Borta bra men...

...hemma bäst!!
Fredag f.m. åkte vi till Göteborg, lyckades hitta till Mickes lägenhet som vi fått låna. Lyckas även parkera vår bil på en plats där vi troligen inte kommer att få p-böter. Tar oss en in till stan där vi glassar i solen-det är gott om folk i Göteborg den här helgen- deltarna i Gothia cup fyller stan rätt bra! (när de inte slåss på planerna förstås). Kom in på Ullevi efter att säkerhetsvakterna kollat Rolfs rygga TRE ggr och jag blev kroppsvisiterad...vi måste se bra farliga ut?? Fick lyssna på både Good Charlotte och Takida innan det var dags för Pink, tyvärr var ljudet rätt kasst på förbanden men blev bättre när Pink spelade-jag trodde vi skulle höja medelåldern när vi var med men icke!! Gott om folk som var äldre än oss!

Efter konserten vällde vi och 35000 till ut på stan där det redan var fullt med Gothia cup deltagare- har aldrig sett så mycket folk samtidigt i Götet- man fick typ tränga sig fram på avenyn! Det var kö till varenda ställe så vi beslutade oss för att åka hem...och jag var hungrig men det var ännu längre köer till varenda ställe där man kunde köpa nåt att äta...nåväl hoppar på spårvagnen och vi kommer på att vi inte vet vid vilken station vi klev på tidigare idag he he, men vi visste att det låg en coop affär där så vi spanade efter den....som inte syntes när man kom från stan...så vi åkte lite långt- sisådär en sju stationer ha ha men det var bara att ringa Pauline och fråga var vi skulle av och sen ta andra hållet hem! Väl hemma är jag döhingrig och i kvarteren runt lägenheten är allt igenbommat, men jag hittade en påse popcorn i lägenheten:) toppenbra nattamat!!!

Upptäckte då vi skulle åka på lördagen att våran superba parkering inte var så superb...hela bilen var täckt av kladd från träden- så det fick bli en biltvätt på vägen hem med.
Vi åkte sen hemåt via kusten en bit och sen förbi Uddevalla och hemåt. Stannade och åt lunch på en golfrestaurang- lite kontrast mot Göteborg- lugnt, stilla och tyst! Superbra mat kan rekommenderas om man passerar. Grästorps Golfklubb!

Stannade till i Jkpg och inköpte bla ett luftgevär åt Ida- blir ju spännande....och jag hittade
jättebra absolut nödvändiga saker på Hemtex rea!!!

Avslutade dagen med en lugn hemmakväll och ett glas vin- idag har det hittills inte blivit nåt vettigt gjort men får väl ta tag i lite saker nu kanske, så trist väder ute- men regnet behövs verkligen- kan dock inte låta bli att längta efter solen igen!
Ha det bra vi hörs!

Semester!!!

Fortfarande ledig men dagarna går alldeles för fort i detta underbara sommarväder!! Jag gnäller inte en sekund över att det är varmt och soligt- snart är det höst och mörkt....


Igår lämnade jag min lilla hund i huset och åkte iväg en timme, kommer under resans gång på att jag lagt 1,5 kg entrecote längst ut på diskbänken för att tina....kommer hem och hunden har INTE rört varken köttet eller brödet som låg på andra bänken!!!! Jag som var helt säker på att hon skulle tagit köttet iaf... skönt att middagen var räddad!

Idag har P och jag varit ute och ridit, jag tog Vital som varit skadad, fick in en pinne i bogen..ett rejält hål blev det så han har behandlats med diverse medikamenter i en dryg vecka, men idag var han superpigg och ville inte att King skulle trava förbi- då blev det galopp och hopp på tvären , svårt att tro att han är 14 år...beter sig mer som en busig 4 åring!

Nu blir det lite lunch och sen sol o bad, sen får det bli en sväng till stan och hämta den "nya" (inte sprillans ny men ny för oss) bilen vi bytt Hondan mot, hoppas det blir bra!

Ha ytterligare en skön sommardag och njut av värmen!!! Hej hopp!

Nu är man 40....

...plus en dag!

Efter en hel del förberedelser så var det fest i fredags- jag hade en superduper kväll! Tusen tack till alla som kom och firade med mig! Fick massor av fina presenter och sång och tal och goa hälsningar!!! Hoppas ni också hade en bra kväll! Mamma och Manne var nere och servade, både innan, under och efter festen- helt perfekt!

