Magisk midsommarafton?

När jag var liten var midsommar en riktig brakfest- firades i Stockholms skärgård på vårt älskade Ägnö. I mitt minne var midsommaraftonen alltid en lång ljus kväll med vackert väder, har kanske glömt bort de regniga gångerna.
Den (som jag kommer ihåg den) minst fyra meter långa midsommarstången lövades med eklöv, kransarna var fulla med blommor, bara detta var en högtid i sig. För ett barn var det en stor fest med massor av folk ute hos oss på Ägnö.Det var också oerhört viktigt att man plockade sju sorters blommor att lägga under kudden, förhoppningsvis hittade man sju olika som inte fåren hade käkat upp!

Sen gick alla och gjorde sig vackra, jag har i efterhand insett att de vuxna hade nog lite annat att göra också...och så var det dags för fest- kvällen inleddes med lekar, naturligtvis var det priser i varenda lek så det handlade verkligen om att vinna! Några gånger grillades det helt lamm över elden i flera timmar, i övrigt var det långbord massor av mat. Vi barn for runt och lekte, vi var ganska många odågor i varierande storlek, roligt hade vi. De vuxna hade också rätt roligt- det var en hel del nubbar som slank ner. Det fanns också en såpad stock fastsatt på bryggan- med en champagneflaska längst ut, det var många som fick sig ett dopp...

Detta firande höll på i många år, de sista åren var jag lite äldre, då provsmakade man Kir och rökte med Annas tre år äldre kompisar bakom ladugården...Såsmåningom gick morfar bort och med det så fick vi lämna Ägnö, har varit på många både stora och små midsommarfester sen dess men barndomens magiska skimmer över midsommaraftnarna på Ägnö finns för alltid kvar i minnet.

De senaste åren, så även i år, har det varit lugnt firande, det har varit så mycket innan att vi bara har velat ta det lugnt och umgås på midsommarafton. Men nästa år kanske man skulle ha en rejäl fest på midsommarafton....

Så njut av den långa ljusa kvällen, plocka sju sorters blommor, ät gott och umgås kramar Molla

Lite bilder från midsommarafton 2005, 23 grader varmt och sol!


Ida ett och ett halvt år...

Rolf med Abbe på vaktaparaden i EksjöLouise, Pauline, Ida och Erik


Vacker solnedgång...


Studenten och lite till....

Dagarna innan var en aning hektiska -minst sagt!
Innan studentbalen på torsdagskvällen så var det frisyr och smink som skulle fixas på Pauline hos Camilla i Aneby, det tog c:a tre timmar...sen var det dags för fotografering- Lena fotade och fotade och P frös- det var inget regn men typ 7 grader  varmt och kall nordanvind....men det blev många fina bilder.-tack snälla Lena..ser varmare ut på bilderna än vad det var i verkligheten kan jag säga!

Så äntligen framåt 18.30 var det dags för inmarsch på röda mattan. P var något nervös och underkjolen ville ibland fastna i strasstenarna på skorna-men hon höll sig upprätt hela vägen in.
Fredagen ägnades åt förberedelser, vid 21.30 kom en drös med släkt ner- mamma, Manne, Emelie, Peter, Caroline och Filippa - så kvällen avslutades med te och scones. P var och klädde vagn med sina klasskamrater, kom sen hem och sa glatt att Micke kommer snart- kommer sen på sig och säger- oj, jag glömde säga till honom att det är typ fullt med släkt här- stackarn han fick väl en liten chock när han klev in i köket och halva släkten stirrade på honom...Men han överlevde och vågade t.om. komma tillbaka på lördagen he he.

Eftersom Rolf inte mådde så bra så var det tur att det fanns en massa hjälpredor att tillgå under lördagen- 1000 tack för all hjälp! Efter utspring och traktorvagnsåkande kom lilla P hem och fick en massa fina studentpresenter- många var det som firade henne- ett stort tack till alla som var här och gjorde dagen så lyckad!

Denna dag avslutades tyvärr med att Rolf fick åka in till akuten och blev inlagd för sitt magonda- tråkigt men bra ändå.
Efter ytterligare undersökningar så slutade det med gallstens-gallblåse-operation under söndagsnatten. Allt har hitintills gått bra och Rolf får troligen komma hem imorgon onsdag-ska bli skönt!
Tack också till alla som tänkt på oss och undrat hur Rolf mår- det värmer!


Idag har jag varit i stan hos Rolf och dessutom ordnat med diverse saker inför Husarträffen nästa helg. När jag kommer hem så har P inte gjort många knop idag, men hon kollar iallafall hästarna- kommer hem och säger att två av dem tappat varsin framsko-jippi- sen kliver hon in i duschen och drar till Jönköping- men jag har lyckats lägga på en sko på knäppgöken Vital- han står lös och äter kraftfoder- han hinner äta ungefär 1,5 kg medans jag får på skon-unghästen plockade jag bara av skon på... fick räcka så för idag.


Imorgon ska jag jobba igen, för att sen förhoppningsvis hämta hem Rolf!
Nu ska jag strax lägga liten Ida som just nu klättrar runt som en liten apa-övertrött kanske?

Vi hörskramar Molla

Studentvecka!

Tur att man har många lediga dagar från jobbet så man hinner med allt annat...

Har faktiskt hunnit njuta lite av solen i helgen- helt underbart ända fram tills idag vid lunch- snacka om oväder! Ösregn, rejäla blixtar och hur mycket muller som helst!

Pauline har fått sina naglar fixade idag- förlängda och fransk manikyr med stenar i- mycket elegant, ska bli kul att se hur länge hon kan ha dem kvar! Tack snälla Lena som offrade flera timmar för att fixa dem!

Pauline är nu nästan helt utflyttad i annexet- Ida har redan hunnit stöka till i sitt nya rum...

Har gjort en hel del mat till helgen men antalet har ökat lite så måste göra lite till..hoppas hoppas det inte regnar...varken då de ska åka cab till balen på to kväll och när de springer ut på lördag!

Nu ska liten Ida bada- är helt grön i håret efter att ha lånat P:s färgspray till håret och sprayat friskt!

Just nu känns det lite kaosartat- behöver städa typ hela huset- tvätt finns det också-plocka in rena kläder-flytta färdigt Ida till sitt nya rum-göra färdigt maten till helgen...och så ska jag jobba imorn och halva to...men det är ju långt kvar till lördag!

Hej hopp vi hörs!

RSS 2.0