Ny vecka- vad fort det går!

Måndagsmorgonen efter en jobbhelg är ju som vanligt lite seg, när man p.g.a. lite huvudvärkskänning reparerar detta genom att dricka massor av vatten och inte minst te fram till 23.30 på natten så blir det halvdan nattsömn- vaknar man så måste man ju på toa- men Ida fick en ny Barbiefilm idag så jag kunde sova en timme till på morgonen när vi kom hem efter att ha kört Rolf till tåget.

Nu har jag och Pauline kollat runt på en massa högskolekurser och faktiskt hittat ett gäng att söka till hösten, hoppas man kommer in på nåt av det man vill. Känns ganska häftigt att hon faktiskt ska ta studenten och bli "vuxen"-men lite vemodigt också..

Ida var supergullig hela dan tills Pauline kom hem från skolan då blev hon en riktig terrorist- men sen fick hon igen med samma mynt och då insåg hon att det inte var så kul och blev snäll igen. Idag då vi skulle ut i stallet hade hon sin nya klänning- jag sa att hon fick byta klänningen- då kommer hon ner i en kjol istället.. suck..sen har hon skött om sin häst och flätat och borstat en bra stund iklädd kjol och ridstövlar...

Känner mig genast mer positiv idag när det är vårväder igen! Ida och jag var ute och plockade påskris idag, satte i ägg som vi målat och sen skulle vi sätta i påskfjädrarna som vi har hemma- men var? Har nu gett upp, har ingen aning om utifall jag slängt dem eller var jag lagt dem så det blir inköp av nya imorn!

Avslutade dagen med att  P och jag var ute en sväng på två halvgalna hästar- de har vilat några dagar och så blåste det rejält så det var spännande- men vi överlevde!

Tycker det var sportlov alldeles nyss men nästa vecka är det påsklov- sen är det inte många veckor kvar till Paulines student!

Nu ska jag ringa till min morfars syster som fyller 100 år idag!
 Vi hörs kramar Molla

Seg antivecka..

Har känt mig anti varenda dag den här veckan, först är det snöstorm, sen blir jag förkyld och får asont i halsen, sen låter det illa från ena framhjulet på audin- jag har ingen aning om vad det kan vara, sen blir det -12-14 varenda dag när jag hade möjlighet att rida, och sen så kan jag inte åka iväg för vår stora transport är inne på omservice eftersom de lyckades ordna så bromsarna börjar ligga på efter förra servicen, och när jag skulle kunnat åkt med den andra transporten var jag för risig i halsen, och sen strular tvättmaskinen- kul att tömma den för hand och rensa silar och skit- kan meddela att tvättmaskinen inte går när den har fått in mynt, plastbitar och häftmassa i klump (VEM har häftmassa i fickan?), en ledig dag- ja då måste man städa större delen av dan- och sen är det SNÖSTORM igen, fast värre än i måndags, till råga på allt!

Ja jag vet jag ska inte klaga- egentligen är det ganska bra- det är ju lite lyxproblem- har ju inte direkt med ens existens att göra...och det är ju inget som är allvarligt... men ändå...beror säkert på att mina planer för veckan fick läggas på is mycket p.g.a. vädret- skulle rida ut flera gånger i det sköna vårvädret-ha- och springa några vändor (eller hur) men säger som Icka- NU VÄNDER DET!!

Pauline är avlämnad i Eksjö för sin Göteborgstripp, hoppas hon får kul! Rolf och Ida får roa sig själva hela helgen och hästarna får vila sig i form! Vi hörs efter helgen kramar Molla


Full fart igen..

Hoppas ni har kollat på klippet med död orm jag skrivit adressen till i förra inlägget- man får kopiera och klistra in, länkningen ville inte som jag- ha ljud på när ni kollar! Annars gå in på Aftonbladet, klicka på mitt klipp i vä marginalen och sök på död orm så hittar ni det- visa det inte för några små barn!

