Hej på er

Nu var det ett tag sen jag skrev, har haft lite fullt upp kan man säga. Men men, jag kunde ha hunnit skriva i veckan om inte åskan slagit ner i vårt modem...förra gången var det routern... vi har ännu inte fått igång vårt internet men hoppas på att om inte Rolf lyckas fixa det så kanske P har en "kompis" som kan fixa det.  Annars inget revolutionerande som hänt, Ida har ridit helt själv på Yoshi i ridhuset- hoppat och galopperat!! Jag jobbar två helger på raken sådär kul men snart har jag ledigt i 6 dgr och jobbar sen 2 dgr och sen ledig i tre veckor så det är rätt ok ändå. Sitter på jobbet och skriver så jag hinner inte mer nu- eleverna har vilostund just nu- hör av mig så fort Internetguden har bestämt sig för att det ska fungera hemma! Kram


Plums i poolen..med kläder och solglasögon..

Ida var på simskola igår, har inte varit med på två gånger men alla barnen skulle vara i stora poolen igår, efter lite tvekan hoppade Ida i men tyckte det var lite kallt. Gjorde väl det mesta hon skulle men jag satt bredvid poolen igår och pratade med en anna tjej, brukar inte vara där Ida kan se mig men nu kollade hon på mig typ hela tiden och snackade  varje gång hon passerade. Efter en stund skulle de gå i den lilla poolen och det var  bara en liten pojke som simmade med sin banan (lång grej i frigolit typ) längst ner där vi satt, han skulle bara en bit till och sen gå upp. Denne lille pojke tappade sin banan och den åker iväg, han kommer under ytan men kommer snabbt upp igen, tjejen jag pratade med försöker sträcka ut sin hand och han når nästan men sjunker sen under vattnet igen och då är det bara att hoppa i och lyfta upp honom - simläraren såg vad som höll på att hända man var för långt bort för att hinna dit- det var väl kanske tur att vi satt just där igår för det går fortare än man tror. Fick iallafall låna lite kläder i simhallen så jag slapp sätta mig i bilen alldeles dyngsur.

Ida var sen och lekte hos en kompis- cyklade där utan stödhjul!!

Ida fick sen avsluta dagen hos farmor med att gå på cirkus- var jättekul enligt Ida och det var en tjej som var jätteduktig hängde utan att hålla i sig med händerna i en typ halsduk och var uppe i luften och hoppade runt!?!  Hundarna var de finaste cirkusdjuren.

Jag hade träning under kvällen och pumpen var trasig så det var extremt dammigt- hela jag var täckt av brunt damm, knastrade fint mellan tänderna.

Idag ska Ida och jag gå en långpromenad men har lovat att ta med vagnen och lite dricka, och så får vi hoppas att det inte börjar regna.

Och vissa jag känner ska ju åka utomlands en månad nu.. hmmm hoppas ni får jobba rejält på den där Bartenderutbildningen!

ha det bra kramar Molla

Inget naturgodis på mycket länge...

Avslutade dagarna i Stockholm med att äta middag med Åsa, det var riktigt kul att hinna ses och prata i lugn och ro (Ida somnade). Fredagen åkte jag och Ida ut till Djurgården där vi fikade hos min gamla dagmamma, hon är otroligt pigg 86  år och går från stan över Gärdet flera gånger i veckan. Franziska som hon heter har även varit barnflicka åt min mamma- sen alla vi fyra syskon och åt min gudmor och hennes 3 barn-rätt fascinerande.

Sen åkte vi tåget hem på e.m, Ida var som vanligt alert, tusen frågor även om resenärerna runtikring, men har nu kommit till stadiet att hon frågar om hon får springa i gången och när man säger nej så lyder hon. I cafeteriakön hittade Ida en pigg liten gosse i samma ålder så de roade sig med att klättra som små apor på räckena runt serveringsdisken. Rolf drog en lättnadens suck när tåget var framme, jag tyckte det hade varit en lugn resa....

