Idag är första dagen i resten av ditt liv...

....och första lediga dagen för mig sen i fredags! Och kan ni tänka er- det regnar! Regn och blåst till och från men det ska ju bli sommarvärme i helgen så det är ju lite att trösta sig med!

Jobbade kväll må och ti sen var det utbildningsdag i onsdags- man är ju inte jättealert kl 8 på morronen då- sen tillbringade Ida och jag ons kvällen i Jkpg med shopping inför P:s student. Ida fick sitt första par "klackaskor" gick runt i dem resten av kvällen...hade det inte regnat idag hade hon haft dem hela dan idag....

Idag började jag dagen med att besiktiga min svärfars bil för han är inte så pigg, han sa att den skulle bes 8.40, men när jag kommer för att hämta bilen står det 8.20 på lappen...kommer till Bilprovningen 08.25, trycker in nuffrorna på apparaten- den säger då- Du kommer försent- boka ny tid på Bilprovningen.se!! Men efter ett litet snack med en mycket vänlig Bilbesiktningsman så fick jag komma in ändå! Sen skjutsade jag min svärfar till sjukhuset och Ida stannade kvar hos farmor så jag kunde åka till frisören (första gången på typ ett år) i lugn och ro!

Ida och jag har ridit ut tillsammans idag- jag tog snälla Capo men just idag var det en älg el ett rådjur så vi fick vända och ta en annan väg, inte läge att bråka med hästen när jag hade Ida och Yoshi med mig. Sen blev det ett kort pass på tokfransen Vital men han skötte sig riktigt bra idag (han hade galopperat i hagen en kvart innan så värsta överskottsenergin var väl borta)

Ida är nu avlämnad på dagis för avslutningskul med Valparna (alla fem-sexåringar) de ska äta pizza, busa och sen sova över, beundrar personalen som är så engagerade! Ida ska var kvar till 10 imorn så jag hinner rida på morgonen- sen ska vi hämta Rolf i Nässjö på e.m och så ska Ida och jag springa Stadsloppet- 1 km ganska lagom...sen blir det grillkväll hos Lena och Robban!

Turkiet donnan Pauline har det bra- varmt som bara den, idag hade hon åkt någon form av skärmflygning upphissad bakom en båt!!! "typ ashögt" enl. henne själv- tur man inte vet om sånt innan så behöver man inte oroa sig fullt så mycket...

Nu ska jag gå en liten promenix med vovvarna sen blir det nog tidig kväll för jag är lite mör...hej svejs!


Ny inspiration?!

Nu är jag här igen...funderade nästan på att sluta med bloggen, ibland kommer det liksom ingen inspiration att skriva, då skriver man så ointressant (jag antar att du som läser tycker det är lite intressant för det mesta eftersom du läser dessa rader) och känner sig inte nöjd med det man skrivit.

Först lite om andra bloggar- senaste inlägget på  http://www.hatarvarjagbor.blogg.se/ är en nostalgitripp, och när man är missnöjd med sitt liv och tycker synd om sig själv då kan man läsa http://www.vimmelmamman.blogg.se/ så inser man att man oftast gnäller över lyxproblem...

Sen sista inlägget så har jag överlevt en helg i Sthlm med Husargänget- jättekul hade vi- bastun på landet brann inte upp (troligen p.g.a. att jag morrade åt Rolf att då stannar han uppe tills bastun slocknat, två sekunder senare säger Pauline- den har brunnit en gång innan- bara så ni vet!) och vi är inte portade från något ställe (än så länge)... Ingen fick heller sova på tåget hem, möjligtvis en liten kort slummer, då Ida for runt och tjoade med samtliga i kupen- var ju nästan bara vi..

Igår hade  vi grillkväll med jobbet, mina arbetskamrater är för det mesta ansvarsfulla typer, men ibland (läs alltid) då det är fest brukar det bli så att vi bara är fulla och ansvaret faller i glömska- men igår var den nyktraste tillställning jag varit på nån gång- men vi hade trevligt och det blev inte så sent och dessutom var man ju pigg idag!

