Såhär mycket fest har jag inte vart med om på många år...

Ännu en vecka har passerat, känns som om vi hunnit med en hel del...
Vi hade After Work i fredags-kl.16.00 på fastande mage (vi skulle ju äta på hotellet kl.17.00), jag hör ju inte till de mest vältränade på att dricka alkohol, så när vi vid 18.30, bara en och en halv timme sena, vinglade ner till hotellet kände jag att det var fullt tillräckligt... hade jättetrevligt men åkte hem vid 21.15...Pauline var med oss en stund men drog sen till Jkpg och kom hem tre på morronen- dan efter var det Hubertusjakt- Rolf körde kan jag säga...fast han hade inte ens tid och stanna och köpa Cola på vägen. Hubertusjakten gick bra fast P var sur då hon återigen blev 2:a på upploppet.. Sen var det fest igen på kvällen men det blev väldigt lugnt!!

Söndagen var det ösregn och vi var trötta, men Rolf pinade sig upp och gick ut kl.07.00 och satt under en gran hela dan på älgjakt-vi andra låg i soffan och tittade på en film-mitt på blanka förmiddan! Har inte hänt på flera år...

På tisdagen var det dags igen, på kurs i Växjö så skulle vi ju ta några glas vin till maten och lite efter, men det var på en bra nivå så ni behöver inte vara oroliga!

Nu är det torsdag kväll och det snöar hysteriskt- det är vitt ute- faktiskt lite mysigt! Ida och två kompisar har redan hunnit bygga en miniatyr snögubbe på trappan utanför.

Imorn är det start för ny jobbhelg igen-vi ska väl hitta på lite hyss denna helg också..ha det bra och kör försiktigt i snöyran, kram på er!

Tiden bara rinner iväg

Tycker inte det var så länge sen jag skrev men det har redan gått nästan två veckor...
Det känns inte som det har hänt speciellt mycket, men vi brunchade ett gäng här i söndags och sen fick alla våra söta hundar busa av sig (vissa mer än andra) bilder kommer snart.

Denna vecka har liksom inte blitt så mycket av-jobbade 7-22.40 må-ti och var på kurs on 8-16...

Vital-vår bad guy...
Typiskt bara att vissa saker ska hända när man inte kan komma ifrån, i måndags kväll ringer P gråtfärdig, Vital kommer in från hagen och hoppar på tre ben, en framsko sitter heltokigt och det droppar blod i spånet i boxen... efter lite undersökning visar sig såret vara på ett bakben och inte något allvarligt skon lyckades de få av och en snäll hovslagare som kom morgonen efter...Idag torsdag var han inte halt längre-skönt!
Men ikväll har jag klippt honom- ensam=kamikazeuppdrag men det gick faktiskt ganska bra. Med bra i det här fallet menas att han står upptryckt mot väggen och skakar samt rycker till ungefär var femte sekund, var 30 sekund tar han ett hopp åt något håll så man får vara  kvick med klippmaskinen...inte helt raka kanter men han är klippt!

Ida
Igår tvättade Ida svansen på sin häst, oljade hovarna och dränkte honom i pälsglans..sen frågade hon varför inte små får rida när det är mörkt- jomen det får man om man vill- så Ida blev longerad i beckmörker det tyckte hon var helt Ok men sen fick hon stå i mörkret och vänta medans jag red- inte lika kul...
Idag bad jag henne att gå ut med sin tallrik till diskmaskinen men det vägrade liten Ida...sen ville hon att jag skulle poppa popcorn- jag frågar då varför jag ska göra det åt henne när hon inte ens kan ta undan sin tallrik Svar: För att det är gott! Men hallåååå.....

Hösten
Nu är det mörkt, känns som om dagarna bara försvinner, men än så länge har det inte varit så kallt så det finns hopp om livet...kan man gå i ide nu och komma ut i mars tro? På så sätt är det bra att man har fullt upp då hinner man inte med att deppa för att det blir mörkt- kanske ska pröva ljusterapi? Men man har ju överlevt den mörka tiden förut så det ska väl gå nu med, det finns ju en hel del roligt att se fram emot också!

