Slö söndag!

Idag är det söndag, är något seg, inte mycket sömn inatt efter en mycket trevlig fest igår! Fick börja morgonen med att slå på en sko på en något motvillig Vital som hellre ville gå ut i hagen.

Gårdagen började med att Ida tjöt i 20 min för hon inte fick vara med på banträningen (vilket vi hade pratat om både på torsdagen och fredagen att hon inte skulle va me på) eftersom hon fortfarande är svullen på foten. Till slut kom vi iväg och lilla King skötte sig alldeles utmärkt, felfria rundor utan problem i både 80 och 90, jättekul!

Ida var på kalas och det hade varit toppen, hon hade bara hoppat tre ggr på studsmattan (vilket vi sagt att hon inte skulle med sin fot) och det hade inte gjort ont alls....hmmm om det inte gjorde ont hade hon nog hoppat mer!

Rolf kom hem en sväng från Enköping för att vara med på festen, kom hem vid 17 tiden igår och åkte vid 9 idag.. Pauline tyckte vi åkte hem för tidigt igår så hon stannade och festade några timmar till, så henne behöver jag nog inte hämta förrän om ett bra tag:)

Nu ska jag jobba två kvällar så Ida får sova på Kulla en natt, sen är jag ledig två dar och hoppas nu på riktigt skönt vårväder- nu vill jag ha varmt, de flesta vårar har jag hunnit bada ett par ggr i sjön i slutet på april men i år har det än så länge varit så kallt i luften så det känns inte lockande alls.

Nu visar termometern 6 grader varmt, kanske kan ligga i solen och slöa en stund idag om man har tur:)

Alldeles för lite.....

...att göra kommer Rolf att säga eftersom jag har tid att uppdatera typ varje dag! Har väl fullt upp hela tiden men idag har varit en riktig ego dag. Lämnade Ida i skolan och sen var jag ute och sprang i lugn och ro utan att ha nån tid att passa. Frukost och dagstidning när jag kom hem, sen städa Idas rum (tja lite annat blev det ju med) sen ut och gå med Hera, sen luncha med Pauline. Hämta Ida och kompis, och när det slutat snöa och hagla så har jag fixat lite ute- första dillfröna och lite sallad är planterat ute (med en glasskiva en bit över så fröna inte fryser ihjäl). Nu ska Pauline snart komma hem och laga middag till oss andra. Ska väl hjälpa henne lite kanske? Sen ska vi ner och hoppa med två av våra små hästar, blir spännande för Vital har inte hoppat på jättelänge han brukar vara lite halvgalen då...

Imorn är det logistikövning igen- Pauline ska hoppa klubbtävling i Aneby som börjar kl 10, Ida ska vara på kalas i Eksjö mellan 12-14 och sen kommer Rolf hem från övningen i Enköping nån gång på e.m. för på kvällen ska vi på fest....på söndag ska han tillbaka igen vid 9 på morgonen... så han får vara chaufför:) Söndagen ska vi ha det lugnt och skönt - tror jag:)

Hörs snart igen!

Sol:))

Fick iväg Ida till skolan idag med kryckorna i högsta hugg. Hon tyckte det var lite jobbigt när alla frågar vad hon gjort, men hon fixade dagen, när jag hämtade henne var hon mycket bättre. Efter några timmar hemma nu så haltar hon lite men går på foten- skönt!

Pauline var nere och hoppade King på AORK, han är bara för underbar, hoppade en grind som har diagonala ribbor i svartvitt och som de flesta hästar tycker ser läskig ut, han fick kolla på den först sen hoppade han utan problem. Han hoppade glatt även vattenmatta och vågplank utan att bry sig. Pauline utbrast - Han e så j-la okomplicerad!!! Himla kul!

Det var snö på backen även idag på morgonen och nollgradigt, men nu på e.m är det riktigt skönt om man är i lä, har planterat en massa blommor alla ska vara frostsäkra så om de inte överlever blir det reklamation!

Nähä ska passa på att gå ut igen medans det är sol! Hej då!

Ida på kryckor...

