Vackra vita vinterland!

Äntligen börjar jag känna mig som en människa igen- mår lite sådär av penicillinet men nu börjar jag kunna äta igen så det blir nog bra med det också!

Det är så härligt med all snö- vitt vitt och vackert och tyst!


Imorn ska jag jobba igen, sen kommer Mamma och Manne ner på kvällen och så ska vi ha lite julmys och umgås några dagar!

Har skottat lite snö idag- märks att man inte har ork som vanligt, tar tre -fyra tag sen vilar man, pinsamt.....
Rolf fick den äran att åka till stan och handla, kände att jag inte orkade trängas med en massa människor. Hysterisk mellandags rea- kunde väl heta julrea nu när de kör den redan på juldagen på vissa ställen och annandagen på de flesta affärer...kunde det inte bara få vara lugn och ro några dagar???

Hej svejs i snölandskapet!

Tillräckligt pigg....

....för att orka knappa lite på datorn igen. Ida fick ju svinkoppor vilka orsakas av streptokocker, igår morse var vi på Barnmottagningen och läkaren tittade i två minuter sa sen att hon måste ha penicillin- 3 ggr om dagen i tio dagar- hon är redan lite bättre. Kom på att det var första gången vi fick uppsöka barnmottagningen, i hela Idas liv...hon är ju en ganska frisk unge kan man konstantera. Har bara varit två vändor på akuten med en bruten arm och sytt några stygn efter att ha fått en tand genom kinden. Jag hade ont i halsen redan i måndags, hade mer ont i går men det var så stressigt så jag kände liksom inte efter utan proppade i mig Alvedon och Ibumetin...blir bara sämre under kvällen, har haft halsfluss (streptokocker) flera gånger förut så jag känner liksom igen den smärtan, så framåt halvnio ringer jag akuten och frågar om jag får komma dit- ha ha ha det var klart jag inte fick! de sa att distriktsläkaren gick hem vid 21 och att kirurger och andra specialister inte kommer att titta på mig ändå! Ring vårdcentralen imorn- hejdå! Som tur är har man vissa kontakter så en vi känner skrev ut penicillin åt mig som Rolf fick åka och hämta på morgonen idag. Har haft en helvetes natt bara sovit korta stunder, har så fruktansvärt ont i halsen, blir alldeles igen korkad i halsen med då jag inte kan svälja..Stackars Rolf har inte sovit mycket heller....Har legat totalt däckad sen igår kväll, fick frossa och hackade tänder igårkväll- trodde ja bara man gjorde då man var liten och hade badat för länge:) Feber till och från och inget smärtstillande hjälper ett dugg- har nu prövat igenom hela Apotekets sortiment av alla tabletter de säger ska hjälpa vid halsont- Bafucin, Zyx och Mycoangin- de hjälper inte ett smack!

Jaha det var mycket  självömkan idag, men jag vill inte vara sjuk- har inte alls tid med det- skulle fixa sista julklapparna idag och förbereda för julafton, men som tur är har gulliga Pauline fixat familjens julstrumpor och Rolf roddar med allt annat- Ida är ivägskickad till ridskolan på julpyssel.... Hoppas jag kommer på bena imorn! Ska ju jobba fre-lö- sö med!

Men En riktigt God Jul önskar jag er alla!

Många svin blir det....

Inte nog med att det går svininfluensa- även svinkopporna (som ju också har ett mer neutralt namn- Impetigo) är på frammarsch...Ida som nästan aldrig är sjuk har efter magsjuka, feber och utslag fjällat över hela kroppen och nu har hon fått svinkoppor. Ida hade ju munsår efter att ha varit så torr och har fått koppor både runt munnen och i munsåren- inte så mysigt. Ringer Barnmottagningen som säger att vi ska avvakta tre fyra dagar och bara tvätta med klorhexidin och en mjukgörande salva...om det då inte går över ska vi åka till akuten typ julafton eller juldagen då??? Jag är ju som vanligt obstinat och säger att jag inte alls tänker vänta tre-fyra dagar- jag vill ha en tid så fort som möjligt, får dock nöja mig med en tid kl 8.00 imorgon bitti. Men då det smittar så ville de inte att Ida skulle till skolan idag eller imorn- lite pusslande så vi ska få ihop det- ska hinna handla det sista med.


Svinkoppor???

Kallt är det också- jag gillar ju vinter men det får gärna vara lite varmare än -18 varenda dag...-10--3 är rätt lagom, dessutom har det ju inte kommit tillräckligt med snö för att man ska kunna åka skidor, hoppas det  rasar ner lite till de närmaste dagarna.

Men nu är solen på väg upp det kanske blir en skön dag  trots alla minus- vi hörs!

Jag önskar mig en vit jul...


...det verkar nästan som man kan få det i år!

Härligt med vinter!!!! Lite kallt och blåsigt men ge mig bara mer snö så blir det toppen! Det är dock ganska intressant att det blir fullständigt trafikkaos varje år då det snöar till sig lite! Snö och is är halt- man bör ha vinterdäck- och att man har vinterdäck innebär inte att man kan köra som man gör med sommardäck på sommarväg.... 

