Lite fler stressmoment.....

Var stressad redan innan, blev ju inte bättre av att jag råkade titta i mitt pass imorse!!! Det gick ut för en månad sen....har likosm inte haft en tanke på det, tur att jag kollade! Men rasslade in på polisen idag och har beställt ett nytt, till mig. Problemet var ju bara att Idas pass också gått ut- och den person som skulle dit i eftermiddags med henne råkade glömma det....Så det blir en akuttur dit imorn med Ida och om det skiter sig ändå så får vi ta en liten omväg till Skåne på lördag via Landvetter och skaffa provisoriskt pass.

Vi har iaf lyckats boka hotell i Malmö på lördag, har inte bestämt om vi ska ta bilen över till Kastrup eller parka den i Malmö...men vi har ju hel 2 dar på oss att bestämma det och förboka p-plats.... Imorn är det jobb  hela dan men faktiskt hemma på kvällen, men då är det ridning för hela slanten. På fredag är det jobb hela dagen, sen åker jag till Aneby Ridklubb och möter Rolf som redan är där med Ida och ponny, vi byter bil och han åker till Eksjö för Team chasing förberedelser och jag är kvar på banträning med Ida i Aneby...Lördagen lär bli välfylld oxå och så kanske vi ska packa lite kläder att ha med till Frankrike, åker lö e.m. Sen kommer Pauline hem och tar hand om hästar och hundar- tur vi har henne!

Ska bli skönt med några dagars semester,efter denna vecka är jag ledig ända till 12 september:))

Hej hopp nu ska jag sova!

Gaaahhhh!!!

Offrar fem minuter vid datorn för att avreagera mig eller kanske strukturera mig lite!
 
Har jobbat hela helgen och är ledig idag och imorn fram till 16. Jobbar sen kväll imorn, 9-22.30 onsdag och 7-16 to och fre. Måste till Jönköping och ha skruvar till en hylla, bett  till king och en ny hjälm till Ida. Ida går i skolan och sen ska Rolf iväg vid 15 imorn med Ida så imorn går det inte- kanske to kväll?? Fre kväll är det banträning och lördag e.m. åker vi söder ut och övernattar i almö el Köpenhamn för på söndag morgon flyger vi till Antibes för en minisemester- sö till onsdag! Sen behövs lite annat till bygget men det kan ju Rolf fixa. Behöver bära in en soffa från rännet- men det regnar ju hela tiden!!! Nu har jag slängt kläder och städat garderoben, fixat middag hjälpt Ida med läxan och nu ska jag rida minst två hästar, sen behöver jag gå in och sortera tvätt, kolla lite sommarkläder inför Frankrike resan nästa söndag och så lite annat pyssel.

Nu ska Ida i säng och sen ska jag rida lite-hoppas det inte öser ner!
 
Vi hörs!


Grått, grått, grått...

...är det ute idag, hoppas det klarnar upp och inte regnar idag med! Lite less på att det regnar nästan varje dag och har gjort det hela sommaren.

Rolf och jag satt igår och synkade våra almanackor inför hösten...tänkte man kunde åkt till Frankrike några dar i höst och njutit av lite värme. Men första gången vi är lediga mer än 2 dagar samtidigt är vid jul! Vilket skämt!

Idag är det ledig dag från jobbet och jag ska börja kalla det "gördag" istället för ledig dag, namnet har en tjej jag känner kommit på, då hon också har hästar och fullt schema jämt! Det blir sätta stolp och lite staket, hämta spån, rida, promenixa hunden, åka till bana och hoppa med Ida, städa lite och sen lite myskväll med Ida!

Så nu är det dags att få lite nytta gjord ist för att sitta här! Ha en bra dag!

Borde ha förstått....

....att när jag inte hittade skyddsglasögonen innan jag skulle starta trimmern var en liten hint....
För jag beslutar mig då för att ta Rolfs huggarhjälm med visir istället, behöver egentligen spänna in den men då ser jag att den gått sönder lite i plasten baktill och inte går att minska, men skam den som ger sig den sitter ju fast hyfsat med hörselskydden! Så dags att starta trimmern, drar i snöret ett antal ggr, efter typ 30 försök är jag lätt irriterad och pauasar lite men den vill inte ändå. Svär lite över den och tänker att då klipper jag gräset istället, ha ha ha  trodde jag , ska starta gräsklipparen, då säger den bara typ brr och sen är den död, batterislut! Ger upp dagens försök att komma överens med maskiner !! Blir lite stallfix istället!
 nu en liten lunchmacka o sen jobbet! Ska undvika övriga maskiner så mycket det går idag:)

Nu är det dags igen!

Efter ett mycket långt sommaruppehåll på bloggen så blir det lite fart på den igen!

Har under sommaren inte haft tid att skriva, tappade sugen lite i våras när folk inte kommenterar, dessutom har vårt bredband inte funkat- men nu är det igång igen, en liten datorkrasch kom emellan oxå:)

Vi har ju också haft ett litet (eller ganska stort) byggprojekt hemma som tagit hela sommaren och inte är klart ännu, men efter att ha rivit ut köket, golvet och allt därunder och gjort en ny torpargrund och ett burspråk så känns det som att vi snart är i mål. Det är en del jobb kvar men målning och spika ytterpanel känns som inget jobb alls jämfört med allt annat. Som när vi satte in skåp där det innan varit skåp, men hörnet är inte 90 grader riktigt så vi får ta bort skåpen, riva sockeln, riva ner gipsen och bygga upp en ny vägg bakom...och sen sätta dit allt igen, då kan man hålla sig för skratt! Det har varit diverse strul på vägen men så är det ju när man bygger och särskilt i ett gammalt hus utan en enda rät vinkel.Nu har vi spis och diskho och vatten! Klinkern blir troligen lagd denna vecka, och en plåtslagare ska lägga tak på burspråket. I övrigt har vi gjort allt själva, eller Rolf gör och jag hantlangar....Dessutom har vi haft hjälp några dagar av Robban och Manne vilket varit guld värt!

Tre dagars semester i Skåne har vi varit på och så långritt med Husarerna i Arns fotspår (bilder finns på Facebook), bra med lite avbrott i arbetet hemma!

Idag fick Ida ta skolbussen för första gången, känns som lyx att de hämtar utanför dörren och sen kör hem på e.m. om jag är ledig! Denna vecka blir det dock fritids fyra e.m. men det är ovanligt, max tre dar på fritids blir det nog i vanliga fall. Fast Ida var på fritids några dagar förra veckan och tyckte det var absolut toppen!

För mig väntar en rejäl arbetsvecka, Rolf ska jaga i K-ölvallen under helgen så Ida ska bo hos bästa Cattis på fredag och sen är Pauline snäll och kommer hem från Götet under helgen!

Hej hopp nu ut till hästarna- bra uppladdning inför jobbkvällen! Ha det bra!


RSS 2.0