...efter att ha stukat foten i skolan igår. Jag kom hem från jobbet och då hade hon ont men kunnat leka med en kompis och linka runt lite på e.m.  Under kvällen svullnar det upp rejält och hon kan inte stödja på foten- att röra foten fanns liksom inte ens med på skalan. Ida var inte bättre idag så jag ringer akuten- som hänvisar till vårdcentralen- som hänvisar till barnmottagningen- som hänvisar till vårdcentralen.....sen gav jag upp och åkte in till Akuten

Tog dock tid, vänta en timme, bli invisad i ett rum en sjuksköterska tittar och säger att det ska röntgas och en doktor ska titta på det, väntar en timme så kommer läkare och säger att det ska röntgas, väntar en halvtimme sen får vi gå upp till röntgen, väntar en halvtimme på röntgen- röntgas och sen vänta igen på svaret... Ner till akuten och vänta på en läkare igen- men då var jag less, så jag kollade svaret själv och gick sen och frågade om vi kunde åka hem...men icke, läkaren skulle kolla och Ida skulle få bandage och kryckor. Så efter fyra timmar på akuten så fick vi iaf veta att det inte är farligt men att hon nog får hoppa på kryckor två tre dagar och ha bandage. Men att man ska behöva vänta så otroligt länge??? Visserligen så är ju inte en fotröntgen så akut som en sårskada eller hjärtinfarkt- men ändå?

Sen ville Ida ha prinsesstårta vilket hon naturligtvis fick eftersom hon överlevt sjukhusbesöket:)

Imorn får hon vara hemma för det är utedag med skolan och de ska traska genom halva stan till biblioteket, det fixar inte Ida på kryckor (eller det kanske går men det lär ju ta tio ggr så lång tid). Det ska bli intressant att se hur det går i skolan på torsdag...det är trappor till och från matsalen...Ida är än så länge ingen hejare med kryckorna....

Pauline är en klippa- tog ut hästarna och tog hand om Ida och hundar på f.m., städat i köket tvättat och plockat ur diskmaskinen, sen har hon haft högskoleplugg och hämtat silage- hur ska jag klara mig utan henne när hon flyttar??? När man sen kommer hem är hon ett mycket trevligt sällskap att umgås med också!

Nu ska jag ta in hästarna och rida Vital lite, ses en annan dag hej hopp!


Söndag:)

Idag har jag varit hästskötare och chaufför åt Rolf och Pauline. Först iväg med en häst till Tranås och dressyrtävling- sen hem med den och iväg med nästa och även Pauline och Ida och två hundar och en cykel... Rolfs häst skötte sig bra i själva programmet, men lilla King tyckte att det var fruktansvärt otäckt att gå ner till läktaren- Pauline kämpade och lyckades ta sig igenom programmet och fick nära full pott på Sabelhanteringen- 9 av 10 möjliga, det var kul!

Har röjt undan vinterkläder och vinterskor- Pauline säger då men jag använder ju min vinterjacka fortfarande- jag svarar då, nu gör du inte det längre!  Jag har ju inte slängt kläderna iaf (bara Rolfs gamla vinterkängor som var kass enligt mig) men det vet han inte om ännu:) Det är väl sånt man bestämmer när man alltid fixar med allas kläder???

SMHI hade till min glädje ganska fel i prognosen även denna gång, kom bara nån liten skur idag i övrigt sol och blåst. Det skulle vara molnigt och regnigt hela helgen. Nu väntar tre dagar på jobbet mellan 7-16, sen blir det långhelg, tyvärr är Rolf på övning hela helgen med undantag för en fest som han slinker ner till på lördag kväll (bara från Enköping t.o.r).

Jag är jättetrött och har inte ens tävlat....Pauline tyckte vi skulle titta på en film ikväll mnen vi får väl börja snart om jag inte ska somna ifrån den:))

Skulle behöva städa garderoben uppe, den långa som går längs en hel sida på huset.... jag har verkligen ingen  lust... massa saker och allt inte i nån pedantisk ordning direkt, dessutom är det snedtak så man går böjd hela tiden så efter en halvtimme är man så ledbruten att man knappt kan ställa sig rakt upp. 

Hur va det nu, skjut alltid upp det du kan göra idag till morgondagen???

Redan fredag!

