Ny blogg!

Flyttar till www.nattstad.se/mollas
 
Välkommen dit!

Grått...

... är det i november! Som det beskrivs i boken Johans Jul "November är lång och grå", precis så känns det, regnar lite hela tiden, man behöver ha lamporna tända dagtid!
 
Idag fick min hästar sovmorgon, dvs även jag till 8.30, eftersom det i princip alltid är jag som sköter dem så får det blr så ibland, släpper dock inte ut förrän 7.30 vardagar så det blri ju ingn större skillnad, dessutom får de mat vid 22.00 på kvällen så de har lite att tugga på under natten. 
 
Gårdagen tillbringades i det som ska bli Idas rum igen när det är klart. Tur Pauline är här och hjälper mig lite, hysteriskt många spikar i tak och golv, men nu är tak och golv rent från tretexplattor och linoleummatta och masonit, idag ska vi ta bort tretex plattorna från väggarna, de är riktigt tråkiga att hålla på med, går sönder i småbitar och har även dem blivit uppspikade med alldeles för många spik, helt oregelbundet också.
 
Rolf är kvar i Stockholm på övning tills onsdag kväll, men han ska vara hemma torsdag och hala fredag, då blir det jobb i expressfart! Sen är han och jagar hela helgen och kommer hem söndag kväll. 
När vi rivit väggarna ska vi tömma det sista i garderoben och börja riva väggen, får se om vi hinner allt idag!
 
Nu till arbetet, mina slavar har dock inte gått upp ännu! Men de lär väl vakna när jag börjar!
h

Tänk...

... vad jag har det bra, och ändå är inte allt på topp jämt. Vad beror det på? Man kör på i varadgen och reflekterar kanske inte så ofta över hur man är som person. Hur är det för andra i min närhet- läs familjen framförallt..... Ibland tycker jag att jag brusar upp för snabbt, gnäller om skitsaker och ibland blir sur utan egentlig anledning, eller av en anledning som är löjlig. Hoppas att jag väger upp detta med det som är positivt?  Läste en artikel om att få kvinnor lämnar ett levande förhållande, men hur är det från den andra sidan då? Jag tänker som så att all skuld kan inte läggas på den ena parten i ett förhållande, tycker jag att något inte fungerar så måste jag ju tala om det, hur ska den andra annars kunna ändra på det? Båda parter har lika mycket ansvar!
 
Det är alltid enklare att skylla på alla andra och omständigheter än att försöka titta på sig själv och sitt eget beteende. Skitjobbigt kan det vara! Jag försöker dock att tänka på hur jag bemöter övriga i familjen, lyckas inte alltid fullt ut kan jag säga! Men som en kväll häromdagen, både Ida och jag var trötta, lätt att det blir lite irritation, kände att det var på gång och Ida var lite tjurig. Då hann jag tänka mig för!!! Istället för att fräsa åt henne att vara lite trevligare, berättade jag att jag också var trött, och när vi är såhär trötta båda två så måste vi vara extra snälla emot varandra. Den kvällen fortsatte då i en trött men vänlig ton, istället för vad som kunde slutat i en sur och tråkig stämning. Tror också det är viktigt barn/ungdomar förstår att det är ok att vara trött och berätta hur man känner.
 
Ibland har jag varit dålig på att säga hur jag upplever vissa saker, detta har resulterat i en mindre eller större härdsmälta några gånger, mest jag som är arg och bryter ihop lite, de andra i familjen lyssnar snällt på mig och det har blivit mindre eller större förändringar. Ibland har jag efter detta fått dåligt samvete för att jag tycker då att jag lägger skuld på alla andra över att saker inte fungerar som jag vill. 
 
Ibland oroar jag mig för att jag bara kör på och inte lyssnar på resten av familjen, detta skapar en känsla av otillräcklighet och känsla av att inte duga. Det konstiga är att jag vet ju hur man fungerar, jag vet precis hur onödig den känslan är, men ändå så får jag den. Hjärnan styr mycket med sina funktioner, och trots att man förnuftet säger en sak så får man dessa nedbrytande känslor. Tror och vet att det inte bara är jag som känner såhär ibland, det kommer ju oftast i perioder som är stressiga och då man är så uppstyrd av yttre faktorer att man inte hinner med sig själv alls. Jag vet ju att de basala behoven måste uppfyllas för att man ska fungera, men när det strular och man varken hinner med att äta vettigt, sova vettigt eller göra något för sig själv ex vis hinna rida och ut och springa, då tar det inte lång tid förrän känslan av otillräcklighet smyger sig på en.Ont i nacke och axlar och mellan skulderbladen kommer som ett brev på posten.
 
Finns många sätt att förändra på, men inte alltid så enkelt, jag ska iaf börja med något som jag vet att jag löser, istället för att göra så stora förändringar på en gång att det fallerar.
 