För alla som stör sig på folk som glömmer/inte kan/ inte vill/ inte fattar att man ska använda blinkers då man kör finns det nu en bra grupp på FB-Använd blinkers - Jag kan INTE läsa dina tankar!! 

Å när jag ändå håller på- alla idioter som inte kan hålla en jämn hastighet, det är helt ok att köra hur sakta man vill, men inte att köra 100 på rakorna och 70 när man får möte eller vägen svänger eller blir smalare- kör 70 hela tiden då!! Detta om något gör folk vansinniga och skapar en massa farliga onödiga omkörningar!

Vilken tur att man själv är så himla perfekt:)....närå men om man iaf försöker visa hänsyn och hjälpa varann så blir det  ju lite smidigare- och alla som precis som jag har kort stubin slipper bli förbannade...

Jaha då är det bara att hoppas på mer snö och börja fixa lite julklappar! Vi hörs!






Återigen måndagsblogg!

Ida är fortfarande sjuk, det började med magsjuka, sen har hon haft feber i flera dagar och fått värmeutslag?, små röda prickar över hela kroppen som kliar hysteriskt, så hon har en aning svårt att sova. Har ingen feber idag (än så länge) men hon äter knappt nånting än så riktigt bra är hon inte, men ikväll är det Luciafirande i skolan så hon får väl ta en Alvedon och vara med ikväll....

MEN vi andra i familjen har klarat oss!!! Ingen mer har än så länge blivit sjuk och nu borde faran vara över för den här gången.....Jag har inet smittat ner nån på jobbet heller trots att jag vistats där lö-sö 15 timmar om dan!

Erik vann Idol- det känns liksom som jaha och??? Vem orkar bry sig...Fast jag har ändå tittat på fredagarna men i år var de som var kvar på slutet så duktiga så det spelade liksom ingen roll vem som skulle vinna, det är mer engagerande när de är mer olika...

Ida i Kölvallen, Vemdalen i mars i år...mysigt med snö!

Lite snö, lite kallt och halt- dags att brodda...så man kan rida ut hoppas det kommer lite mer snö det är mysigt med vit jul, visst ja, idag är det 10 dagar kvar till julafton, kanske skulle plocka in en gran....

Igår kväll vid 23 tiden när jag kommer hem från jobbet står det brandbilar och polisen med blåljus borta vid villorna, en ladugård innanför villorna brann upp igår kväll, den var bara för förvaring men det är lite läskigt ändå. Och så var det någon galning som hade försökt tutta på i ett flerfamiljshus i Jönköping! Det är ju ens värsta mardröm ......så kolla era brandvarnare!!



Vi hörs!




 











 

 

 

 











 


Så var det dags igen...

...för kräksjukan!!!! Igår var jag i Malmö hela dagen, Rolf befann sig i Oskarshamn och just denna dag så ringer de från skolan och säger att Ida är sjuk, ont i magen och allmänt risig...Jag är nästan aldrig iväg utan befinner mig oftast på L-näs då jag jobbar- det är bara såååå typiskt att sånt här ska hända när man är iväg! Som tur var så var Pauline hemma och var snäll och hämtade Ida, det var bara det att hon skulle ha redovisning på sin högskolekurs- sista tillfället för terminen, men Ida fick vara hos sin farmor en stund så det löste sig.

Stackars Ida har varit dålig nästan hela natten och var ledsen så kl halvfyra imorse fick vi dra in en madrass i vårt rum och bädda till henne, man känner sig verkligen som en dålig förälder då man inte vill låta henne sova i vår säng- men vi hoppas att vi ska slippa magsjukan! Pauline var snäll och släppte ut hästarna imorse jag gick inte upp förrän vid 10, var helt slut efter att ha jobbat mycket i två dar och fått extremt lite sömn...

Den som kommer på ett vaccin mot vinterkräksjuka skulle bli biljonär i ett nafs!!!




Storm i ett vattenglas....



Katolska kyrkan bråkar om att ett krucifix har använts på detta sätt- och spelar roll?? Det är för en god sak (att man ska adoptera hundar istället för att köpa i djuraffärer) att klä av sig naken för att protestera är ju inte första gången kändisar gör- lite roliga bilder tycker jag !


En skön dag...

...trots att det är regnigt även idag! Lite tid att fundera....bestämde mig för ett tag sen att jag inte skulle reta mig på folk som gör korkade saker och materiella ting- det är faktiskt inte så dumt. Vad som däremot är dunt är att hetsa upp sig för saker man ändå inte kan påverka. De säger att optimister lever längre än pessimister kan nog ligga något i det....Bjuder på en stripp om Nemi-en av mina absoluta favoriter!



Lite suddigt men det står: Jag trodde säljare hade slutat använda förnamnet på folk i varenda mening. Det är väldigt irriterande- Nemi svarar: Det sa jag till honom....

