Ändrade planer...

I lördags skulle vi på 50 års fest med 60 tals tema, kul! Men Ida var sjuk men hon kunde tänka sig att vara hemma några timmar ensam så skulle någon av oss komma hem efter maten, men... en timme efter att vi åkt börjar det åska och blixtra och ösregna, Ida tycker att det är läskigt och jag åker ju självklart hem, tillbringar sen lördagskvällen i soffan utklädd till hippie!

Söndagen var det hopptävling för Pauline och King, gick bra en nollrunda i första klassen och ett pet i andra. Sen var det Husarträning på e.m och kvällen avslutades med styrelsemöte.

Ida är sjuk fortfarande, ont i halsen och snorig och har ett skavsår under näsan...hon får vara hemma idag och imorn så kanske hon kan gå på onsdag. Smittar väl inte längre kanske men har inte ork som vanligt än.

Ha en bra dag:)


Ett snabbt inlägg....

.. innan det är dags att uppsöka sängen.

Denna vecka blev varenda minut inbokad, skulle nog inte fixa att jobba 7-16 varenda dag,
det blir inget gjort hemma ju!
 
Igår var det jobb och sen åka iväg och ha lektion samtidigt som Ida och Rolf red, hemma vid 20 tiden, idag red jag en häst på morgonen sen jobb 8.30-16 sen hem fixa middag, fixa stallet och rida- tur att det är ljust nästan till 21.  Imorn är det lika fullt, jobb 7-16, lektion på vägen hem, hämta hunden och Ida och sen ska Ida rida lektion med Ronja. På fredag är det jobb 7-16 sen hämta Pauline i Jönköping och så iväg och hoppa lite på kvällen. Lördag blir Yoshi hämtad av sin nya fodervärd, ska bli skönt för honom att bli lite mer ompysslad igen. Sen fest på kvällen med 60-tals tema- har ingen aning om vad jag ska ha på mig, funderar lite på hippiestilen... förslag emottages tacksamt!!

Söndag ska jag pallra mig upp tidigt och följa med Pauline på tävling sen är det Husarträning och kvällen avslutas med styrelsemöte, bra uppladdning för jobb 7-22 på måndag....

Så händer inget på blogen de närmaste dagarna vet ni varför!! Ha det toppen!

Måndag morgon igen...

... fast då jag jobbat hela helgen så har jag en ledig morgon idag! Skönt! Lite seg är man, men nu är hästarna ute och Ida har kommit iväg till skolan så nu ska jag äta frukost i lugn och ro.

Helgen på jobbet har gått bra men det händer ju alltid en del, denna helg var inget undantag. Tur man har bra kollegor!

Idag är det lite mulet men jag hoppas solen tittar fram under dagen, jag jobbar ju ti-to denna vecka så lite sol på min lediga dag vill jag gärna ha. Måste väl plocka bort påskriset ute idag, inne åkte alla påskgrejor bort på annandag påsk.

Idas gympakasse har mystiskt försvunnit i skolan, hon ar inte heller koll på sina överdragsbyxor, om det beror på att hon inte vill använda dem vet jag dock inte. Nu har hon fått nya jumpaskor och jag hoppas att hon har koll på sina grejor, lite surt när en hel kasse med kläder och skor försvinner, skorna var väl iofs lite för små nu men ändå.

Ha en skön måndag!Dags att ladda...

...för att jobba hela helgen. Men har ju bara jobbat en dag denna vecka så det ska nog gå bra!

Igår var en fysiskt arbetsam dag, men skönt för kroppen, har inte ont i ryggen idag som jag befarade. Började dagen med att sätta stolp, sen skottade jag ca fem kubik blöt lerblandad silage från vinterns utplacerade balar, var sen nere på ridskolan och bar stöd till tävlingen som ska vara där idag, sen rida och avslutade kvällen med att bada bubbelpool och basta i Jönköping, undrar om det var därför jag slapp rygg och träningsvärk idag? Längtar tills vår bastu blir klar härhemma!!

Nu ska jag till Vetlanda och lämna våra deklarationspapper till revisorn, sen blir det en tur till Göteborg med jobbet i e.m. avslutar sen dagen vid 22.30 ikväll.

Ha en bra helg!

Hej igen!

Har varit lite paus på bloggen ett tag, men nu är det nya tag igen!

För tillfället så undrar jag var våren tog vägen, det är inte ok med 2 dm snö och nästan 10 grader kallt när det närmar sig mitten på april! Skulle ut och sätta stolp och kratta bort gammalt silage m.m men inget av det gick  att göra! Idag är det iallafall plusgrader men regnar, fördelen med detta är att snön försvinner och marken tinar!

Här i huset har det hänt en del under vintern, köket är klart och likaså hallen, klinker och golvvärme är lagt och väggarna har fått ny färg, den sunkiga garderoben är nu vitmålad med egentillverkade hatt och skohyllor med svarta gjutjärnskonsoler. Blev riktigt bra, har anpassat hyllorna så ridstövlarna får plats under:) Har även färdigställt ett gästrum i lilla huset på gården. Mycket målarfärg går det åt, har nog målat upp ca 50 liter sen vi flyttade hit för ett och ett halvt år sedan.

Nästa projekt är badrum/bastu på övervåningen, det är dock en massa tråkiga saker att göra innan man kan börja inreda....typ riva ut väggar, golv m.m. Lägga nytt avlopp och allt annat "kul" som inte syns. Men vi har börjat och fortsätter att pyssla så sakteliga...

Imorgon ska jag jobba igen, har varit ledig sen 30 mars, innebär ju inte att man inget gör men det har varit skönt att komma ikapp lite hemma och umgås med familj och vänner. Har varit välbehövligt också efter att det varit ganska mycket på jobbet ett tag, blir lite mycket när man redan jobbar 67 timmar och det läggs på utbildning en dag och man får jobba över pga stök flera kvällar, efter helg ska vi alltid vara lediga två dar men då var det kurs på tisdagen... så på 11 dagar i sträck var jag ledig 2 vid olika tillfällen....till saken hör ju att vi inte jobbar 8 timmar om dagen utan mellan 10-15 timmar. Hoppas det inte blir fler såna veckor! Men tur att man har bra kollegor- det väger upp mycket!

På hästfronten ändrar det sig, Trinity har lämnat oss, fick sluta sina dagar alldeles för tidigt pga tandproblem. Yoshi ska åka till en ny familj om en vecka, där de två döttrarna ska ta hand om honom. Ronja är kvar och har fått en ny hagkompis, La Dolce Vita, ett sto som vi har hemma på prov, än så länge har hon skött sig bra men hon är inte igång så vi tar det lite försikigt med henne. Våra två knasbollar (Vital och King) är kvar, de leker i hagen och är allmänt spralliga:)

Ida red sin första husarträning med Ronja i söndags, Ronja är helt underbar!! Hon var hur snäll som helst och Ida kunde rida och slå på sabelfäktningshindren utan några problem, hon brydde sig inte ens om ballongerna som for!

Hej hopp!!!RSS 2.0