Jobbat tre dar- varav en heldag 7-22.30- men jag ska inte klaga, det var självvalt och man får ju ö-tid så det är värt det att va lite trött en morgon.

Efter arbetsdagen idag tog jag med Ida och en kompis till simhallen i Eksjö- JAG HÖLL PÅ ATT FRYSA IHJÄL!!!! Har inte badat sen vi var i Thailand och där var det definitivt varmare i vattnet än de 33 grader barnbassängen i Eksjö höll. Sen var jag tvungen att hjälpa barnen så jag fick kliva i stora bassängen med, efter fem minuter hackade jag tänder! Jag som aldrig varit nån badkruka- hur ska det gå i sommar?? Fast jag har iofs alltid frusit i simhallar.... Bastun var iaf varm så efter en stund därinne var jag uppvärmd igen.

Jag håller nu tummarna för att SMHI har fel som vanligt- eftersom de sagt att det ska regna i helgen- funderade på en cykelutflykt med fikakorg och Ida imorn!

Pauline är i Sthlm och passar kusin Caroline (vars mamma tyvärr fastnat i Frankrike eftersom alla flyg är inställda...) Imorn åker hon till Jönköping för utgång och jag har den stora äran att hämta henne i Aneby imorn natt efter hennes utekväll. Men det gör jag faktiskt med nöje- snart är hon väl inte kvar hemma längre, fort går det.

Söndag är det Husar dressyr i Tranås, Rolf får starta först sen åker vi hem och byter häst och så får Pauline starta sist, eftersom lilla King inte kan vara bland andra hästar samtidigt som Trinity- han är då en komplett idiot!

Nu är klockn nio ska nog bara kolla lite hoppning på SVT 24 och sen blir det sängen! Ha en skön helg!

Ha ha...

....så länge var det paus på bloggen!

Ibland har man lite dålig inspiration och tycker mest man maler samma vardag om och om igen kommer liksom inte bara nåt man känner att man vill skriva! Om det är glest med kommentarer känns det lite meningslöst med, fast jag vet att många som läser inte kommenterar!

Jobbade helgen och fick dessutom äran att åka till jobbet i måndags igen för att gå kurs några timmar. Idag har jag varit ledig men inte hinner man med allt man borde och absolut inte allt man skulle vilja. Känns mest som om jag åkt bil idag, först Ida till skolan, sen till Aneby och hämta silage, sen till Aneby och träna, sen ytterligare en vända till Aneby för frisörbesök, sen hämta Ida och shoppa lite i Eksjö- inga problem att få den dan att gå inte.

Pauline och jag åkte till den av mina kollegor som fyllde 29 idag,han är extremt morgontrött och inte speciellt intresserad av att fira sin födelsedag- men 08.15 stod P och jag utanför hans dörr med en minitårta med ljus på, har sällan sett nån så snabb ur sängen och klä på sig-  Han bara garvade när han såg vårt påhitt- undrade dock om vi är riktigt riktiga i skallen... Men att se hans morgontrötta nylle i överraskningsmomentet var obetalbart!

Har idag fått mest valuta för pengarna hos en frisör någonsin tror jag. Min frisör hade en praktikant som fick tvätta mitt hår- det tog en kvart och innefattade en grundlig massage av hårbotten- kunde njutit i flera timmar tror jag! Sen blev jag klippt i c.a en halvtimme, sen tog praktikanten över igen, fönade, borstade, pillade i hårcreme och avslutade med att platta håret, detta tog sammanlagt knappt 1,5 timme för en vanlig klippning...hur skönt som helst! Funderar nästan på att gå dit och tvätta håret några ggr medans praktikanten är kvar!

Klockan är nu nästan sju och jag är astrött- men får väl vara vaken ett tag till annnars vaknar jag väl kl 3 inatt... imorn blir det heldag- skjutsa Ida till skolan, ut och rida vid 8, motionera vovvarna, jobba 12.30-. 22.30, Ida ska sova på Kullalyckan för Rolf är på övning- sen blir det hem och sova lite innan det är dags för jobb på torsdag vid 7.00. Är lite kluven till det där med att jobba dagtid...det är ju bra att kunna hämta Ida och så men jag är mycket tröttare en 7-16 dag än 12.30-22.30, när man börjar vid lunch hinner man ju rida och fixa en massa annat på f.m. efter ett dagpass är jag mest bara trött, blir väl kanske lite bättre nu när ljuset kommit.