Lördag efter lunch bar det iväg till Sigtuna för att fira med släkten däruppe, vi fick då ytterligare en underbar kväll!  Dundergod mat (tack grillkungarna Ludde och Peter!), tack Emelie för planering och tårtor, tack pappa som fixade resten av maten! Och inte minst stort TACK alla som var med<3 Fick ännu mer fina presenter!!

Söndag morgon var det dock dags att bli 40 "på riktigt"...Har inte blivit firad av så många en morgon sen jag var liten- underbart!!! Åkte sen till Gåsö, sol och bad och mysig middag. Sov sen som en stock, kanske inte så konstigt:)

Måndagen var det dags för hemresa, jag hade ett par slitna sandaler med mig och gräddvita satinskor med strass och klack...då jag kliver iland i Älgö har jag helt plötsligt ena sandalen runt fotleden...helt kaputt. Stannar en bit utanför Stockholm och går barfota in på Intersport för att köpa nya sandaler...finns inga bra som passar!! Slutar med inköp av ett par gympaskor...framme vid kassan säger Ida till kassörskan " mammas sandaler gick sönder idag så hon har inga skor att ha på sig och måste köpa nya" behöver jag säga att tjejen i kassan asgarvade....

Mer äventyr på vägen hem...vi skulle in på Clas Ohlson och köpa en myggfångare/dödare....vi vet inte var det ligger så vi ringer kundtjänst- som inte vet var det ligger!! kan inte ge oss nån adress bara att det ligger i Hageby, vi åker dit hittar det inte - ringer kundtjänst igen- de kopplar till butiken i Hageby, tjejen som jobbar i butiken vet inte var det ligger för hon är från Linköping (hon vet alltså inte var hon själv befinner sig!!)- men hon kan säga att det ligger bredvid motorvägen..suck
...får prata med en annan tjej i butiken- vi frågar då vilka butiker som ligger bredvid men det vet hon inte....men hon säger att butiken ligger i en galleria, Rolf är inne i en galleria där finns inget Clas Ohlson så vi ger upp och åker hem! Inkompetenta sommarvikarier???

Nu har vi hämtat Audin som fått ACn fixad, en kopp the nu sen väntar sängen!
Ha det toppen hörs snart igen- kramar Molla!!!


 

Efter två veckors paus....

... så var det lagom att plita några rader igen.

Nu börjar andra delen av min semester, har tre och en halv vecka nu men det är en hel del inbokat- fast det är ju bara roliga saker! Och eftersom allt hö är inkört behöver man inte vänta på det och anpassa sig efter vädret heller som vi brukar behöva göra. Tyvärr blir det inget Falsterbo i år även fast höet är inkört för vi ska på bröllop- men Falsterbo finns kvar
- bröllopet vi ska på är mycket viktigare för mig- vi lärde känna varandra för 28 år sen och trots att vi bor långt ifrån varandra så har vi behållit vänskapen i alla år.

Igår var det sista jobbdagen, började inte förrän 9 så Rolf och jag red ute en sväng vid sjutiden på morgonen, han tog Vital som var snäll nästan hela tiden, for bara nån gång ute i skogen - men när vi skrittar och nästan är hemma körs det med röjsåg i skogen och han blir spänd, sen flaxar det väl upp en sädesärla eller nåt och då gör han 180 grader på en hundradels sekund....men Rolf lyckades landa på fötterna och Vital sprang bara en liten bit så det gick ju bra iaf, R var ändå beredd men det händer fort med lilla Vital:)

Idag ska jag försöka baka några omgångar baguetter till min fest 16 juli- tur det finns frys så man kan förbereda lite:) En mycket snäll person har lovat att baka alla tårtbottnar till mig också- tusen tack!!!  Det känns faktiskt kul att fylla år- har ingen åldersnoja är däremot tacksam för livet och att vara frisk - det är inte så självklart för alla....så ta vara på de dagar du får!!!

Har sovit i sommarstugan inatt, det var varmt men något svalare än i huset. Men idag då jag börjar min semester är det lite disigt naturligtvis....

Pauline är på Gåsö och njuter av ompyssling av mormor och sol och bad och har semester från oss ett tag:)

Nu måste jag vattna mina blommor som håller på att torka bort- hej svejs!!


RSS 2.0