Försommar...me like!

Helt underbart med denna sommarvärme-hoppas det blir en bra sommar också och inte som förra året- fin vår och sen mycket regn under lång tid...speciellt då jag har den längsta semester jag haft på många år och då vill jag ha SOMMAR!!!

Har inte bloggat på en och en halv vecka lite slarvigt.. men det tar emot att sitta vid datorn när man bara vill vara ute hela tiden. Har just börjat med dagens lunch så jag går emellan spisen och datorn.                                                                     
Har haft en hel del att göra, fixa sommarhagen till hästarna, Husartävling i Oskarshamn i lördags- Pauline kom tvåa och Rolf trea- mycket duktig häst!, åka och träna hoppning och så ska man jobba några dagar också...

I måndags var vi i Jönköping och Pauline provade in sin balklänning som ska sys in lite- verkligen superfin! Hon hittade också en mycket söt klänning till studentdagen så det var riktigt kul! Ida tyckte det var supersurt att inte hon också fick klänningar-lyssnar inte på argumentet att hon har ungefär tjugofem stycken och att hon inte ska ta studenten...men hon fick High School Musical filmerna med svenskt tal så då blev hon lite nöjd- men en balklänning hade hon verkligen behövt enligt henne själv.

Pauline ska flytta ut till Annexet så snart vi fått det iordning-det är nu tomt och jag håller på att ta ner en vägg och ta ut en del inredning- det mesta är fastskruvat- sen är det målat över skruvarna- nästan omöjligt att få bort. Men med kofot kommer man långt! En del måste sågas bort och det tänkte jag överlåta åt Rolf.  När det är tömt så ska det tvättas, spacklas och målas, sen kan vi börja inreda- sen ska vi bygga på en veranda och en förstukvist...inflyttningsdatumet är a.s.a.p.

Nu ska jag göra färdigt lunchen-Ida vattnar för närvarande något ovilliga hundar med vattenkannan- suck...


Måndagsbloggen

Jaha då är det bloggdag igen- passar liksom bra på måndagar. Helgen på jobbet var riktigt bra, vi har ett gäng som är rätt lugna så jag var ute på långpromenad  med två av dem lördags, söndagen avslutade vi med mini-spa= scrub, ansiktsmask och hårinpackning på alla tjejerna, känns kul då flera av dem aldrig gjort något sådant tidigare.

Pauline tävlade i helgen och hästen gick riktigt bra men tyvärr några utanför placering i båda klasserna. Rolf var med och coachade, gick ju alldeles utmärkt! Tur man kan följa resultaten online på jobbet- inget kontrollbehov nänä...

Idag var det ju fint men inte så jättevarmt, Ida och jag skulle äta lunchen ute men då försvann solen och blåste upp så vi fick flytta in lite hastigt. Annars har dagen varit lugn, Ida är inte så förkyld längre så henne är det full fart på. Ska strax åka bort till den lilla stugan vid sjön och kratta bort löv och gammalt gräs.

Är ju ledig imorn med men då ska Ida vara på dagis med Valparna (5-årsverksamheten) nästan hela dagen så då ska jag passa på att rida och hämta silage och lite sånt.

Vi hörs kramar Molla

Lite mer positivt...

Igår skulle jag köpa bromsklossar till Hondan- två bilmek säger då till mig att jag absolut måste köpa nya skivor också- kul- istället för 350:- så blir det 1700:-, var inte vad jag behövde just nu...fick också veta att stötdämpare till audin kostar 1100 styck...men idag var det en annan  mek som tittade på skivorna och sa att jag inte behövde byta dem- bara klossarna och troligen är det så att standard dämpare funkar till Audin och då är det bara 1200:- för två st! Jippie!

Men teknikens under ..tillbringade en timme efter jobbet med att försöka byta halvljuslampor på Hondan- igår kväll när jag åkte hem från jobbet vid 23 tiden så slog jag av helljuset- surprise becksvart, en halvljuslampa visste jag var sönder men igår hade båda pajat- en omtänksam lastbilschaufför blinkade med lamporna åt mig- trodde han inte att jag märkt att jag inte hade några lysen??. Efter att ha varit på två bensinmackar där de varken hade lamporna jag behövde eller pers som kunde hjälpa mig åker jag vidare till en MECA butik- de har iallafall lampor, men de vill inte hjälpa mig att byta- detta då de för ett tag sen lovade en kund hjälp och blev stående i 1,5 med denns bil som GUESS WHAT va en HONDA!!

Lite tur hade jag då en kille vi känner råkade befinna sig på samma ställe- han hjälpte mig att få dit lamporna, jag höll på en kvart med en lampa utan att få dit den för honom tog det tre minuter..hmmm (han är i och för sig mekaniker).

Nu hoppas jag att det är slutstrulat med bilarna så det bara är att tuta och köra!

Ida har idag klistrat på nya påskfjädrar på sin påsktupp hon gjort på dagis, ena sidans fjädrar käkade Hera upp på två sekunder. Men nu är den som ny igen!

Pauline och jag har sökt fristående högskolekurser till hösten- hoppas vi kommer in på nåt!

Nu har vi ätit lite kvällsmat och nu ska jag sanera Ida som har grus i hela året efter lek på dagis.

Vi hörs kramar Molla


Äggajakt..