Det var ju tur att man var pigg idag då det nu är det omflyttning härhemma, jag hade också flyt så min arbetskamrat Noah kvartade i vår husvagn= arbetskraft idag! Han fick hjälpa mig att bära ut Paulines säng till Annexet, skruva av benen, bära ut skruva dit benen...sen har jag flyttat grejor i vänstervarv, fyllt Audin med skräp , hämtat en säng i sommarstugan- en timme senare körde jag dit en hylla, lagt undan mer vinterkläder, och flyttat upp en del säsongsprodukter (slalompjäxor o sånt)...sen blev det ett varv med dammsugaren- det blir skitigt när man springer ner-ut-in -upp-runt-ner-ut o.s.v...

Idag kom Manne och mamma ner med sin lilla Wachtel valp Trigger. Han var något förskräckt när han skulle hälsa på Hannibal och Hera, men vi hade dem kopplade annars hade han fått en skräckupplevelse. Lite senare tog jag in Hannibal så de fick umgås i huset- efter en stund blev Trigger helt kär i H, klättrar på honom, vill busa, ligger på honom, slickar H på ögonen, H bara ligger och ser lite lidande ut men låter den lilla busen hållas. Hera får han träffa imorn, hon är ju lite skarpare, så han lär ju inte klättra runt på henne!

Pauline laddar för Turkiet en vecka, undrar om jag kommer kunna sova- hon får messa hem varje kväll så jag vet att de kommit hem till hotellet!  Ja jag vet att jag är fånig, hon är 19 år men det hjälper liksom inte mig....man är orolig ändå!

Ida ska springa Lagårdsrännet imorn, det är 2,2 km, P ska springa med henne så hon inte springer vilse i skogen, Ida är rätt kaxig och tycker det är lugnt och springa- hon har ju faktiskt sprungit stadsloppet, men det är bara en km och hon har inte greppat att detta är drygt dubbelt så långt....!

Nu ska jag snart sova, måste bara rensa lite i sovrummet först så sängen blir fri från rena kläder, en cd spelare!,och lite annat...nu kom P ner för andra gången och är en aaaning sur över att jag inte har koll på Aftersun lotionen- den användes sist i juli förra året- hur ska jag veta var den är? Med tanke på att jag kan vara i ett rum och tappa bort något inom 30 sek! Men som alla mammor så är man ofta ganska bra på att hitta saker (om man inte lagt dem på ett bra ställe för att de inte ska komma bort) så jag får väl gå och leta nu... hej svejs !!Slappdag..

Idag har jag än så länge inte gjort nån större nytta- och har faktiskt inte dåligt samvete...ännu...

Men det blir fullt upp resten av dan, packa till oss inför Stockholmshelgen- jobbar on ,to och sen åker vi-kollade vädret igår och ja självklart ska det regna i Sthlm i helgen! Idag ska vi äta gemensam middag alla fyra- blir mysigt!
Måste tvätta en del och så måste jag handla, men det blev ingen bil kvar till mej idag, R jobbar i Eksjö och P missade skolbussen och Audin är inte hämtad från reparationen än, så får väl handla ikväll när jag kört R till tåget. Sen är det ju lite pyssel med förberdelser då man ska ordna för fyra hästar och två hundar med inkvartering och mat och sånt när man ska iväg några dagar.

Det är konstigt, alltid under denna period då det är som vackrast ute så har man fullt upp- ibland skulle man vilja ha dagar då man bara kunde pyssla med det som passar just då ute och njuta lite- men varenda helg är inplanerad i detalj fram till 1 juli...eller förresten 24 maj är ledig...men jag ska inte klaga jag har ju själv varit med och bokat in, dessutom har jag ju en hel del lediga vardagar.

Ida är idag på överlevnadsdag i Skurugata, fröknarna på dagis är helt otroliga, enormt engagerade, har tagit med sig 5-åringarna på heldagsutflykter flera gånger denna termin, har gympa med dem och ska avsluta vårterminen med övernattning på dagis. Dessutom har de tålamod med mig som ändrar schemat typ flera gånger i veckan...och ringer och frågar om saker då jag glömt nåt...

Nu blir det jobb två dar och sen till Sthlm då ska det förberedas på Gåsö med mat och inför övernattning med 20 pers- ska bli kul!

Vi hörs efter helgen KramDet är bara regn hos mej...

