Fredag med Idol....

...som jag faktiskt följer tillsammans med en massa tonåringar, men tycker det är rätt kul:)

Ida har idag ridit banträning i Aneby, 4 fel i varje runda, i första blev det ett stopp på första hindret då hästen inte hade en aning om vilket hinder som skulle hoppas, sen följde en felfri runda, i andra starten så blev det en avsaktning före tvåan sen gick resten av banan i flygande fläng. Ida var utklädd till en älva, rosa kjol och vingar samt nån tiara med fjädrar och pärlor på hjälmen, Ronja hade guldstjärnor på rumpan och silverglitter i man och svans, bild kommer snart:) Ida  vann utklädningstävlingen, sa på vägen hem flera gånger att "jag vann" det är första gången jag vunnit nåt" gullefia:)

Allt jag skulle göra idag på fm blev inställt då jag vaknade med migrän, helt däckad fram till lunch men nu mår jag alldeles utmärkt igen.Men man blir verkligen helt utslagen, och så mår man så illa så man inte kan äta heller, blir man ju matt efter en halv dag utan att äta nåt!

Imorn ska vi övningskjuta inför älgjakten, så får väl hoppas att jag träffar där jag ska!

Besiktigat Audin idag och den gick igenom med rent papper- alltid lika skönt!

Nu ska jag hålla mig vaken ett tag till och snart åka och hämta Pauline i Nässjö, kommer hem över helgen, ska bli kul!

Ha det bra!!!!


Ledig lite längre...

..än jag hade riktig koll på. Är full fart varenda dag så jag har inte tittat längre fram än helgen. Nästa vecka har jag kompat ut må och tis för Rolf ska jobba borta. Så då inser jag att jag är ledig fram till nästa onsdags konferenspass 13-16. Känns ju onekligen helt ok. Vi har ju dock en hel del att göra och förhoppningsvis får vi klinker i köket imorn, vore väldigt skönt att få klart!

Läste om 96 åriga Eva som tröttnat på att inte ha några vänner och nu flyttar till sin 68 årige son i Thailand!! Sicken krutkäring! Hoppas det går bra och att hon får några härliga år där!

Idag blir det hästar för hela slanten mest hela dan, lite städning inne och slipa och måla lite mer i köket.

Ha en bra dag!

En vecka sen sist...

...och hösten är nu obevekligen här, fast sen i lördags har det varit helt underbart väder, synd att man jobbat två dar nu...men bara lite utbildning imorn och sen ska jag ha 4 gördagar, det är vad lediga dagar kallas för oss som jobbar heltid och har hästar, barn, hund och renoverar hus och så är det det där med tvätt o städ och annat som är en "neverendingstory"...


Ibland undrar jag hur man är funtad, varför är man aldrig riktigt nöjd med sig själv? Frustrerad över att man inte hinner göra det man borde, dåligt samvete för allt man inte gjort.....Läste häromdagen att 70 talist tjejerna är de som just nu drabbas av den stora utbrändhetsvågen. Och jag har inte tid att bli utbränd...

Men försöker bättra mig(och när det inte funkar så blir jag stressad över att jag inte lyckas med det) och se över vad jag planerar in. Ibland känns det som om man är så uppstyrd av yttre faktorer så att man inte kan få till det att en enda kväll fixa barnvakt och åka på bio, boka in en massage (som jag får betald genom friskvårdspengen på jobbet!!) åka iväg och träna hoppning m.m. Tiden finns bara inte.

Har dragit streck över ett antal dagar i almanackan- där ska jag inte boka in en enda tid! Skulle vilja ta en promenad men det är becksvart och Ida ligger och sover så jag kan inte lämna henne ensam inne och gå iväg. Skulle kunna gå upp tidigt typ 5.15 och gå en promenad på morgonen men jag orkar inte det- då fixar jag inte resten av dagen.

Samtidigt så känner jag mig lite löjlig som gnäller över detta som ju kan ses som lyxproblem... vi har allt vi behöver och lite till.....det finns så många som har det fruktansvärt tufft och får kämpa varje dag för att överleva, och jag är frustrerad över petitesser jämfört med hur många andra har det!

Men något måste jag nog ändra på....

Jag ska:
-inte stressa i onödan!
-inte planera in saker på streckade dagar
-säga nej ibland!!
- jobba på att inte ha dåligt samvete för saker som jag inte hunnit med och som faktiskt kan vänta!!
- köra lagligt när jag kör bil...och åka tidigare så jag hinner ändå!

Fortsättning följer......

Nu är det höst...

...det går inte ens att låtsas att det är sommar längre. Löven singlar och träden skiftar färg. Fast än så länge är det rätt ok, tycker bara inte om när det är så förbaskat mörkt!

Gårdagen ägnades åt fix hemma och en tur på terrängbanan i Eksjö, Vital och Trinity tyckte absolut att det var världens bästa dag:) Hel tossiga båda två! Men det innebär inte att de busar, de hoppar allt snällt men tycker inte att den på ryggen behöver bromsa....