Nu ska jag gå och sova-måste ladda för imorn då är det after work (fast jag är ledig) och sen ska vi på middag hos kompisar - vi hörs kramar

Idas första älg!

ÄLGJAKT
var det som vanligt andra måndagen i oktober. Ida ville i år följa med pappa ut, hon har mest varit med och fikat innan aldrig suttit på pass. Så liten Ida anslöt efter fikat vid 9.00 och traskade med pappa ut, hon hade egen sittryggsäck och bössa med sig. Hon sitter TYST en lång stund och då kommer en älg lunkandes- R petar till Ida så hon ser den och sen skjuter han... första passet och knappt 40 min så är älgen skjuten- snacka om att Ida hade tur. Om man frågar henne så sköt hon också älgen så det så!
Under älgjakten hade vi besök av Mamma och Manne, det var trevligt men kunde ju blitt längre än må-ti om Manne lärt sig jaktkalendern och inte tagit semester fel vecka...

Kommunikationer
För tillfället så fungerar telefoner (inte Rolfs mobil eftersom det är Telenor), internet och postgången- men vår bärbara tel la av häromdan så jag har köpt ny och datorn håller på att ge upp... alltid är det nåt.

Städning
P dammsög trappan i söndags- jag dammsög trappan igår- idag är det skitigt och dammigt igen... Men har röjt en del det är verkligen skönt när det är klart! Nu ska vi bara göra badrummet färdigt- R hade satt plattor i en rad men det blev inte bra så några plattor skulle bort- han fick bort plattorna men även väggen bakom- så nu spacklas det i omgångar och måla om med tätmembran igen- sen kan vi kakla färdigt.
Nu ska jag fixa räkor och rostat bröd som fredagsmiddag..kram på er vi hörs!


Gott och blandat

Är man hönsmamma så e man...
YES! Nu har P klarat körkortsteorin, så nu är det bara den lilla detaljen med uppkörning kvar men det ska nog gå det med. Nu har man ju pratat ett tag om hur skönt det blir att P ska ha körkort så hon kan ta en bil och sticka iväg och inte alltid behöva ha skjuts av oss...men alltså nu blir det mörkare och mörkare också blir det halt...och då kommer jag ju inte våga släppa iväg henne utan köra ändå!! Nä alltså jag fattar också att man inte ska vara överbeskyddande men man måste ju få känna så ändå.. hon kommer iallafall att ständigt få rapportera var hon är och att hon kommit fram! Tänk om man kunde fjärrstyra så man kunde se till att allt går bra även när man inte kan vara där..näe jag har inget kontrollbehov..

Posten
Vi har lite bekymmer ibland med att posten som är till oss ibland hamnar hos grannar eller ute på åkern, häromveckan fick jag en paket avi, tittade inte så noga på datumet, men då jag ska hämta paketet har det gått tillbaka, tyckte det var kort liggetid så jag kollar med företaget- det tog 10 dagar för mig att få avin från posten efter att paketet anlänt? Hallå sparar  ni pengar och kör riktig snigelpost? Gnällde över detta och det räckte för att postchefen skulle ringa oss och meddela att han talat med brevbärare och vikarier på denna linje- han hade också kommentaren med namnet friis borde det ju inte vara så svårt att få breven rätt- hur man nu ska tolka det- ökänd (troligen på posten efter detta) eller ovanligt namn?

Ida
Är idag klädd i rosa trosor, rosa t-shirt, rosa leggings, rosa kjol, rosa tröja rosa jacka och svarta skor.. och hon har valt själv fast jag börjar misstänka att hon i hemlighet blivit stylad av Icka...(kram på dig Icka, jag måste ju ha nån att skylla på då det är jag som köpt kläderna) Ida har ridit i ridhuset idag- nu börjar hon faktiskt göra som man säger!

Hundbajs
Är inte kul då man fått in det i bilen, liten Ida skuttade glatt in i bilen-för säkerhets skull passerade hon hela baksätesgolvet -med MYCKET av ovannämnda på stövlarna. Om jag säger såhär- bilen är nystädad nu!

