran var verklighet och valdigt tragiskt!

Efter en vecka pa Lanta sa har vi idag dragit vidare till Ao nang, Krabi. Vi haller som bast pa och kollar laget har sa far vi se hur lange vi blir har!

Ha det bra alla hemma i snon kramar!

Rapport fran Thailand!

Hej allihopa-maste bara borja med att saga att det var ratt bidrag som gick till final i forsta melodifestivalen! Vi var inte eniga varken pa jobbet eller hemma!

Sondagen agnades at att ta sig upp till Sthlm luncha hos syster och sen till pappa som var snall och korde oss till Arlanda, forsta flyget forsenat....men de vantade pa oss i Helsinki sa vi kom med planet till Bangkok. Flygresan gick bra, Ida sov mest som en stock hela vagen-lag tvarsover oss sa vi andra sov inte sa mycket:) Sista trippen till Phuket gick snabbt och det var valdigt skont att ha bokat boendet innan vi akte eftersom vi var forsenade och kom fram vid 21 tiden pa kvallen!

Pa flygplatsen i Bkk stod en man bredvid oss i pass kon och v diskuterade da nar vi var i Thailand sist med honom- vi var inte eniga liksom...mannen bredvid oss sager da pa klingande irlandska- Never argue wth your wife becuase even if you win you lose.......ha ha det ligger nagot i det kanske!

Vi hade tva harliga dagar  Kamala pa ett trevligt hotell dar Ida traffade en jamnarig flicka som hon hade kul med!

Sen for vi till Karon dar vi ska vara sista veckan och tillbringade tva dagar dar,traffade pa en Schweizare som tyckte vi skulle hyra mc - man lar sig vanstertrafiken efter ett par timmar och om du kor pa fel sida av vagen kommer din fru att tala om det for dig....

Idag for vi till Phuket town,jag har matt lite halvtjyvis men de andra mar bra,Ida och Rolf var ute och at lunch for 40 baht idag alltsa 10 kr for tva pers... imorn ska vi aka bat till nagra oar sa far vi se var vi stannar!

Massa krama fran ett mycket varmt och soligt Phuket- Molla Rolf och IdaSnart melodifestivaldags!!

Fast jag kommer ju att missa alla delar utom den första i år…får bli SVT play när jag kommer hem! Melodifestivalen är ju en omdiskuterad tillställning- jag tillhör skaran som gillar melodifestivalen! När man var mindre var det en stor grej som man absolut inte fick missa, en del saker var ju ganska nördiga men det hörde liksom till att det skulle vara så. Nu har det ju blivit en hel följetong som håller på i över en månad vilket gör det mycket svårare att hinna med att se alla omgångar. Att jag vill se alla låtar framföras innebär inte att jag tycker det är bra….då kan man ju undra varför man tittar?? Det är liksom ett måste som hänger kvar sen man var liten! Men med så många låtar som deltar nu finns det ju alltid några som är bra, och väldigt många mindre bra…. Dessutom får ju alla typer av musik delta vilket gör det hela mycket roligare!

Så till alla melodifestivalnördar såsom jag- titta på lördag och hissa och dissa!!


Planering är A och O eller???

Imorgon blir en dag som är mycket välplanerad för att familjens logistik ska fungera.....7.30 Rolf tar en bil och kör Ida till skolan och sig själv till jobbet,8.00 ridning hemma med Pauline, sen ner till lilla Kingen och rida i ridhuset en stund (hoppas taket håller), sen hem och åka till Eksjö för att hämta Ida och kompis 12.10, skynda tillbaka så P kan ta bilen till sin högskolekurs kl 12.30,sen måste jag väl tokstäda för Rolf ska ha möte härhemma, så det ska bakas till det samt fixas middag...och så ska hästarna in...och hundarna promenixas....men det känns rätt ok det går ju att få ihop det! Sen blir det jobb i två dagar innan avfärden- så allt mitt måste packas färdigt imorn med....

Ha ha ibland är livet ett skämt- en kompis skrev på FB och undrade var spontaniteten tagit vägen, allt är så planerat numera...jodå det kan man säga.....ha ha men förhoppningsvis är inte alla dagar riktigt så fullspikade för alla...men lite lagom stress gör ju att man får mer gjort:))

See you!! 


Nedre Norrland????

Pauline sa idag att det känns som om vi bor i Norrland...och om man skulle ta en bild utanför vårt hus så skulle man faktiskt kunna lura nån- två snö/isklädda 4wd bilar, snöskotern framme, 60 cm snö på taken och meterhöga snövallar......men vi bor i södra Sverige....och det är bara -1 så det är riktigt varmt ute!

Idag fyller Rolf år men han är i Stockholm och kommer hem ikväll, Ida hade igår ett bryt för att Pauline inte ville slå in hans present igår kväll fem i åtta.....men med en muta (ett paket från moster som kom med posten igår) som hon skulle få idag på morgonen om hon slutade bråka med P och väntade med att slå in pappas present och istället gick och la sig...det funkade utmärkt!

Idag har motionen bestått av snöskottning (som tur är har min förkylning  blivit mycket bättre) i två timmar, det har ju liksom blåst så det är enorma drivor på sina ställen, brevlådorna syntes inte nere vid vägen idag..nu syns de ett tag- tills snöplogen har gått igen.... Måste passa på att köra lite skidor också sista dagarna vi är hemma i detta härliga snöväder!

I e.m ska lilla Kingen ner till ridskolan, det blir nyttigt för honom att växa till sig lite i huvudet!
Hoppas taket inte rasar in på ridhuset bara. Det gjorde det igår på Uddevalla ridklubb under en lektion- skitläskigt men alla klarade sig med livet i behåll utom en ponnystackare som blev fastklämd och illa skadad så den fick avlivas. Hoppas vi slipper mera såna olyckor!

Nedräkningen fortsätter fyra dar kvar till avresa...

Snöig snuvig måndag!

Surprise det snöar igen, och imorn ska det komma massor av snö... undrar om det blir det största snödjupet på många år? Oddsen ökar för varje dag att snön ligger kvar när vi kommer hem- yes!

Har vart lite förkyld i helgen, konsumerat vitlöksdipp i massor och lite rött men det verkar inte hjälpa trots att jag stöttat upp med lite Kan Jang....men idag är jag bara jättesnuvig inget ont i halsen och när man inte har ont halsen kan man träna! Så jag gick promenad med hundarna på morgonen- totalt genomsvett- gick i skoterspåren vilket är rätt spännande för vartannat steg bär det och vartannat så rasar man igenom och så pulsa lite djupsnö emellanåt med! Funderar på en liten skidtur nu när temperaturen är dräglig igen -4 skönt!

Hästarna får vila sig i form idag blir uteritt imorn med alla tre istället. Nu är det så djup snö att hästarna inte vill gå i den...men det finns en del plogade vägar med typ 20 cm det är perfekt!Vår resa närmar sig- bara fyra dagar kvar att jobba- må, ti och fre ,lö! Plockade fram lite sommarkläder igår- med betoning på lite, jag har så många böcker med mig så det blir inte många klädesplagg! Nån som har bra tips på sysselsättning för en livlig sexåring på planet och flygplatserna...förutom sten sax påse och klättra runt på säten till folk blir galna....målargrejor och sagor är givet men vore bra med nåt mer!

Pauline har kommit hem från Göteborg men hon vill bara tillbaka dit igen förstår inte varför:))

Idag blir det att köra försiktigt till jobbet- hysteriskt många olyckor idag och härutanför körde tradarna i 50-60 p.g.a ishalka- spännade!


RSS 2.0