Idag skulle Ida få lite egentid med sin mamma så vi har varit i Jönköping och införskaffat en discokula till discot på fredag. Sen skulle vi köpa vinterstövlar....efter att ha gått igenom sortimentet i 4 skoaffärer så åkte jag till Hööks där jag trodde jag sett ett par fina stövlar- de hade fina stövlar som även ida godkände!! Jag har lyxat till mig själv också- fast mina gamla är faktiskt slut- med ett par nya svarta skinnstövlar med precis lagom klack, det stod liksom mitt namna på dem, det var i den tredje skoaffären, så jag är lite snabbare än Ida på att bestämma mig:))

Här är bild på Idas supertuffa vinterstövlar!


På förmiddagen lyckades jag att bli inlåst i hästtransporten vi har spån i. Det blåste ute och jag hade inte ställt upp dörren så den blåste igen och gick i lås! Den går inte att öppna inifrån. Men det är ett kapelltak på som är lite trasigt baktill så jag kunde öppna upp och klättra ut....tror inte nån såg mig, de hade nog undrat vad jag pysslade med:) Men jag hade ju telefonen i fickan så jag hade väl fått ringa efter hjälp annars!!

Imorn heldag på jobbet- sen jobba två dar och avsluta med födelsedagsdisco på fredagkväll!

Jag jobbar på att inte stressa i onödan- inte köra för fort (om jag inte har bråttom vill säga) inte planera in för många saker....går lite sisådär men det tar väl tid att förändra!

Ha det toppen!

Snart helg...

..vilken kommer att fyllas av jobb på Långanäs! Har varit lite risig men har piggat på mig och är som vanligt igen:) Ida ska vara inkvarterad hos Rolfs syster Carina i helgen, Rolf ska ta med sig lille King och rida husar i Skillingaryd hela helgen.
 
Ida har fyllt år, massa paket, prinsesstårta och bio med Pauline, behöver jag säga att hon var nöjd?
Vårt kök är inte klart ännu, lite målning återstår och vi väntar på den som ska lägga klinkern, klinkern ska iallafall ha anlänt så hoppas det blir snart.

Kommit lite mer iordning här i huset efter sommarens kaos p.g.a köket. Nya fåtöljer och en "nygammal" vit soffa (med avtagbar klädsel), ska nog ha nån mer klädsel än vit, den solkas till rätt fort när hunden ligger emot nederkanten....

Blir inte klok på vädret, strålande sol när jag släppte ut imorse, en kvart senare regnar det.... Liten aning less på regnet, det är superblött mest överallt, svårt att spika ytterpanel och måla i detta väder.

Nu en häst eftermiddag och sen en lugn hemmakväll bara Ida och jag, pauline har åkt tillbaka till Götet och Rolf ska på arbetsplats träff på jobbet.

Ha det bra !

Blir inte mer...

... än såhär idag, är ledig från jobbet men börjar bli trött på att leva i renoveringskaos, och delvis rester efter flytten...massa kartonger med kläder och annat som ska slängas, måste måla, spackla m.m. och hämta hö och rida tre hästar och putsa inför uppvisning med Husarerna imorn. Nästa vecka är jobbvecka och dessutom inlagt en konfernesdag 9-21 på onsdag så nästa vecka är jag hemma en kväll från måndag - söndag. Känns inte så kul, dessutom är Rolf asförkyld och jag känner mig snörvlig och seg...

Ha en bra helg!

Hemma igen....

...efter några dagar i ett soligt och varmt Antibes. Sög i mig varenda solstråle under de dagar vi var där, varmt och härligt och bad i havet. Blev en snabbsväng söndag till onsdag, men bättre än inget.

Det höll på att bli några timmar till i Frankrike då vi körde lite fel när vi skulle till flygplatsen. Men vi hann, gick (läs sprang) till incheckningen, hon säger då att ni kan gå upp för de boardar flighten nu! Igenom säkerhetskontrollen där det av någon anledning inte pep på Rolf men jag och Ida fick finna oss i att bli kroppsvisiterade. Men planet hann vi med med 12 min marginal....Vilket är alldeles för lite för mina nerver, jag var en aaanings stressad på vägen. Väl hemma så regande det för ovanlighetens skull...

Idag har jag varit på IKEA och köpt två fåtöljer i rotting som Rolf inte alls tyckte jag skulle ha, så jag gör som Mickan i Solsidan- Öppet köp:) Men de är jättefina och sköna att sitta i så jag hoppas han kan stå ut med dem! Nu ska vi bara få ut två skinnfåröljer och in en stor och astung soffa, om det inte regnar vill säga vilket det ju mets verkar göra hela tiden.

Har lyckats skruva ihop en IKEA hylla som jag fått av min ena syster, med 54 träpluggar och 8st 15 cm skruvar, den kommer aldrig mer att monteras isär, då är det tippen som gäller för den....Jag fick ju dessutom fel träpluggar till den på IKEA så jag har varit där två ggr och fixat andra!

Känner mig stressad av att det är något inbokat precis hela tiden, ska nu ta tag i detta och se till att ha streckade dagar i almanackan och säga nej ibland också...hur detta går meddelas vidare i nya inlägg.

Ha det toppen kramar Molla

RSS 2.0