VIP kväll
Ikväll ska jag och P på gårdsfest som några butiker i Eksjö ordnar- b.l.a  delikatessaffären, väsk o skoshopen, KarlXII (för er oinvigda smink, hudvård parfymeri) och en frisör och några fler bra butiker. Rolf undrade varför vi blev inbjudna!!??? P inflikar snabbt att mamma är ju så bra kund! Och det stämmer nog i några av butikerna...Det ska iallafall bli trevligt att umgås lite med P bara!

Sen ska jag ladda för att jobba helg- vi hörs kram på er!

När sover du egentligen...


Tidsoptimist- javisst!
När sover du egentligen? Det var frågan en arbetskamrat ställde till mig då jag sa att det skulle va en ganska lugn helg...fixa ett badrumsskåp på dan och måla badrummet, kolla på en väninnas valpar, handla och bara lite träning på torsdagkvällen innan jag hämtar R i Nässjö på kvällen, P tävla på fredag och och sen rida och sen fixa mer i badrummet , handla födelsedagspresenter och barnkalas (gå på,inte anordna) på kvällen, tävling för P igen på Lördag osv. men det bidde inte så för på fredan hade jag lite ont i halsen och mådde lite sisådär lördagens tävling tog det sista av krafterna- däckade totalt med snor i hela hjärnan typ. Men nu är det söndag kväll och jag mår faktiskt mycket bättre, trots denna söndag...

Dissa vädret!
Alltså världens ösregn och halv storm på morgonen, tog ut hästarna på morgonen (de ville knappt gå ut) kommer in och däckar på soffan,supersnuvig och då försvinner strömmen hemma..


Dissa Telia- internet- funkar not!!!
Vi är hänvisade till Telias bredband (ADSL) via telefonjacket, då måste man ha Telia abonnemang också på den vanliga telefonen, dessutom fiunkar inte något annat mobilnät här så vi måste ha Telia på mobilerna med...Snacka monopol...Vi är snällt sagt lindrigt trötta på Telia, det är rätt ofta bredband eller telefoner inte funkar, emellanåt har vi ingen mobilteckning heller och den vanliga linjen brusar och sprakar så man knappt hör sig själv. Visst de åtgärdar felen men varför tar det så låååång tid och varför strular det så ofta? Vi sa upp vårt bredband i somras, men så ringer en lite säljare från Telia och R förlänger abonnemanget men utan bindningstid....fredag 26 sep har vi inget bredband....tror att nåt gått sönder- felsöker i ett par timmar... lördag ringer R till Telia och får svaret att det måste skett något misstag och de kan få igång det på måndag igen...måndag-tisdag- onsdag går och inget händer.. torsdag ringer jag till Telia och efter tjugofem olika tel köer får jag prata med en människa istället för en dator, han lovar att fixa bredbandet inom en timme-tre!! timmar går inget händer. Återigen fjorton tel köer och jag är rätt sur då jag kommer fram.. det tar två minuter så har vi bredband igen! Hur kan det vara så förbaskat svårt?? Säger att jag vill ha kompensation för deras strul- tjejen från Telia verkar jätteförvånad men hör nog på mig att det inte finns utrymme för ett nej- får en månads gratis bredband (fast det blir ju bara tre veckor då vi varit utan i en vecka)


Såhär ser det snart ut i Idas rum....


Ida
Har dille på Barbie just nu, hon har hur många som helst och leker endast med dessa hemma, borta och i bilen... Lyckan var fullständig då hon i onsdags var med mej hemma hos en familj där tjejerna vuxit ifrån Barbieåldern... innan vi skulle åka sa deras mamma såhär: Du kan få ta med alla Barbiedockorna och deras saker hem om du får för mamma förstås.. ehh inte läge att säga nej- så nu har samlingen utökats med Barbie skönhetssalong, garderober, kök och möbler, en bil och massor av kläder och naturligtvis några dockor till- allt går förstås i rosa.Ida och P spanar...

Jaha, sovdags igen ska väl sovsnörvla mig halvsittandes även genom denna natt vi hörs kramar Molla

RSS 2.0