Hemma igen...







Den mysiga stugan- Kölvallen!



Vi åkte i söndags morse 06.15 (väldigt tidigt när man jobbat till halvett på natten) , det gick bra de första sju timmarna, sen var Ida less kan jag säga, men vi härdade ut två timmar till och sen var vi framme. Där vi skulle parkera bilen alltså... sen var det avlastning och vår kära snöskoter startade ganska snabbt, sen bar det av 6 km ut i skogen.
Stugan var jättemysig- varmt och skönt därinne också! Samtliga kvällar tillbringades i den lilla stugan med mys god mat och några glas vin- tack mamma och Manne för helpensionen!



Lite gemenskap i stugan!

Måndagens förmiddag ägnades åt turåkning, på e.m. skulle vi ta en lite skotertur, kan säga att det är rätt jobbigt att pulsa i 1.20 m djup snö när man kört fast! Ingen frös på den turen inte, Ida älskar att åka skoter, när vi kommer hem och ska gå in vill hon åka en tur till...



Tisdagen blev det slalomåkning och Ida tyckte även detta var toppen,dagen avslutades med jacuzzi och bastubad, på onsdagen var Ida o Jag och Mamma kvar i stugan och lekte i snön, Manne och Rolf åkte på skotertur med en bekant, de övade på att köra fort, fast och utanför lederna... de var rätt möra när de kom tillbaka på e.m.



Ida i snön!

Torsdagen åkte vi slalom hela dagen, Ida var jätteduktig men gjorde sina första två höghastighetsvurpor (småvurpor i låg fart blir det ju hela tiden), de kommer ju när man börjar tuffa till sig i backen! Ida har ett snyggt blåmärke på ena låret efter ena skidan...

Några utsiktsbilder från Kölvallen!




Och helt plötsligt var det fredag, Ida ville åka mer slalom så hon fick åka några timmar själv (vi tittade naturligtvis på henne) i barnbackarna, gjorde en del hopp i guppen utan att ramla! Rolf och jag avslutade dagen med en underbar skidtur i kvällsol och gnistrande snö!



På snöskotrarna utanför stugan!

Igår åkte vi hem, hade badpaus i äventyrsbadhuset i Sveg (vi var ju inte helt fräscha, duschade sist i tisdags), vilket var mycket uppskattat av Ida. Vi åt middag på den sämsta sylta jag besökt på mycket länge- Varning för Wärdshuset i Filipstad- ofräscht, bara värmda halvfabrikat- , pyttipannan överstekt och köttfärssåsen till spaghettin var burksås! Och det var inte ens billigt! Resten av resan gick alldeles utmärkt- Ida kollade film och somnade typ när melodifestivalen började på radion..

Lite sega idag men nu håller vi på att packa upp och tvätta allt- det råkade läcka bensin på skotersläpet från vår "tomma" bensindunk på typ alla väskor..kul- inte! Väskorna stod emot bra men allt luktar bensin..

Ida har parkerat sig framör TV:n, inte haft nån på en vecka, ganska skönt! (att vara utan Tv alltså)

Nu ska jag hjälpa Rolf att plocka av takboxen- vi hörs!

Kommentarer
Postat av: mia

Oj va mysigt, det är inte lite man är avundsjuk....välkomna hem till gråa och trista småland....Kram Mia

2009-03-15 @ 22:49:54
URL: http://mia1.blogg.se/
Postat av: icka

ja det ser ju faktiskt ganska mysigt ut.. :) Men inget slår vår-luften som man äntligen har fått börja andas igen! kram

2009-03-16 @ 12:39:48
URL: http://common.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0