Igår gömde vi påskägg, Ida var en hejare på att gömma ägg, fick komma med ledtrådar för att vi skulle hitta de hon gömt. Ida och jag var nere och ordnade med vår ytterst lilla brygga i sjön, gjordes förra hösten- då var det inte lika mycket vatten som nu, så vi fick bygga på den lite så man inte brhöver vada ut till båten. Det var faktiskt inte superkallt i vattnet- typ som att bada i en drink med krossad is, funderade på att ta ett dopp idag,  men då ska jag ha sol annars är det inte mysigt.
Ida och jag har också planterat dill, persilja och vårlök i landet- hoppas det inte fryser bort...Igår kväll var vi och fikade hos några vänner som har en son, Emil, som är ett år äldre än Ida, de hoppade studsmatta i minst en timme- de ville inte ens komma in och fika, Ida var helt slut när vi kom hem. Emils pappa är mek och har tittat på vår Audi och konstanterat att det är ett hjullager som är slut, därav det konstiga ljudet. Känns som om vi har väldigt många saker som gått sönder just nu- eller kostar pengar iallafall- nya s-däck och bromsbelägg till Hondan, nya hjullager och stötdämpare till Audin+ service (fast det gör vi själva, men det ska ju göras), service och kanske nytt batteri till BMW:n (annars verkar den helt Ok efter vintervilan), fästa golvet och fixa bromsarna på den gamla trailern (den nyare har vi ju precis fått tillbaka från omservicen), förutom detta ska man ju helst putsa lite på grejorna med...och bara för att jag rabblade upp detta är det säkert fler saker som går sönder snart..

Idag är det grått ute och +4 brrrr- jag vill ha meeer soool!!!  men jag har faktiskt hunnit njuta av det fina vädret och haft en skön påskhelg- men vädret har stor betydelse för min sinnesstämning- lätt att bli deppig när det är grått...


Sitter just nu och tittar på Rolf som är ute och springer med bössa i trädgården, vi har ungefär 25 kajor som härjar runt på gården, en och en annan skata också- dessutom har de bo i vår skorsten= ett himla kackalorum på morgnarna!

Snart ska jag väcka Pauline som var ute och partajade igår, ska åka ner och hoppa med lillkillen och Capo- sen ska vi luncha hos några kompisar.

Hej hopp vi hörs- hoppas ni fått många roliga Påsk sms- de flesta jag fått var roliga men tveksamt om de är publicerbara här....


Glad Påsk!

Kom igår kväll hem efter firande av Mannes 60 årsdag, nu ska han och mamma starta sitt nya liv- pensionärer och igår hämtade de sin första hund- en liten Wachtelvalp på 8 veckor vid namn Trigger- kul!

Jag ska ha en ganska lugn helg- ledig fram till tisdag, jätteskönt.

Är det nya trafikregler i Sverige eller? Då vi åkte hem från Sthlm igår så var det kö på 110 motorväg- alla ligger i vä filen ingen kör om i vä och sen tillbaka till hö igen, de ligger i vä filen hela tiden och gnor i 70-80 km/h på 110 vägen- inte konstigt att det händer olyckor?? Backspeglar tror jag inte att en del av dem hade heller, många ggr fick man tvärbromsa då nån bara gick in framför en.. Vi kom ju hem helskinnade iallafall.

Nu ska jag ut och gräva upp lite i landet- så man kan plantera lite när temperaturen tillåter- frost imorse igen ju...

Ha en riktigt skön påskhleg massor av kramar Molla


moment 22 i cyberspace

Ska söka några högskolekurser - detta görs numera med en internetanmälan, man bara loggar in och klickar på kurserna och vips så är det klart! Jätteenkelt om man kan logga in.

Gick in på studera.nu skapa nytt konto- då säger datorn att jag redan har ett konto så jag kan inte skapa ett nytt- trycker då på glömt lösenord- då säger datorn att jag inte kan få något nytt lösenord då det inte finns något e-postkonto kopplat till kontot-prövar på ungefär fjorton olika sätt går icke- ringer helpdesk, telefonkö- de försöker men konstanterar att de inte kan hjälpa mig då jag är mellan det nya och gamla systemet- hänvisar mig vidare till antagningen- de har då lunch till 12.30, har ringt nu igen och surprise- inget svar....

suck ibland är papper och penna bra... men datorn är ju roligare..


Måndagar- bloggdagar?

Det liksom bara faller sig så att det blir nytt inlägg nästan varje måndag..

Jag bara njuter av värmen och solen- igår var lite mellandag men första frostfria natten! Idag är det super igen.

Ska strax åka och besiktiga Paulines hästtransport- varför gör inte hon det förresten? Ja ja hon får vara barnvakt då lilla principezzan inte vaknat än (inte P heller för den delen). Skulle bes. BMW:n på onsdag men vi fick inte ut den ur garaget- en isvall på 30 cm satte stopp för det, inget man skottar bort så den får vila tills nästa helg.

Jag jobbade igår eftersom jag bytt en söndag då vi åkte till fjällen, men slapp köra Rolf imorse då han fick lift med andra Sthlms resenärer. Idag blir en skön dag, ska fixa färdigt mammas f-present och tvätta lite sen kommer hovslagaren i e.m.

På onsdag fyller Manne 60 år så då ska vi upp till Sthlm och fira, men vi kommer hem to igen- måste njuta lite när vi båda är lediga hela påskhelgen.

Förresten ni som inte har facebook än- slaffa det är jättekul ju!

Kramar Molla

RSS 2.0