Idag är det ju fint väder men vad hjälper det när det är kallt och snöigt igen- nu har jag ju plockat undan alla skidor och nu ska det bli vår! Skulle rida på f.m. idag men jag hinner inte åka iväg - dessutom är den stora trailern på lagning/service av bromsarna som började strula då den varit på service! - och nu är det liksom is och snö igen-inge bra alls.

Efter en helg med utgång  fredagen, fast inte så sent åkte hem vid 22.00- tack för skjutsen Mia! hade jag en skön lördag som faktiskt var lugn, vi gräddade våfflor ute och satt ute i solen och åt lunch! Söndagen var hela familjen på tävlingar på olika håll, och igår var det jobb igen- precis som idag... imorn har jag glidarpass 12-16 och sen ledig torsdag!

Stackars Pauline är dunderförkyld och har feber och är allmänt risig- men hennes företag fick pris på UF mässan i lördags- de kom trea för bästa Webbplats- KUL!

Thats all for now kisses & hugs..

Såhär kan det gå när man filmar en död orm...

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=27353


fast den var inte död...

kramar Molla

Soooool!

Jaha så har man jobbat några dagar, så jag är ledig till måndag igen, idag kändes det helt underbart med solsken redan vid 7 i morse-snön är snart helt borta! Enda nackdelen med solen är att man blir påmind om hur längesedan det var man putsade fönsterna- har gjort några idag.

Idag har Erika varit här och lunchat- trevligt och skönt att sitta och prata blite i lugn och ro, Ida skötte sig exemplariskt! Vi sa att det snart är dags för en brunch med allihop igen- undrar när vi hittar ett datum- typ i augusti antagligen...

Imorgon fyller Pauline 19 år, det är exakt ett år sen jag började blogga, blir ju lite av en dagbok som man kan spara och ens barn kan läsa i framtiden...

Ska ha After Work på Hotellet i Eksjö med några från jobbet imorn och så ska Pauline och ett helt gäng från Aneby dit också så det ska bli kul!

Men först ska det slitas lite till härhemma, åka till Återvinningen med en massa skräp och rida och så kommer ju Rolf hem ikväll- och vi har det rätt lungnt fre och lö så vi hinner ses lite till och med. Söndag är det husardressyr för Rolf och Pauline och jag ska på Div 1 allsvenskan i hoppning i Jönköping. Det blir spännande!

Vi hörs kramar

Hemma igen...







Den mysiga stugan- Kölvallen!



Vi åkte i söndags morse 06.15 (väldigt tidigt när man jobbat till halvett på natten) , det gick bra de första sju timmarna, sen var Ida less kan jag säga, men vi härdade ut två timmar till och sen var vi framme. Där vi skulle parkera bilen alltså... sen var det avlastning och vår kära snöskoter startade ganska snabbt, sen bar det av 6 km ut i skogen.
Stugan var jättemysig- varmt och skönt därinne också! Samtliga kvällar tillbringades i den lilla stugan med mys god mat och några glas vin- tack mamma och Manne för helpensionen!



Lite gemenskap i stugan!

Måndagens förmiddag ägnades åt turåkning, på e.m. skulle vi ta en lite skotertur, kan säga att det är rätt jobbigt att pulsa i 1.20 m djup snö när man kört fast! Ingen frös på den turen inte, Ida älskar att åka skoter, när vi kommer hem och ska gå in vill hon åka en tur till...



Tisdagen blev det slalomåkning och Ida tyckte även detta var toppen,dagen avslutades med jacuzzi och bastubad, på onsdagen var Ida o Jag och Mamma kvar i stugan och lekte i snön, Manne och Rolf åkte på skotertur med en bekant, de övade på att köra fort, fast och utanför lederna... de var rätt möra när de kom tillbaka på e.m.



Ida i snön!

Torsdagen åkte vi slalom hela dagen, Ida var jätteduktig men gjorde sina första två höghastighetsvurpor (småvurpor i låg fart blir det ju hela tiden), de kommer ju när man börjar tuffa till sig i backen! Ida har ett snyggt blåmärke på ena låret efter ena skidan...