Mitt löfte till mig själv är att varje dag skriva en reflektion på kvällen över något som varit bra och vad jag ska göra för mig själv imorgon! 
 
Någon annan som gjort förändringar som fungerat ?
 
Vi hörs!
 
 
 
 

I renoveringsträsket igen!

Efter att vi fixat det mesta färdigt i stallet, har vi inte påbörjat något nytt projekt! Vi åkte på att byta vattenpump häromveckan då vi en morgon vaknade och det inte kom något vatten ur kranen....Jag är iaf glad att det hände när Rolf var hemma. Nu är han borta till den 23 nov, hoppas allt funkar.....
 
Nu har vi satt igång i Idas rum på övervåningen, min plan är att flytta in i rummet till jul....Rolf tror feb- mars.... Men det är två kattvindar på sidorna som vi ska öppna upp delar av, det tar ju lite tid, den ena gjorde vi i helgen, och jag fick klart den ena förvaringsgarderoben också. Nu ska den andra kattvinden tömmas helt också, mycket saker! bra att rensa lite! Idag har jag rivit ner alla takplattor och eldat upp dem, många spikar har jag dragit ut! Hann börja en stund med golvet också. Linoleummatta limmad på masonit som är fastspikad med en miljon små spik i golvet. Golvet under är fint, ett trägolv med 85 mm breda plankor, funderar på att ha det som golv, ser helt ok ut, det behöver dock någon behandling och tänkte olja det. Nu strax dags att åka till jobbet, var tvungen att duscha innan efter att ha rivit tak, gjorde intressanta fynd i BHn, typ färgflagor, träbitar och sågspån....För att inte tala om håret, kändes precis som svinto av allt byggdamm!
 
Ida har fått sortera sina Barbiesaker för att kunna sälja av dem, det blir mindre saker att ställa in i hennes rum igen! Idag är hon superförkyld, får se om det blir skola imorn, idrott på schemat så lite tveksamt. 
 
Vi hörs!
 
 
 

Räknar ner emot jul...

.... för nu är det mörkt och tråkigt ute! När man bor på landet är det galet mörkt denna årstid. Jag gillar alla årets månader, men november har jag lite svårt för, mörkt, blött och ruggigt. December är mysigt med alla ljus och pyssel inför julen. Januari är sådär, mörkt och kallt, i februari börjar man känna att ljuset kommer och man kan ofta åka lite skidor och sånt kul! Sen är det VÅR!!! Härligt! och så om o om igen.......
 
Fredagen innan första advent ska vi ha huset fullt med folk på glöggkväll. Då vill jag ha det färdigpyntat! Ljusslingorna är ute på balkongen dock ej tända än. Börjar så smått att byta lite gardiner och plocka fram doftljus. Hänga fram halmkransar m.m. väntar till någon dag innan fredagsglöggen med alla ljusstakar och stjärnor. Har riggat min nya kökslampa med fejkgrangirlang, blir rött band runt till första advent också. När jag hade gjort det suckade yngsta dottern 11 år , "men mamma det är ju en månad kvar till advent" skakade på huvudet och gick därifrån....
 
Det är så mysigt med julkänslan i huset. Jag tröttnar dock ganska snabbt efter julen och till tjugondag knut åker allt ut:) Nu håller vi dessutom på att bygga om ett rum på övervåningen, nedervåningen är rätt ok förutom att det står en säng på högkant bakom Bosses fåtöljer. På övervåningen finns det en gång in till vårt sovrum bland allt som vi flyttat ut från renoveringsrummet. Klart till jul?? Beror på om snickaren och målaren i det här huset orkar jobba på ordentligt:)
 
Idag ösregnar det och är +6, inatt ska tydligen första snöovädret dra in över oss och 5 cm nysnö ska falla, vi får väl se. Hade ju varit bra med minusgrader först så det frös under, blir trist med snö och lera......
 
Snart jobbet- kväll idag, imorgon ska jag vara ledig, Pauline kommer hem från Malmö och vi ska umgås- mysigt- ska väl göra en rejäl insats i vårt byggprojekt också! Blir nog tom några familjemiddagar, alla är hemma nu några dagar- ska bli kul! Söndag åker Rolf på övning och Pauline till Malmö igen. Då är det Ida och jag som sköter ruljangsen ett tag!
 
Min älskade Vital har fått bihåleinflammation, snart 19 år och med dåliga tänder, vi kör en penicillinkur nu och hoppas det blir bra, håll tummarna! Han var lite lugnare än vanligt igår, han hade feber stackaren, men efter ett dygn på penicillin stimmade han runt i hagen idag igen, men snäll att spruta är han trots sitt något livliga temperament!
 
Vi hörs:)
 
 
 
 

RSS 2.0