onåbara 18 åringar och kräk i bilen

Vaknar onsdag morgon av att solen skiner- härligt blir en fin dag. Skulle sen in till stan (alltså Eksjö) hämta P hos en kompis så skulle hon hänga med mig och Ida som skulle på simskola, luncha hos en kompis, hämta lillasyster och kusin Caroline i Nässjö- bra plan eller hur! P går ej att få tag på och vet inte adressen där hon är, kommer efter ett tag ett mess- kan jag ta två bussen hem- svarar tre!! gånger hör inget.... blir inte småirriterad utan snarare skitsur. Är på väg till lena för att luncha då ringer vår stackars hundvakt och undrar var nyckeln till huset är- ligger inte där den ska- svär ve och förbannelse över den person som plockat in nyckeln. Åker hem och letar inne efter nyckeln som är puts väck- letar ute- BORTA- men en hink hett vatten i snön så kommer den fram- en meter typ ifrån där den skulle va! Blir då lite gladare det är ju ingen som plockat in den iallafall. P ringer efter ett tag och jag är lite sur men det går över rätt snabbt- så samlar ihop familjen och åker till Nässjö där vi möter lilla C och Emelie. Det är ju en något kurvig väg från Nässjö till oss- kan meddela att lilla C är åksjuk- men kräktes bara i bilbarnstolen- P satt som tur var fram så hon kräktes inte- Ida satt bak men är inte så känslig-spelar mest roll för luktens skull då Ida redan tömt en drickyogurt över hela baksätet- lätt att få bort- INTE! Så nu ska jag sanera bilen med mitt nyinköpta super medel- sa de iallafall i affären- återkommer med rapport om det funkade HEJ SVEJS!!

jag - en data expert

Pauline kommer idag på morgonen och får inte Internet  att funka på sin nya dator (funkade halva natten när hon satt på MSN) försöker att få igång den med support från pappa som sitter på tåget- slutar med att hon blir föerbannad på att hon inte kan lösa det. Säger till henne att starta om datorn- det går blixtsnabbt men inget Internet.. Jag håller på en liten stund och ser att när man trycker på stäng av knappen går datorn bara i viloläge- man måste gå ett steg till för att stänga av på riktigt.. så jag stänger av startar om och vips så funkar internet igen..

Ida ville starta dagen med Bolibompa igen fick återigen nej- men sa bara jaha då leker jag istället!! Jippie inget världskrig idag!

Ida är rolig, när jag kom hem efter att ha kört Rolf till tåget imorse och handlat i Nässjö med, har Ida gjort frukost åt mig- blandat C-vitamin i ett glasoch hällt upp yoghurt i en skål- det var gulligt men hon hade nog gjort det vid 8 tiden och jag kom hem vid 9.30 lite småvarmt men det var bara att bita ihop och äta!!

Resten av dagen ska ägnas åt roliga saker som städning och tvätt ....

snuvig morgon

Var ju lite småseg i går em kväll trodde det var för jag har hållit igång men vaknar idag med huvudet fullt av snor och lock för öronen, men ska bara jobba idag sen har jag ledigt tills måndag nästa vecka. Har lite annat att se fram emot, min lillasyster Emelie kommer i övermorgon med lilla Caroline 1år då blir det livat!

Min lilla artonåring blev väckt 08.30 så hon skulle hinna åka till ridhuset och rida innan jag ska till jobbet, sen ska hon fixa stallet och så tror jag att hon ska laga mat i en månad framåt nu.. jag har gjort min insats i många år nu så en månad är väl ingenting eller hur.. jag funderar på om hon ska handla också, hehe....välkommen till vuxenlivet!

Ida ska ha totalt Tv förbud dagtid i en månad också hon är just nu helt uppe i Bolibompa- ska kolla det det första hon gör på morgonen- blir ett mindre världskrig när vi säger nej men det blir fred ganska snabbt!

kram på er

p.s. har typ 4 kilo godis, 5 påskharar(i choklad) och fem påsar chips kvar sen i lördags-
säljes till högstbjudande d.s.



18 års fest och statt med 18 års gräns..

Japp då var det avklarat, mycket trevlig fest igår, och P fick många fina presenter-Tack till alla som var där och gjorde festen så trevlig och glad! Glada var också en del av festdeltagarna som fortsatte till statt i Eksjö, jag fick den äran att följa med som chaufför- på dansgolvet höjde jag väl medelåldern sisådär 15 år minst- men jag fick iallafall erbjudande av två killar i 20 årsåldern å följa med på efterfest... eehh vad säger man- såg att de kollade på mig men trodde mest det var för att de undrade vad någon i min ålder gjorde där. Min lillebror gled in på statt gratis- sa att han bodde där och rasslade in i baren- han hittade snygga brudar vid spelbordet men sen kom vi tre (P,Icka och jag ) och sabbade hans flört. När jag kom ut skulle jag kolla min telefon- kunde inte hitta den i bilen men visste att jag hade ljudet på så P fick ringa till den-inte ett ljud hördes i bilen- däremot utanför. Öppnar bildörren och tittar på marken c:a en och en halv meter från bilen- där ligger en tel som är misstänkt lik min och ringer, tar upp den och ser att den är isig och grusig- har legat där sen vi kom till statt tre timmar tidigare- tja ibland har man tur- den funkar faktiskt fortfarande.

Söndag morgon- några lite sega men alla åt frukost! Ida och Ludde var de som hade mest sviter efter gårdagen- men de piggnar nog till framåt kvällen. När vi städade var de hemma och vaktade TV:n ....