Några utsiktsbilder från Kölvallen!




Och helt plötsligt var det fredag, Ida ville åka mer slalom så hon fick åka några timmar själv (vi tittade naturligtvis på henne) i barnbackarna, gjorde en del hopp i guppen utan att ramla! Rolf och jag avslutade dagen med en underbar skidtur i kvällsol och gnistrande snö!



På snöskotrarna utanför stugan!

Igår åkte vi hem, hade badpaus i äventyrsbadhuset i Sveg (vi var ju inte helt fräscha, duschade sist i tisdags), vilket var mycket uppskattat av Ida. Vi åt middag på den sämsta sylta jag besökt på mycket länge- Varning för Wärdshuset i Filipstad- ofräscht, bara värmda halvfabrikat- , pyttipannan överstekt och köttfärssåsen till spaghettin var burksås! Och det var inte ens billigt! Resten av resan gick alldeles utmärkt- Ida kollade film och somnade typ när melodifestivalen började på radion..

Lite sega idag men nu håller vi på att packa upp och tvätta allt- det råkade läcka bensin på skotersläpet från vår "tomma" bensindunk på typ alla väskor..kul- inte! Väskorna stod emot bra men allt luktar bensin..

Ida har parkerat sig framör TV:n, inte haft nån på en vecka, ganska skönt! (att vara utan Tv alltså)

Nu ska jag hjälpa Rolf att plocka av takboxen- vi hörs!

En liten stund för blogg innan ...

...jag ska börja med allt jag ska hinna idag...
Vi ska åka till Vemdalen på söndag, jag jobbar fre-lö så jag måste packa klart idag. Vi ska ju ha med lite mat och kakor och bullar och sånt så det blir storbak idag med.

Har också hunnit kolla mina mail och några bloggar jag brukar läsa, vimmelmamman.blogg.se är ett tips- men man ska inte vara nere när man läser hennes blogg, sen finns den helt oseriösa (el den kanske är seriös) bloggen stekarliv.blogg.se...inga kommentarer på den läs själva!

Längtar upp till fjällen med massor av snö och förhoppningsvis fint väder- iallafall inte sånt slask vi har här nu, hoppas när vi kommer hem om en vecka att det då har hunnit bli lite vår härhemma!


Pauline ska vara hemma själv hela veckan och åka och tävla själv på söndag (ha med Icka som hjälp som tur är)- hoppas det går bra- knäppgöken Vital hoppar ett högt plankhinder som ingenting men vågar inte gå över samma planka när den ligger på backen!?!

Ida var också och red i ridhuset igår- hon gör lika många akrobatiska konster på hästen som hon rider...men Yoshi står still även när hon igår stod på honom för att sen göra en zorrosittning= alla har väl sett Zorro när han hoppar ner på sin häst från en balkong- så stod den stackars ponnyn still.. Ida har nu rosa glittergrimman på sin häst varje gång hon ska åka och träna, Yoshi måste också ha pannluggen uppsatt annars syns inte glitterpannbandet på det nya tränset...

Nä nu ska jag göra lite nytta, vi hörs hälsn.Molla


Lite irritation...

I november bytte vi till Telia bredband, telefoni och Tv i ett paket, nu kommer en faktura på den vanliga telefonen och bredbandet som innan-?? Vi ringer då Telia och undrar vad som hänt, jo då visar det sig att det är för dåliga ledningar så vi kan inte få detta till oss- men de hade de glömt att meddela...Vi bytte då det blir halva kostnaden per månad för oss!  Vi har ju också dagt upp abonnemanget från Viasat, så igår försvann alla kanaler för vi skulle ju ha Telias tv- utbud... (som tur är har vi en liten box med gratiskanalerna). Nu ska jag bara hitta ett mobilt bredband som funkar hemma hos oss- sen ska vi säga upp det fasta bredbandet och telefonen!

Snart ska jag jobba, vi hörs kram!


RSS 2.0