Hatar....

...att det ska ställas om mellan sommar och vintertid vartenda år! Vi kan väl köra på sommartiden året om- först är man hur trött som helst på kvällarna på hösten när man ställer om tiden- nu på våren är man i sovkoma när det är dags att gå upp, man har precis börjat få ljusa morgnar och vara pigg vid halv sju och då ska man tvingas upp en timme tidigare. Inte konstigt att det finns forskning som visar att sommartidesomställningen är livsfarlig- många fler som får hjärtinfarkt och sånt de första dagarna efter tidsomställningen, vissa länder har slopat detta med sommar och vintertid- tycker jag vi borde göra också!

Älskar....
...att ljuset är på väg tillbaka! Man blir så oändligt mycket gladare av dagsljus
fler timmar på dygnet. Thailandsresan hjälpte mig verkligen att komma ifrån det jobbiga med vintermörkret hemma, nu när vi är tillbaka blir det bara bättre och bättre! Varde ljus:)

En jobbdag kvar innan 4 dar ledigt ska tydligen va fint väder i påsk med, det blir man ju inte ett dugg ledsen för!

Vi hörs- njut av våren!

Att tiden går fort ....

...upptäcker man då man städar skafferiet, hittade ett paket av nån sorts kex med kaffesmak, vi fick dem för ett tag sen, har städat skafferiet några ggr men bara flyttat runt dem, idag kollade jag bäst före datum innan Rolf skulle äta dem- de gick ut 12 dec 2008.....  vi slängde dem! Tiden går också extremt fort när man bara har en två dagars helg, på mitt gamla schema hade jag en jobbehelg och en tredagars och en fyradagars, så man är väl lite bortskämd- nu jobbar jag hela tre dagar innan jag är ledig 4 dgr:)) Idag gick ju tiden extra fort när det blev sommartid också- lär ju kännas imorn bitti- tur man har lite jetlag kvar sen Thailand, vaknar rätt tidigt fortfarnade. Nu ska det bli lite lunch, ha en skön söndag!

Thailand 8 feb-15 mars

Nu har jag äntligen fått ihop det med bilder och text!

Såhär såg det ut dagarna innan vi åkte!! En lycklig Ida på snöskotern!Ida på Kamala beach första dagen. Håller på att vänja oss vid värmen:)
Ida i solnedgången på Kamala beach. Sååååå underbart att sitta på en restaurang på stranden med fötterna i sanden och äta och dricka gott!Ida med nyfunnen kompis Emma på hotellet i Kamala. De lekte oavbrutet i två dygn tills vi drog vidare.Ida med sin pappa, inte ett dugg bruna än...Nytt hotellrum i Karon, Ida testar sängen:) och TV:n med endast thai kanaler.Vy från båtresan mellan Phuket och Koh Lanta, denna båt hade bara lite slagsida men havet
var lugnt så resan gick utmärkt!Såhär såg "matborden" ut på vårt första ställe, helt underbart ställe Lanta Family resort, bungalows med lugnt läge, ingen störande trafik! På kvällarna satt man och åt i solnedgången vid havet, vågbrus och lugn bakgrundsmusik och en de bästa restauranger vi besökte på hela vår resa.Ida nere vid stranden då det är lågvatten, kollar krabbor och maneter!Kvällsmys!Idas sysselsättning då hon fick vänta på sina sega föräldrar som åt middag i lugn
och ro och satt och pratade i all evighet (enligt Ida)Monkey school på Koh Lanta


Gulla med en apa på ett år- helt galen!


Mysigt hotell bodde vi på, det var dock gott om myror om man råkade tappa en smula var det inom 10 min typ 200 små myror på plats. Rolfs myggspray (inköpt i Bosmiem) hade docj bra effekt på dem- de dog snabbt och smärtfritt (tror det var smärtfritt iaf)Utsikt från view point på Koh LantaLanta, Old Town, östra sidan av Lanta som inte drabbades av tsunamin, gammalt fiske samhälle.Tankning ala Thai!