Hem och skynda sig att rida och fixa för tävling imorgon lördag, kommer i säng vid 23 snåret och vaknar med magknip c:a 04.00, hoppas jag har ont magen p.g.a. en mardröm el nåt... men vid 04.30 börjar jag må rätt risigt, tänker att det går nog över, går ut och fodrar vid 6-tiden sen går det inte längre,toan blir då en stadig kompis...P och Rolf får ta med sig Ida och åka utan mig!! Skit också, hade verkligen sett fram emot detta, blev nu liggande med ont i magen och illamående hela dan!! Det var bara jag som hade ätit av naturgodiset igår kväll så troligen var det något som inte var så bra där, de andra är pigga och glada.Nu är klockan kvart över fem och jag börjar hämta mig mår inte illa längre men har fortfarande inte ätit nåt, matlusten kommer väl såsmåningom.

Nu kom P hem ,ska in på Grease kl 18. så det blir snabba ryck, gick väl sådär på tävlingen, en rivning i omhoppning 1,10 och ett pet i kombinationen i 1,15, men Vital hade en av sina knäppdagar så P gjorde en bra prestation och var ganska nöjd med 1,15 iallafall.

SKA ha en skön lö kväll och en bra söndag, sen är det jobbvecka 60 h denna vecka!! Vi hörs kramar Molla

Nu e vi på semester....

Nu är vi i Stockholm och roar oss, började tisdagen med att åka till pappa och titta när Nathalie hoppade några mycket fina unghästar, sen åkte vi till stan och åt middag hos Emelie, Peter och Caroline, det var jättetrevligt. När jag kommer hem ringer Pauline och säger att en bil med två ungdomar har kraschat på kvällen nästan utanför oss, det visar sig sen att hon vet vilka det är men att de har klarat sig rätt bra så det var ju skönt.

Tisdagen tillbringade vi på Skansen,Caroline och pappa Peter var med, C hade ett kort besök då hon sov större delen av tiden, men vi hade trevligt. Vi såg årets björnungar- otroligt söta!  En liten get hade rymt från sin inhägnad och spatserade runt, käkade på jackor och annat intressant, avslutade med att hoppa upp i en barnvagn- som tur var utan unge i- blev nerlyft men hoppar snabbt upp igen-alla utom de som ägde vagnen fick sig ett gott skratt!  I terrariet hittade Ida en kompis -Viggo som också var 4 år och lika energisk, de for runt bland aporna och tittade på varje sak i ungefär två millisekunder, dessutom ordnade Ida så att Viggos mamma var tvungen  att köpa sockervadd- Ida skulle ju får det. När vi sen ska köpa sockervadd vilket endast finns på ett ställe på hela skansen. är det 20!!! ungar i kö framför-tog ju en halvtimme innan vi kom fram till luckan.


Efter Skansen hade jag en sejour hos en chiropraktor- aj kan man säga- men det hjälpte! I(dag to är jag lätt öm här och var! ) Avslutade dagen med en mysig middag ute på Gåsö med mamma & co.

Nu ska Ida ut och kolla på ett huggormshuvud (en död en) i gräset!
Hej hopp!!

nu ere helg igen...och snart e den slut...

Lördag morgon, sitter här och gäspar, blev inte mycket sova inatt- Ida på tvären i sängen och sparkade och vevade med armarna i sömnen- väckte mig och Rolf hela tiden- R somnade dock emellanåt men då snarkade han= då sover inte jag! Dessutom var den äldre dottern ute på dåligheter men hade inte talat om att hon stack iväg med kompisar vid 22.30- kommer hon och lägger sig vid 01.42!!! varvid jag vaknar och inte kan somna om! Då ligger jag också och blir irriterad och undrar varför i H-E hon inte gått och lagt sig tidigare!! (då visste jag inte att hon varit med kompisar utan trodde hon varit hemma hela tiden) Och när man är arg kan man inte sova-så det så, men somnade väl om efter nån timme...

Överstens pris i hoppning för husarerna gick väl hyfsat, men det var en aning blött på marken- alla grejor var spraymålade med lera-sand- fick spola av allt och torka med handduk innan det ens var lönt att försöka med sadeltvål...

Sen snabbt iväg på jättetrevlig middag-Ida fick  ärva en balett/älvaklänning i glittrigt lila så hon var lycklig resten av kvällen!

...........och nu är det söndag efter lunch ska strax iväg och måla lite hinder och sen ska jag hjälpa några tjejer när de hoppar med sina ponnier, sist på programmet ska jag gå igenom med husarerna hur man visar häst vid hand!

Ska väl kanske packa lite innan kvällen för imorn  är det fullt upp och sen åker Ida och jag till Stockholm på tisdag morgon, det ska bli kul!

RSS 2.0