Allt är egentligen jättebra.....

....förutom att jag är asförkyld!

Det rullar på, Pauline har fått jobb (ett vik) och hennes kille också. Vi kommer att få hem Ronja under våren, Ronja som Pauline hade för länge sen, en liten B-ponny, min lillasyster fick en söt liten bebistjej häromdagen, det är dräglig ridtemperatur ute och börjar bli ljusare och det skulle nog gå att rida ut nu, den mesta isen är snötäckt, vi har massor att göra i huset och då blir jag sjuk!!!

Jag brukar inte bry mig om en liten förkylning, lite seg på morronen men sen brukar man komma igång- men den här gången är jag däckad! Idag har jag inte gjort nånting, Rolf släppte ut hästarna i morse coh körde Ida till skolan så jag fick sova. Men Rolf ska åka till Sthlm vid 06.00 imorn bitti, så då måste jag både fixa stallet och köra och hämta Ida i skolan...hoppas jag känner mig lite bättre imorn bitti. Och sen är jag hemma själv till torsdag men då ska jag åka till Göteborg och gå på begravning på fre f.m så då måste jag ha piggnat till lite iaf! Sen ska Pauline och jag och Ida ha lite tjejmys i Götet innan vi åker hem på lördag.

Ska nog försöka sova lite nu- adjöss från en med däppt däsa.....

En ny liten släkting....

såg dagens ljus igår kl.16.22!! Emelie och Peter fick en liten tjej och Caroline en efterlängtad lillasyster! Och Ida en ny tjejkusin- vilket hon tycker är toppen! Så roligt!!! Nu ska man försöka få till en dag att åka och titta på underverket också!

Laddar för att jobba helg- men förkylningen som jag har känt av under veckan har inatt slagit ut, asont i halsen hostig och snuvig- men på med några alvedon så hoppas jag att helgen ska funka. Men å andra sidan pratade jag med en arbestkamrat igår och hon hade magsjuka... så det är ju pest eller kolera, fast jag är nog hellre förkyld än har magsjuka.....

Hästarna har iaf varit igång nu, men med denna förkylning och mer än -10 så får de vila 4 dar nu, lite irriterande bara. Men Vital håller ju igång i hagen-leker som en tok med Yoshi och galopperar runt. Man kunde ju annars tro att två valacker på 15 och 18 år skulle ha taggat ner lite:)

Och å ska jag gnälla lite också- det finns hur många idioter som helst i trafiken- ibland undrar man hur de fått körkort, eller så är det bara att de är så egoistiska och hänsynslösa som gör att de kör som om de är ensamma på vägen?? Säger bara BLINKERS!! Använd blinkers- och nej blinkersen är inte inbyggd i ratten- man måste slå på den och gärna innan man bromsar och svänger! Vill också upplysa om att om man blinkar in sig vid en ledig p-plats och kör fram en bit så betyder det att man ska fickparkera- men uppenbarligen är det ingen  i Eksjö som kan fickparkera eftersom de alltid kör fram i häcken på min bil då så man inte kan backa in.....Apropå parkering-  på en vändplats är det p- förbud men tror inte att det gäller vändplatsen vid Norrtullsskolan??? Och sist men inte minst alla som kör ut precis framför en så man får tvärbromsa....väldigt irriterande men med det väglag som nu råder är det ju en aning svårt att stanna, fast det verkar inte de som kör ut fundera på.....och nej jag är inte världsbäst själv men om man använder blinkers i tid så folk kan planera sin körning och parkerar där man ska samt inte ligger i häcken på den framför så blir det enklare att köra bil!

Ha en bra dag och ANVÄND BLINKERS!!!


Måndag morgon....

... helgen passerade som vanligt med racerfart. Har inte gjort så mycket nytta men det har vart trevligt med fika, luncher och middag med vänner som hälsat på:)

Dock varit iväg varje dag med hästar till ridhus eftersom det är så isigt så att det är livsfarligt att rida ut. Där det inte är is vill hästarna inte gå- för mycket skare...Men igår så körde Rolf (Ida var med och styrde traktorn) bort snön i paddocken och under var det ingen is! Så igår kväll kunde jag rida två hästar härhemma:)

Igår fick jag också körlektion i traktorn, när jag skulle starta letade jag efter startknappen...ha ha  jag har bara kört väldigt gamla traktorer tror jag för denna startade man med nyckeln....det gick faktiskt riktigt bra- var mer lättkörd än jag trodde. Var ju tvungen att lära mig hur den funkar, jag måste ju köra in ensilage till hästarna denna vecka då Rolf är i Stockholm..Idag ska jag jobba kväll- vaknar då med täppt näsa ont i halsen och huvudet....men i med några Alvedon så ska det väl funka idag med:)

Nu vill jag att det ska bli vår!!! Bara en vecka kvar av Januari- sen är det februari, en kort månad sen är det första riktiga vårmånaden- mars!! Vital har redan vårkänslor far runt som en tok och busar i hagen!