Mack ala Thai! Det är bensin i läskflaskorna:)


Ooootroligt söt 3 mån elefantunge!Ytterligare en skön kväll vid havet på LantaEn bit utanför Ao nang red vi på elefant! Det gungade mer än vad en häst gör kan jag lova!Busstation ala Thai:))Baby elephant show! Ida får Thai massage av elefanten:)


Utsikt från vårt hotellrum i Ao -Nang


En annorlunda upplevelse- bada i heta källor inne i en djungel, helläckert! (fast på bilden klättrar Ida och jag ner till det svala sötvattnet i floden..)


Ida blir pussad av ett sjölejon!


Ida har tagit bild då vi hade svenskbesök av Siw och Håkan på Koh Samui!


En sån här T-shirt kan man vara frestad att köpa efter några veckor i Thailand!Kommer kanske mer när jag har tid att ladda upp fler bilder- hoppas ni uppskattade glimtarna från vår resa kramar Molla!


Måndag.....

..igen, men känns ok när det är så soligt som idag! Känns verkligen att det är vår- trots minusgraderna i morse!
Nu vill jag bara att isen ska försvinna så man kan rida, det är lite krångligt nu eftersom ridhuset några kilometer bort rasade eftersom de inte skottat taket- lite onödigt kan man säga! Det finns ju andra ridhus men där är det lektioner och en massa bokade tider, och dessutom mycket längre att åka.


Pauline fyllde 20 i lördags och det firades med att min mamma och syrra med lilla Caroline var här, dessutom var Micke här, Rolf och Ida var också hemma och de åkte allihop till Familjebadet i Sävsjö och hade jättekul! Ida kunde fortfarande simma då hon kom hem och fick bada i lite svalare vatten:)Har haft en lugn helg på jobbet men är lite seg idag ändå, ska gå en långpromenad med hundarna och åka hämta silage och hö och rida lite och hämta Ida...just det- ska ju göra ett Thailandinlägg med bilder också!

Njut av vårsolen kramar Molla


Hemma igen.....

….känns som upp och ner vända världen, har ingen naturlig känsla för vad klockan är…glömmer hela tiden att det finns å,ä,ö på tangentbordet skriver fel och får rätta mig hela tiden:)  Konstigt igår kväll att lägga sig i en mjuk säng, andra ljud än vad man vant sig vid under de senaste veckorna- tyst i sovrummet, ingen AC som brummar natten igenom….

 Ska snart ladda upp lite bilder från Thailand, och få ihop lite text till! Det har varit ett lagom äventyr, vi skippade de mest vågade aktiviteterna såsom bungyjump, fotograferas med fullvuxen bengalisk tiger, kela med ormar och annat på den nivån…..Det var spännade emellanåt så det förslog ändå…vissa tuk tuks är rätt skrangliga och verkar inte ha mycket till bromsar, det är också lite sådär när man åker en gammal (visserligen hyfsat stor) båt som har rejäl slagsida redan då man lämnar hamnen och det är grov sjö, men den sjönk inte!….eller när man får veta att de slagit ihjäl en kobra två hus från där man bor…

 En av de stora behållningarna av resan är alla möten med alla möjliga olika människor- tex en mörk neger från norra  Kanada med bacillskräck som arbetade i en Sydkoreansk skola som engelskalärare….och en massa Thailändare med varierande bakgrund, en del mycket välbeställda och många som lever under fattiga förhållanden. Förutom dessa ett otal människor, bla en familj där pappan var livrädd för maneter så han vägrade bada i havet och hade dessutom skrämt upp barnen- så de tillbringade tre veckor på hotellets poolområde, mamman ville åka ut och snorkla…..kul….en tysk mamma som reste runt på egen hand i Asien med en femårig dotter i sju veckor…tufft!

 Nu känns det dock helt underbart att det är vår härhemma! Solen skiner och det är plusgrader idag , höll på att frysa ihjäl i går kväll i minus sjuJ Idag har vi släppt in lilla Kingen som varit på ridskolan medan vi varit borta, till de andra. Efter lite rabalder som resulterade i att Vital bet sig i läppen och King trampade sig lite så har det lugnat sig, Vital står ensam vid silaget och de andra tre hästarna hundra meter bort….

 Nu blir det myslunch med Pauline:)) Skriver snart igen!


RSS 2.0