Nu kvällsfika med Ida, sen sängen för henne och sen ta in hästarna- har hoppat Rolfs häst lite idag- var jättekul!

Hej hopp vi hörs!



Paus...

...tar jag nu ett tag från bloggen, får se om jag startar upp igen....Men har kvar Facebook så ni hittar mig där!

Vill ha lite värme...

...ute så det blir grönt ute och löven börjar slå ut! Man ser ju att det händer saker varje dag och det går ju egentligen ganska fort efter denna arktiska vinter, men temperaturen får gärna stiga lite snabbare, var -2 på morgonen idag, det är ju vackert med frost men hellre varmt!





Idag blir det en sån där dag med logistikövningar igen, Pauline ska åka och hoppa King vid 9, sen ska jag väl försöka få nåt gjort hemma, sen är det lunch, vid 13.20 ska P vara i Nässjö och ta tåget till kärleken i Göteborg, vid 16 ska Ida vara på ridskolan för lekar och pyssel i stallet till 18.30, då ska jag passa på att hämat en silagebal med, vid 20 ska Rolf träna med Husarerna....och dessutom måste vi fixa dörren på BMW:n nåt gick sönder så den går inte att öppna alls, man får kräla in och ut via passagerardörren- och det är ett konststycke varje gång i en BMW 3 serie med sportstolar!!

Nä nu är det frukostdags- måste ladda så man orkar med dagen vi hörs!


Påsk....

... blev det snabbt, lite påskliljor och penseer har infunnit sig i hemmet, men påskfjädrarna till påskriset ligger i en påse på bänken i köket, känns som om jag nog skippar påskriset i år...förra året hade jag ett stort ris med massa fina fjädrar ute på trappan- men hundarna tyckte det var skitkul med fjädrar som flaxade i vinden och käkade raskt upp de flesta fjädrarna!

Annars har vi haft en lugn och skön påskhelg såhär långt, vädret har ju hittils gjort en lycklig varje morgon! Men i em skulle det tydligen börja regna och sen snöa lite imorn bitti:(

Ida har blivit bättre från sin förkylning- nu låter hon bara som en hes kråka, hon har tillbringat de senaste dagarna med att cykla, tyckte det var toppen när hon fick ut cykeln efter vintern och hon vuxit till sig lite så det gick superbra att cykla fort här i leran på gården....

Slut på ledigheten nu, jobb imorn em kväll, hoppas det fina vädret fortsätter! ha det bra och njut av våren!

Vår!!!

Blev lite trött när jag vaknade idag och det regnar! Det skulle ju vara fint idag- och det blev det ju några timmar senare! Har nu varit ute med en ny silagebal till hästarna- för första gången sen i december kunde jag köra till hagen med bil och släp, slapp lasta om till traktorn och hålla på. Det är ju rätt lerigt men inga snövallar! Sen har jag ägnat några timmar åt att vända upp jorden i landet, kanske kan slänga i några frön under påskhelgen. Både timjan, lavendel och citronmeliss har överlevt denna långa vinter, kanske tack vare all snö.

Ida var sjuk igår, idag var hon lite piggare men hade fortfarande ont halsen, hon ville dock inte missa att vara påskkärring i skolan idag så imorse iklädde hon sig en av min tunikor, sjal över axlarna och huckle. Sen sminkade jag henne med röda kinder och svarta fräknar, Ida tyckte inte att detta räckte så hon målade läpparna illröda på egen hand....men hon lyckades måla på läpparna, för första gången i sitt liv!

Nu ska jag nog packa några påskägg innan Ida och Rolf kommer hem, i eftermiddag ska Kingen åka och
 hoppa med Pauline i nytt ridhus med nya hinder- blir spännande. Ikväll ska jag hoppa in och ha en dressyrlektion för Husargänget ska bli kul det var länge sen nu.

Ha en underbar påsk!

RSS 2.0