Ha en bra dag!!!


Optimist- javisst:)

Idag har jag en lugn kväll för första gången sen förra tisdagen.....Om man har bra planering och logistik så hinner man med ganska mycket. Men idag börjar jag fundera på varför man klämmer in så mycket det bara går hela tiden?
Jobbade onsdag e.m. kväll, torsdag 7-16,på jobbet har vi sista veckorna haft det rätt tungt- så det har inte varit några glidarpass direkt. Torsdag kväll åkte vi till jönköping och hämtade Pauline som kom med buss från Götet och så var det lite saker behövde inhandlas, den kvällen var vi riktigt dåliga föräldrar- middag på Mc Donalds, kom hem vid 21.00 och inga läxor blev gjorda- fredagen var det jobb 7-12 sen begravning för Rolfs faster som somnat in 87 år gammal, en mycket fin begravning, vi kommer hem vid 17.45 och sen kom Husargänget vid 19.00- vi hade en supertrevlig kväll! Lördagen fick vi börja med att skotta snö( för ovanlighetens skull) sen lunch med några vänner till oss för att vid 15.00 vara på Julgransplundring på Ing2 i Eksjö, det var i år lika uppskattat som vanligt- av både barn och föräldrar, tjejerna som tar hand om alla barn medan de vuxna får middag och umgås i lugn och ro är guld värda! En del barn (dock inte Ida) var dock lite bekymrade för de hittade tomtens kläder ute i köket....jag sa då att tomten hade lämnat dem där för att han nu har semester eftersom julen är slut!

 Ida var inte helt nöjd med Tomten, det var inte den riktiga tomten som brukar komma till Gåsö, han sa inte HO HO Då sa jag att tomten redan fått semester och han skickat en av sina nissar att vara tomte för barnen ikväll, men Ida köpte inte det heller för han hade grå sockar och det har inte nissarna!!!och så hade han fel röst. Efter detta bytte jag samtalsämne.....

Söndagen ägnades åt jobb mellan 8-22.30 och även idag blev det jobb mellan 7-16,
nu är det bra skönt att vara hemma kan jag säga- och ledig dag imorn!

Det är ju skönt att det inte är -20 men nu är det mest is överallt, har insett att jag måste sko upp alla hästarna med snösulor och broddar igen, det kan bli spännade att rida våra hoppetossor ändå:) Nu töar det men ska ju bli kallt till helgen igen när jag är ledig:(

Nu ska jag försöka att inte planera in så förbaskat mycket den kommande helgen- men det är ju så mycket man vill göra och så få timmar på dygnet!!!!!

Som jag skrev i början så har det varit fullt race på jobbet ett tag men jag är så glad över alla fantastiska jobbarkompisar jag har- vi får ju vara ganska flexibla och uppfinningsrika för det kör ju ihop sig emellanåt- men när man hjälps åt så brukar vi fixa till det, ofta med hjälp från kollegor på andra avdelningar också- det är faktiskt toppen! Men denna vecka har jag bara en arbetsdag kvar, onsdag, så det blir en soft vecka:)

Har dock inte full koll på allt.... missade förra säsongen av Solsidan, har sett all reklam för nya säsongen. Sa glatt idag på jobbet att ikväll ska jag se första avsnittet kl. 20.00- ha ha ha det var ju igår...men det finns ju TV4 play:)

Vi hörs- kramar!

Målarpenseln har vuxit fast...

...i min hand, påbörjade målning i huset före jul, detta har legat på is under jul och nyår- vi har liksom haft att göra ändå, men nu ska jag måla färdigt trapphuset. Det är kul men tar sin lilla tid, först målartvätta sen grunda och sen två ggr färdigstrykning......och det är furupanel så man måste penselmåla allt. Taken ska sen vitlaseras, men det vita på väggarna ljusar upp betydligt mer än den gamla mörknade furupanelen.

