Gott nytt 2012!!!

Vi har haft en bra jul, tagit oss tid att umgås och njuta lite extra, jobbat lite men
varit ledig fler dagar än jag jobbat:)

Igår fick vi ett litet infall och bokade en hotell natt i Jönköping,  Ida ville absolut inte följa med så det är tur att man har snälla kompisar där Ida blev inkvarterad. Vi skulle gå på bio tänkte vi... försöker boka biobiljetter vid 10.30 på f.m., det finns inte två platser kvar bredvid varann på en enda film....en vardag i Jönköping- men hallååå!!!. Men vi fyllde kvällen med lite shopping av livets nödtorft- vin till nyår och skor till mig, eller rättare sagt stövlar- skulle ha ett par men det blev två, var ju så himla bra pris!! (Och skor kan man aldrig få för många av)

Avslutade sen med god middag, dock så gick vår servitör hem... tror vi iaf, han gick mot restaurangens utgång och då vi inte såg honom igen så måste han ju lämnat stället. Vet inte om det berodde på oss men vi klagade inte på nåt ju! Vi sa att vi inte ville ha kaffe eller dessert, då brukar de ju komma med notan, efter 50 min så gick jag och sa till en annan tjej att vår servitör hade gått upp i rök. Hon kommenterar liksom inte utan bara säger att hon ska fixa det, och vi får betala...de hade nog inte märkt om vi bara gått därifrån men vi har alldeles för mycket samvete för att bara gå...

Idag blev det shopping av mat till nyår innan vi åkte hem, sen har jag skalat ett kilo kräftor, rostat skalen i ugnen, krossat dem i mortel och sen kokat kräftsoppa på dem, hoppas den duger till gästerna imorn:)

Ridit de små hästarna, men det tog lite tid innan jag kom iväg eftersom Vital inte skulle gå in från hagen, alla andra är inne men han skulle inte in nädå, står och kollar lite strosar runt i hagen så långt från öppningen som möjligt...suck! Men efter en stunds övervägande så kommer han iaf. Då är det i full fart och så en tvärnit innan han går in i stallet...när man sen ska tränsa så håller man fram tränset och så trär han in huvudet själv och tar bettet själv. Uppenbarligen tycker han det är kul att bli riden..Den enda häst jag tidigare varit med om som gjorde så var Major Hans Wiknes häst, den var också lite speciell:)  

Imorn är det nyårsafton- känns om tiden rinner iväg,avskyr iofs denna mörka årstid så det får gärna gå fort...men man skulle vilja ha lite fler timmar på dygnet bara! Ser iallafall fram emot ett nytt år-det kommer att bli toppen!

Gott Nytt År!!!!

Det lackar mot jul...

...och inte har jag huggit nån gran än, får bli imorn:)

Just hemkommen från Jönköping, kompletterat lite julklappar och hämtat Pauline som är hemma över jul. Intressant att just det jag ska ha är extremt krångligt. Vi skulle köpa en keyboard till Ida (hon läser inte bloggen så ni får inte skvallra) det behövdes då en adapter till vägguttaget...denna adapter letade tre personer efter i en halvtimme....det slutade med att vi fick åka hem utan den, de ska skicka den hem till oss...sen skulle jag ha ett par nya vinterstövlar för mina har gått sönder inuti, efter 4 skoaffärer fick jag sluta leta för då stängde A6:( Fick åka hem utan stövlar och adapter...men det broderade vi beställt hade iaf äntligen anlänt till Charlies Häst och Hund:)

Fördelen med att shoppa mellan 18.30 och 20.00 på kvällen är att det inte är så mycket folk!
Men har lite kvar att fixa imorn, och så lite jobb mellan 13-16..sen julledig i 4 dagar:)



Och apropå julens antågande så kommer här efterfrågat recept på Vörtbröd,
hade tappat bort det men min mamma har koll så här finns det igen:)

Julvört, två stora bröd.

100 gr smör
1  flaskajulmust 33 cl
1 flaska porter 33 cl
1 dl honung
1 dl mörk sirap
75 gr jäst
1,5 msk salt
1,5 msk ingefära
3 msk pomeransskal
1 tsk malda kryddnejlikor
1,5 dl russin
2 1/2 dl rågsikt

Smält smöret i en kastrull, häll sen på julmust, porter,honung, sirap och värm till 37 C.
Lös jästen i några dl av degspadet, häll sen på alla kryddor och resten av degspadet.
Tillsätt mjölet och russinen. Arbeta degen och jäs sen minst 30 min gärna längre.
Arbeta sen degen på bakbord och forma två stora ovala bröd, lägg på en plåt och jäs 30 min till. Sen i ugnen på 175 grader i 60 min. När de är klara så linda gärna in dem i handdukar då de svalnar.

Lycka till!