Stör mig lite.....

.....på mig själv- eller kanske inte- jo men lite.... Idag var jag och handlade, står i kassan och väntar på att kassörskan ska bli klar med mina grejor- då passerar en kille bakom mej och kassörskan skriker åt honom att han inte får ta det där! Jag är inte snabb nog att fatta vad som hände- men killen snodde cigaretter- de sprang efter men hann inte ikapp- om jag hade märkt det hade det räckt med att jag knuffade till honom...men å andra sidan hade jag två barn med mig så det kanske var lika bra, kan ju vara dumt att ge sig in i nåt sånt- men det retar mig! Så fräckt att bara sno saker mitt framför näsan på folk!

Ida och Julia tyckte det var ett spännande inslag i vardagen....

Men nu några timmar senare på nyheterna på webben- YES!!!


Rånade butik på cigaretter

Jönköping 07 dec 17:54
En ensam gärningsman rånade matvaruaffären Willys i Eksjö vid 14-tiden på måndagen. Rånaren kom över cigaretter och försvann sedan från platsen. Polisen kunde senare gripa mannen i centrala Eksjö, rapporterar SR Jönköping.


Grått så långt ögat kan nå!

Då har man jobbat en helg igen- är lite seg idag, fast jag tror mest det beror på vädret det ska vara vinter nu det är den 7 dec och ösregnar, det känns som vi har gått in i en regnperiod (fast jag föredrar värme då det är regn period) + 2 och ösregn är skitkallt!

7 december idag vilket innebär exakt två månader kvar tills vi åker! Ingen resfeber än så länge, tror mest jag kommer vara orolig för att allt ska klaffa hemma....
Nån som har bra tips på öar man bör besöka i södra Thailand??? Vi håller på och planlägger lite löst- det enda vi bokat hittills är själva flygresan...
Fast det håller humöret uppe i vintermörkret att surfa på nätet och planera inför resan!


Vi hörs!


Alzheimer light??

Ibland blir man nästan lite orolig...men sen när ett flertal personer i ens omgivning säger att de gör samma saker så kanske man kan slappna av?

Vad är det då som händer?? Jo jag hade för några veckor sedan på jobbet satt in en skål med tacofärs i ett vanligt köksskåp där vi har sylt, ketcup m.m. En arbetskollega tog fram skålen dagen efter mycket konfunderad...Ofta ska jag hämta något men halvvägs glömmer jag vad det var och måste gå tillbaka för att komma på det...Här hemma har jag nån gång satt disken i kylen och många gånger varit på väg att sätta in saker i fel skåp men kommit på mig (alltid något). Såna här saker händer lite då och då, men i och för sig oftast när det är lite mycket på en gång. Sen är det det där vanliga att man förlägger nycklar, plånbok och lite sånt, men det tar jag inte så allvarligt på- det har faktiskt blivit bättre, handväska där man samlar allt funkar.



Igår skulle Rolf ha en förlängningssladd till motorvärmaren på bilen. Han letar och letar, kommer sen ner och frågar varför jag tagit en 5 m utomhussladd till en väckarklocka i sovrummet! Denna sladd har jag dessutom lyckats lägga bakom en bokhylla så han inte kan få loss den, han undrar vidare varför jag inte använde det uttag som sitter en halvmeter från klockan??? Tja det kan man ju undra och jag kan inte komma på varför, MEN jag TROR att det var så att bokhyllan stod framför det uttaget , så jag inte såg det, då jag tog den långa sladden och mycket elegant trädde in den bakom bokhyllan. Inget konstigt med det- och sladden var vit, jag trodde utomhussladdar var svarta!

Nu ska jag julfixa lite härhemma vi ses!




Kallt!!!!

Jag har ju tyckt det varit trist med leran och blötan ett tag nu, tyckte ju nästan det skulle bli skönt med lite minusgrader- men inte minus 9!!!! Nu är klockan snart nio och det är fortfarande -7, men det är hisnande vackert ute med frost och solen som precis kommit upp och får frosten att gnistra! Och bilarna blir inte leriga!

Idag ska jag åka BMW cab till jobbet, känns lite konstigt i kylan- men jag kan lova att det inte blir nercabbat! Den ska tvättas och ställas på tork i ett lånat varmgarage ett par dagar, sen blir det vinterförvaring.

Vår Audi har fått ett nytt framhjulslager- igen- bytte i våras men det hade kommit in vatten så det var totalt upprostat, lagret från Biltema-kass kvalite! Trailern står på verkstad med hoprostade vajrar och bromsbakcar utan belägg kvar- suck! Håll tummarna för att inte fler saker går sönder!

Nu ska jag hämta Pauline i Nässjö, kommer från Göteborg idag om hon inte försov sig och missade tåget-men har inte hört något så förhoppningsvis är hon med!

Såg bara några minuter av julkalendern igår- verkade rätt kass...men idag och imorn ska det julfixas lite härhemma!


RSS 2.0