Idag har vi äntligen fått internet igen, visserligen med varierande hastighet men ändå- lite isolerat då min mobil inte har täckning, den fasta telefonen ur funktion, inget internet, tog ett tag innan vi kopplade in tv.n och så har vi ingen dagstidning.....men nu är allt up to date igen! Så lite bättre uppdatering ska det bli på bloggen nu:) Ska också lägga ut lite bilder så fort jag får tid- inte före nästa vecka för tom söndag denna vecka är det hysteriskt mycket som händer.

Hästarna har funnit sig tillrätta och vi har varit ute en hel del på fina skogsturer, nu är det tyvärr isgata så det går varken att rida eller köra transport härifrån, i paddocken härute är det för mycket snö och dessutom rejäl skare-suck! Men vädret är svårt att göra nåt åt, hoppas den värsta glansisen försvinner snart!

Nu väntar jobb i tre dagar, ledig lördag men då är det fullt race hela dan sen x-trajobb söndag.... vi hörs!!!

2010 vilket år det var!!!

Vinter

Årets början var kall och snöig- värsta vintern på 50 år, men vi bytte 5 veckors kyla i februari- mars mot det varma Thailand. En härlig resa med sol och bad, enormt många fascinerande möten med människor. Ida lärde sig simma under denna resa, men det är klart 8 timmars vattenträning varje dag borde sätta sina spår…. 

Vår

Då vi kom hem den 16 mars möttes vi av lika mycket snö som när vi åkte 8 februari…men det blev snabbt varmare och våren försvann i ett nafs! Pauline åkte på några tävlingar med lilla King- han skötte sig utmärkt!

Husardagarna andra helgen i juni blev lyckade, jag var med och red för första gången på många år, det var lite spännande på torget. 

Sommaren

I början på juli åkte vi på bröllop i Värmland, kombinerade detta med lite semester, b.l.a. besökte vi Nobelmuseet där en docka av Alfred Nobel satt vid ett bord- jag trodde det var en docka och det sa jag till Ida som tyckte det var lite läskigt….Då reser sig dockan upp och presenterar sig!!! Jag trodde Ida skulle springa därifrån…men hon följde med resten av den guidade turen, men var lite skeptisk mot Nobel-kopian:) 

Att fylla 40

Det var med blandade känslor det var dags att fira födelsedag- men det blev såååå roligt! Först öppet hus med massor av folk i Skullaryd på fredagen, blev enormt firad var verkligen jättekul (och jag har inte fått iväg tackkort ännu…) Vid lunch på lördagen bar det av till Sigtuna där vi firade med familjen ( och några till som liksom hör till familjen med). På söndagen åkte vi ut till Gåsö och måndagen den 18 juli blev jag firad på morgonen då jag fyller på riktigt. Efter firande i dagarna tre styrde vi kosan till Småland igen. Men bara i några dagar för den 23 juli var det dags att åka till Göteborg och gå på konsert med Takida och Pink.

 

Höst och fågeljakt

I augusti var det dags att jobba några veckor för att sen åka till Vemdalen för fågeljakt en vecka, Rolf åkte tidigare för att jaga björn, men björnen var klok och höll sig undan för jägarna! Vi tillbringade en mysig men extremt regnig vecka hos mamma och manne. Fåglarna lyckades tyvärr också hålla sig undan….

Efter detta var det dags för Pauline att flytta till Göteborg, jag jobbade så Rolf körde Pauline med flyttlass till Gamlestaden, där hon flyttade in i pojkvännens etta. Pauline pluggade under hösten på en idrottskurs vilket passade henne alldeles utmärkt!

I september var det terränghoppning med Husarerna i Vetlanda, jag red som vanligt alldeles för fort men Pauline blev trea med King, Några veckor senare var det Hubertusjakt i Eksjö och då lönar det sig att rida fort men det räckte inte riktigt, blev bara trea på upploppet… 

Nytt läge!

I oktober köpte vi Täringstorp- så sen har det varit fullt upp, vi har plockat ner taggtråd, satt 200 stolpar och många meter eltråd, vi har rivit ut gammal inredning och sen byggt stall i ladugården. Vi flyttade in 3 december och hela december går åt till flytten. Fast vi hann med en bal på Kalmar slott den 4 dec då Staby skvadron firade 80-årsjubileum.

 

Nu har vi firat in det nya året, skolstart igår och julsemstern slut,blir spännande att se vad 2011 kommer att innehålla, vi har i alla fall fullt upp med renovering, det blir inte klart 2011 men kanske 2015….i bästa fall!


RSS 2.0