Dagens mest nöjda hund är Hera som fick sova i bäddsoffan hos Icka hela natten!

Kram på er vi hörs



ström- ja tack

Kommer hem från jobbet, hinner börja med potatisgratängerna ha ugnen på typ en kvart tada! strömmen försvinner! Jaha men den kanske kommer snart igen... ringer e-on bara 76 före i kön hinner skiva resten av potatisen och springa ut i stallet en sväng innan jag blir framkopplad, de har ingen aaaning om när felet kan vara lagat. Ok ringer lite senare igen då svara en förinspelad röst att strömmen nog kommer vid 21, ringer kl 21, då är det flyttat till 22, ringer vid 22,flyttat till 22,30, ringer 22.30 flyttat till 23.30- då ger jag upp går ut och kvällsfodrar och byter täcken, Vital tycker det är sådär med människa med pannlampa i boxen.  Vaknarlördag morgon testar att tända en lampa men nä det lyser inte. Jaha tända i spisen och laga frukost på Trangia gaskök- Rolf åker till stan för att låna en ugn till p-gratängerna- jippi då kommer strömmen kl. 9.20 Yes!!!

Jag tror faktiskt att den som lägger in meddelandena på e-on är en elak människa som garvar rått när de flyttar tiderna en liten stund i taget...

Ja nu ska vi nog få ihop allt tills ikväll - vi ses kram

alltså hur gammal blir man när ens barn fyller 18..

idag var det dags-Pauline 18 år Grattis!! Hade tänkt att faktiskt väcka henne och sjunga, men p.g.a. busiga tjejer på jobbet så jobbade jag till 02.00 inatt anings trött när jag rasade i säng vid kvart i tre (var hemma redan 02.15 men var ju tvungen att bläddra igenom nya ridsport ). Men solen behagade ju lysa in i sovrummet så jag vaknade av mig själv kvart i sju, de andra två, Rolf och Ida var dock inte superpigga så jag gick upp och grattade P all by myself,sen var dan igång, fixa stallet ,handla, fixa lunch till Pappa och Naffe och lillasyster Nathalie som kom på en sen lunch- superkul var det! Sen hade vi guidad tur i Eksjö P satt i deras bil och berättade om Eksjö- så jag vet inte riktigt om de har full koll nu?? Nu sitter jag här och är ganska seg, kan man gå och lägga sig efter Bolibompa kanske, kram vi hörs med en rapport efter Lördag då kanske det blir bildreportage me..hehe

effektivitet är toppen..eller hur

Startar dagen med att ta ut köttet ur ugnen, lägga i lag och kylförvaring- sen en snabbis ut i stallet och mocka och fixa in igen fixa frukost till Ida och mej själv på stående fot samtidigt som jag benar ur en rådjurssadel och bryner fileerna sen ett snabbt ombyte och Ida klädde på sig själv!!! In till simskolan 9.30-klart kl 10.55 iväg till dagis och sedan snabbhandla lite inför helgen-och sen till jobbet. En kvart sen hade fått tid på påsklunch 12.00 men när jag kommer dit kvart i visade det sig att det var 11.30, hade fått mail i fredags men har ju inte jobbat sen i onsdags- gott var det iallafall. Nu är det bara att jobba fram till 22.40 sen är det hem och förbereda för morgondagen- det blir kul!! Vi ses hälsn en just nu lite stressad typ

nu blir jag tokig

var hemma med en liten tjej som fick magsjuka i fredags- var ju inte välkommen på dagis förrän efter tidigast 48 timmar - vilket jag kan förstå. Men då jag skulle jobbat 40 timmar på tre dar så är det bråttom att fixa med F-kassan, eftersom de har en låååång handläggningstid- DÅ KAN JAG INTE LOGGA IN!!! Trasslar en lång stund och e-leg är helknäpp- kontaktar supporten som bara konstanterar att det var konstigt starta om datorn så funkar det nog- DET FUNKADE INTE!!! Ringer då F-kassan och i luren låter en förinspelad röst "du har plats 156 i kön" ingen beräknad kötid här inte.. sitter snällt kvar och redan efter 10 min kommer jag fram Jippiee!! Nu ska jag återgå till bakandet..see you later

ibland längtar man tillbaka

ibland längtar man tillbaka

Frukost i Thailand, Kamala Beach 35 grader varmt och största delen av familjen samlad - ska nog bokaThailand varje år ett tag under den mörka årstiden hehe

hur kan detta få hända

man blir så ledsen när man hör och läser om de hemska morden i Arboga- hur kan man göra så- ge sig på små barn och deras mamma- helt ofattbart. Var rädda om varann!

idag blir en heldag i köket

det är ju en som fyller 18 om 2dagar- först lite firande på torsdag med delar av stockholmsfamiljen och på lördag är det middag med en massa folk- jag jobbar onsdag och fredag så ska det bli några baguetter och tårta så är det idag det ska fixas. Dessutom ska P hämtas i skolan 12.30 och Rolf i Nässjö 16.50 och så är det möte för en massa folk här ikväll..men min häst tappade en sko igår och Lasse kommer ikväll så jag behöver inte ha dåligt samvete för att inte hinna rida idag.


Alltså - vädret- trodde nästan våren var på G men nä 10 cm snö och -2C jag vill ha sol och vår nu!!!

Välkommen till min nya blogg!

ja då var det dags att låta andra få insyn i ens lilla liv - och inte bara kolla alla andras bloggar..

RSS 2.0