Sportlov!!

Skrev alldeles nyss ett långt inlägg och när jag trycker spara och publicera lägger internet ner!!!! Snacka om irriterande!!!

Men nu kör vi igen, dagarna bara springer iväg, har varit ledig länge och Rolf under hela sportlovet, har fått en del nyttigt gjort och en del roligt.

Mindre kul var att Ida fick magsjuka, hon hade en kompis som sov över på måndagkvällen och på tisdag morgon kräks hon, som tur var så klarde sig kompisen från magsjukan och vi andra i familjen med, mycket handsprit har vi använt!

Under veckan har vi byggt en ny box till Ronja , Paulines gamla b-ponny som vi i fredags hämtade hem åt Ida! Det är så kul att ha henne hemma igen, dock inte helt uppskattat av de tre stora hästarna, så hon går i hage med Yoshi som sällskap!

I lördags åkte vi slalom, var superkul!! Undrar om man hinner åka lite till helgen igen, är lite kluven, vill ha vår och varmt men det är ju kul att åka skidor....

Ha det bra- nu ska jag ut och kvällspyssla i stallet!

Håll tummarna...

...för att Ida och jag slipper magsjukan...Rolf var dålig i början på veckan men än så länge har vi inte märkt nåt, varken Ida el jag.

Snö har det kommit och det hade ju varit skönt att få vår och barmark nu, men när det är snö kan man iallafall rida, och det är ju sportlov nästa vecka så det är ju faktiskt trevligt att kunna åka lite pulka och skidor.

Skönt att vara pigg igen, det var en rejäl förkylning jag åkte på, men nu är energin tillbaka:) Nu blir det full fart härhemma igen. Dessutom är det faktiskt lite ljusare ute, det är bara 17 dagar kvar av februari- sen kommer den riktiga vårmånaden mars! Om man ska låta mer optimistisk så är det bara drygt sex veckor kvar till april!!! Har läst på olika ställen att folk har snödroppar utanför huset, kan glädja alla andra som inte heller ser barmark än att här är inte en tillstymmelse till snödroppar- här är snö och istäckt mark!

På torsdag ska Pauline och jag åka och hoppträna, det blir mycket spännade, jag har ju typ bara ridit hemma i flera år nu utan att tävla, hästarna har inte varit på hoppträning sen i höstas....men det är jättekul att ha nåt att se fram emot!

Nu ska jag göra lite nytta, hämta spån, rida hästarna, idag blir det konditionsträning på fält, och så "ordning o reda städa på freda"

Ha en bra helg!!!

Pigg igen!!!

Fast fortfarande snorig o lite hostig men vad gör det när man kan rida igen:) Igår åkte jag till ridhus med Vital- han är bara underbar:) När man gör iordning honom hemma så har han full koll på vad man tar på för grejor, går ut till transporten och han har bråttom in och går in själv:) När jag red igår var han dock lite överladdad efter att ha vilat 1 ½ vecka då jag varit sjuk, bromsen funkade inte fullt ut. Men det är alltid roligare med lite för mycket gas än för lite, kul med en häst som verkligen vill jobba! Lika snäll när man ska hem:) Många morötter fick han igår kväll. Hade tänkt att åka till ridhus efter jobbet idag med King, men han drog av sig en sko igår, så ikväll blev det ny sko ist, och Rolf är sjuk så jag fick bli hemma. Men imorn hoppas jag att jag kommer iväg till ridhus för ett arbetspass!

Bild från Hubertus 2010
Familjebild- fr.vä. Jag och Vital, Rolf och Trinity, Pauline och King på Hubertusjakten 2010

Familjen strul...Rolf skulle ha semester v.7- sportlovet, men sen blev han tvungen att åka till Sthlm den veckan, jag söker då ledigt för att Ida ska va lite ledig, i fredags får Rolf reda på att han inte behöver åka till Sthlm den veckan- så nu är vi lediga båda två- vilket ju är toppen! Jag är ledig oförskämt många dagar...från to 10 till sö 20 feb, jobbar en dag sen är jag ledig två till....Tid att umgås med Ida , fixa lite hemma och rida! Och så kommer nog Pauline hem lite också:) Känns bra!

Slutligen hoppas vi på att snön som faller just nu försvinner fort fort fort!!!Hemma igen....

...efter en sväng till Göteborg och Grebbestad. Har ju varit rätt risig hela veckan men eftersom det skulle vara begravning för vår "familjebarnflicka" Franziska på fredagen i Grebbestad så var det bara att packa ihop sig och dra till Götet på torsdag e.m. Skulle åkte efter jobbet, kände mig hyfsad på onsdagkvällen så jag tänkte jag kunde jobbat men på to morgonen insåg jag att det inte var läge. Tog mig iaf till Göteborg och kunde sen vila upp mig hemma hos Pauline.

Det var en fin begravning fast det var viss spänning kvällen före då en kompis kom farande med tåget från Stockholm och hade med sig urnan med Franziskas aska....men glömde den på tåget då de klev av......men det hela löste sig så urnan fanns på plats till begravningen...Nästan som på film:) Träffade en massa personer som jag inte sett på många år och det var faktiskt jättekul- även om anledningen till att vi sågs inte var så rolig, men på något sätt är det ju som det ska vara, att man går bort vid närmare 90 är ju naturligt. Och apropå ålder- Franziska skulle fyllt 89 år idag- grattis till dig i din himmel- tror du sitter där och vakar över alla "dina" barn!

Stannade kvar i Götet till lördag så på fredagskvällen gick vi och såg Trassel- den nya disneyfilmen. Den var superkul! Både för Ida och oss något mer vuxna:) En kort sväng på stan på lö f.m sen var det hemfärd- var heeeelt slut när jag kom hem, är fortfarande snorig och rosslig men nästan bra från förkylningen. Rolf fixade god middag medan jag låg och vilade på soffan:)

Kvällen avslutades med Melodifestivalen, hade höga förväntningar på Dilba som jag gillar men den var lite slätstruken(och så hade de fula kläder), det var ingen av de andra som var nån jättehöjdare heller, lite besviken faktiskt. Pernilla var helt ok men ingen ESC låt, och som tur var gick inte Karlsson på taket vidare heller...Danny som jag också kan tycka var bra sjöng i ett nummer som gav mej otäcka flashbacks till 80-talet och Herreys....hoppas på bättre låtar och styling i kommande program:)

Nu är det läggdags- somna till Änglagård- andra sommaren, så man kan se trean snart...

Hej hopp vi hörs!

RSS 2.0