Nu blir det bingen- sov gott!


O så va helgen slut!

En helg går rasande fort när man har roligt....hopptränat med King o Ida med Ronja, ridit Vital och idag var det Husarträning. Dessemellan bakat en massa till jul och till dagens fika med husarerna, fixat i stallet och hemma.


Har gjort veckans kamikazeuppdrag- klippt Vital, han var faktiskt riktigt snäll, men han står ganska stilla (men dock på helspänn) och när det ramlar ner päls på gången eller sladden rör sig så hoppar han till,eller något annat låter eller en häst frustar eller så försöker han bita de andra hästarna, inte helt lättklippt! Dessutom var mina skär i behov av slipning och han är dödskittlig under magen så det är tämligen tufsit på sina ställen:) Tur vi inte ska tävla.

I fredags hade Ida och jag film och myskväll, vi var lika trötta båda två, senåkte jag och hämtade Rolf på natten efter hans lillejulsafton med arbetskollegorna, lördag morgon så stack han ut och jagade, Ida och jag åkte för att hoppträna lite, vi har så trevligt och sitter och snackar så jag missar infarten till ridhuset, fick åka en km till och vända:))

 Lördag kväll var det bastu o julbad med Husarerna men det var bara Rolf som var viking av oss tre och badade. Jag satt inne och drack glögg med några till som inte ville vinterbada, varmt och gott. 

Idag stannade vår nya tvättmaskin och ville absolut inte göra någonting! Men Rolf fick den briljanta iden att öppna tömningsfiltret nertill- och se där låg en av Idas försvunna pinnar till Nintendot, 20 kr och tre hårspännen...efter bortplockning av detta fungerade den alldeles utmärkt igen!

Snön har återkommit och jag hoppas ju nu att den får ligga kvar men enl SMHI ska det bli plusgrader nästa helg, men blir det tillräckligt mycket så kanske, det snöar fortfarande. Men det är så otrolgt mycket ljusare, och hästarna är mindre leriga!

Ska nu tigerbalsamera min hand som King lyckades trycka till i måndags när han inte ville göra som jag ville, jag vann dock men knycklade till handen ganska ordentligt och får super ont när jag använt den, vill inte räta ut fingret och inte böja ihop det utan nåt mellanting funkar hyfsat, men det går väl över snart hoppas jag, tur i oturen är att det är vänsterhanden.

Ha en bra vecka- snart är det jul, ingen julstress eller.....bara lite- har inte fått in nån gran än som jag tänkte denna helg, men det är ju låååångt kvar till jul:)





Snart jul....

...och jag har faktiskt fixat en hel del av årets julklappar. Är lite kluven, tycker det är kul att ge, men är stressad över att hinna fixa alla julklappar eftersom vi är många i familjen- vilket ju är toppen förutom då man ska handla julklappar. Har ju en del lediga dagar men det har varit uppbokat med en massa grejor jämt, så det är ibland svårt att få ihop allt.

Lyckades också tappa bort ett kvitto i julhandeln...jag var på Intersport, massor av folk och jag handlar en hel del, när jag kommer hem på kvällen upptäcker jag att jag saknar kvittot.....och två grejor skulle jag lämna tillbaka- suck! Men två dagar senare går jag in och förklarar för en säljare vad som hänt, han hinner inte svara mig förrän tjejen i kassan bredvid (som jag handlade av förra gången) säger " jag har ditt kvitto!!" Hon hade hittat det och sett att det var mitt, hon visste att jag tvekade om några saker så hon la undan det och satte en lapp på det:)) Finns en hel del fördelar med småstäder..är ju iofs välkänd på intersport då jag är en bra kund, handlar också mycket där till jobbet. Nu har jag kvittot som ligger i tryggt förvar i min plånbok!

Har inte skrivit på ett tag, det har hunnit bli vinter med tre dm snö som nu håller på att töa bort, temp runt -2 till +2 jättetrist väder, grått, regnigt och isigt och lerigt eftersom det inte hann frysa under innan snön kom...Men hästarna har snösulor och brodd så det går ju alltid att rida iaf. Dock får man anpassa lite efter underlaget just nu.  Men nu är det inte så många dagar kvar tills det vänder och vi går mot ljusare tider igen.

Denna helg har tillbringats på jobbet, har sovit kvar då kan jag sova en timme extra och i fredags kväll vågade jag mej inte ut på skogsvägarna på natten för då blåste det ner träd lite överallt. Nu är det två lediga dagar innan det är jobb i 3 dagar igen. Ska nog passa på och  se ut en julgran idag, förra året var det mer än en meter snö och granarna var totalt översnöade, gick knappt att ta sig fram till granen och fick skotta runt stammen för att kunna såga ner den.

Dags att göra lite nytta... ha det bra!




RSS 2.0