Tjing -Tjong


Häftig fantasifigur (typ korsning av sköldpadda och drake?) inne i Den Förbjudna Staden


Nu har vi varit i Beijing- vi kom iväg men det kunde blivit inställt- då vi åker till Arlanda är det ganska dåligt väder och tidigare under kvällen har det varit snöstorm- massor av avgångar var inställda och alla var försenade. Då vi anländer dit står planet vi ska åka med i Göteborg! Det kom från Thailand tidigare under kvällen men det var för halt att landa på Arlanda så de flög till GBG istället.. kul för dem som hade bilen i Stockholm....Såsmåningom tas beslut om att flyga upp planet från GBG och kl. 02.30 får vi boarda planet istället för 22.00..men men vi satt i loungen och drack vin till 01.30... sen sov vi gott på planet.
Måndagskvällen blev det god  (men stark) kinesisk middag och sen somnade man ovaggad!



Rolf och jag på muren...



Utsiktsvy från och på delar av muren...
Tisdag startade vi dagen med en sightseeing- Kinesiska muren (jäkligt många trappsteg), Himmelska Fridens Torg (enormt stort) och sen gick vi igenom Den Förbjudna staden, efter detta körde vi lite hysterisk shopping- påflugna försäljare- det är ju lite omöjligt att se ut som man är lokalbefolkning-var det gott om!
Avslutade med middag på en mycket lokal restaurang- vi var de enda icke- kineserna på stället.


Ett av palatsen i Den Förbjudna Staden....



Utanför Military Museum

Onsdagen startade vi med ett besök på Beijing Military Museum- helt enormt museum , över sex meter i tak och fyra våningar. Där var det inte många turister förutom oss men desto fler kinesiska skolklasser, från c:a 4 års ålder upp till tonåringar...det stod oerhört mycket på kinesiska men nästan inget på engelska för turister och det var gratis att gå in- snacka om att det ska vara PR för Kinesiska staten. Resten av tiden blev det ytterligare lite shopping och god mat innan det var dags för hemresa på torsdag lunch.


Här får vi fot massage och på nästa bild är vi uppställda för fotografering, Manne, Mamma,Jag och Rolf.

Jobbade sen fredag kl 7-16 sen var jag rätt trött och somnade gott vid 21.30 på fredagkvällen.

Igår skulle vi åka skridskor, det finns en timme på helgerna, men när vi kommer till Ishallen är det match, de hade glömt att meddela detta! Stendåligt! Det var många besvikna barn som fick vända med skridskorna i handen. Idag söndag har vi varit i simhallen och nu ska vi köra Rolf till tåget i Nässjö och passa på att handla lite julklappar/kram på er!

Kommentarer
Postat av: mia

Välkommen hem....Mia

2008-11-30 @ 14:50:58
URL: http://mia1.blogg.se/
Postat av: icka

coolt:) jag skulle aldrig våga åka till kina, nej nej.. skönt att ni kom i ett stycke! (det låter som att jag tror att man alltid blir typ dödad i kina och ja, lite fördomar har jag väl..) kram

2008-12-01 @ 19:03:22
Postat av: jasse

fy tusan vad cooolt. ngt jag verkligen vill är att stå på kinesiska muren :) as häftgt ju!

2008-12-02 @ 23:21:10
Postat av: elojna

wooow, ni verkar ju haft de toppenbra!

fy va mysigt! nästa gång ta ni me er Ida o då kan ja va er barnflikka :) kanon ele hur?! :)

hemma nu?! stoor kram

2008-12-04 @ 09:57:53
URL: http://elojna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0