Jaha nu har man jobbat två kvällar, har kunnat sova till 8 på morgonen, ganska skönt när man inte kommer i säng förrän vid 24 tiden. Vaknar några ggr på morgnarna bara för man är just nu lite störd av trafiken häromdagen blev det ett jättehål mitt i vägen.  Så nu är det rödljus härutanför- alla bromsar hårt och startar sen- det hörs när det är långtradare kan jag säga.

Regn i flera dagar- jag som verkligen njutit av värmen tycker att det är skönt att det är lite regnigt- det behövs verkligen, alla träden har slagit ut sista två dygnen och alla fruktträden blommar och nu häggen - det är otroligt vackert- kunde få vara så nån månad el två...(blommorna i träden alltså- inte regn i två månader)

Nu ska jag fodra hästarna ute och sen är det ett litet konferens pass på jobbet- sen ska vi hämta P:s balklänning i Jönköping- hoppas nu den blev bra så vi inte behöver åka dit en gång till! Vi hörs kramar Molla


En fullspikad helg till ända..

Valborgsmässoafton avslutades med trevlig middag hos Rolf syster sen tittade vi på  Vårspelen i Sjöängen, Eksjö. Detta innebär att den vackra Vårprinsessan är tillfångatagen av Vintergreven som inte släpper fram våren, Vårgreven och Vintergreven har varsitt gäng ryttare utrustade med hiskeliga svärd (i trä) och dessa slåss då och typ alltid så avgår Vårgreven och hans kämpar med segern så våren åter kommer till Eksjö. Eftersom det är exakt samma skådespel varje år så tycker jag inte det är direkt spännande- men Ida levde sig in för fulla muggar och hejade högt på våren- var alldeles till sig efteråt! Pauline spelade brännboll- och vann- självklart enligt henne!

Fredagen började bra med lite målning- men sen skulle jag upp och morgonfodra hästarna som nu är ute på natten- inga hästar kommer, sen ser jag att de har sprängt staketet och alla fyra är puts väck?? Börja leta- snacka att man blir nervös- men sen ringer en granne och har fyra hästar på sin betesvall- så det var bara att hämta hem dem- alla skor kvar och inga sår så det var skönt. troligen skrämda av en älg- i lördags så var staketet nerrivet på två andra ställen och hästarna lite skärrade så det hade nog varit besök igen- får hoppas älgarna lärt sig att hästarna är i hagen även på natten nu!

Resten av fredagen målade vi i annexet och målade bottenfärg på Paulines båt. Avslutade med liten grillmiddag och skjutsade sen Pauline på fest igen...

Lördagen startade återigen med målning- gjorde färdigt all målning därinne på morgonen! Blev jättefint! Sen var det en andra strykning på båten så var den klar också. Gjorde sen lite möblering därinne- Pauline är mest orolig för hur hon ska få till det med garderob, internet och Tv kanlar i nämnd ordning....Avslutade lördagen med middag där samtliga familjemedlemmar var närvarande- sensation! Nästa middag med samtliga blir kanske den 12 maj annars dröjer det till den 23 maj....lite mycket just nu!

Söndagen var det dags för tävling för Pauline och vital, på vägen dit börjar P må dåligt och ont i magen alldeles darrig ungefär som när man har magsjuka....håller nästan på att spy- 2 ggr stannar vi och funderar på att vända. Men vi åker dit och P dricker vatten, blir sakta lite piggare så troligen var det vätskebrist, drack alldeles för lite på lördagen då det var supervarmt. Gick jättebra i 1,20 fram till Jokerhindret som Vital inte ens kan tänka sig att gå nära- men kommer sen över men då hade hon ju två stopp- hästskrälle! P har piggat på sig så hon bestämmer sig för att rida 1,30 och det går riktigt hyfsat- några bommar ner men klart godkänt!

Sen var det dags för husarträning, Rolfs häst är halt så han går bort med honom till transporten - Kingen får fullständigt spader och är inte riktigt klok- trots att det är 10 andra hästar på banan- får lina honom en stund och trycka till honom lite sen kunde P rida igen- knäppgök!

Nu är det kväll och efter en välbehövlig dusch (efter en dag i grusdamm känns håret som stålull) ska vi ta en kopp te och sen blir det tidigt godnatt!! Hej svejs!

RSS 2.0