Tjing -Tjong


Häftig fantasifigur (typ korsning av sköldpadda och drake?) inne i Den Förbjudna Staden


Nu har vi varit i Beijing- vi kom iväg men det kunde blivit inställt- då vi åker till Arlanda är det ganska dåligt väder och tidigare under kvällen har det varit snöstorm- massor av avgångar var inställda och alla var försenade. Då vi anländer dit står planet vi ska åka med i Göteborg! Det kom från Thailand tidigare under kvällen men det var för halt att landa på Arlanda så de flög till GBG istället.. kul för dem som hade bilen i Stockholm....Såsmåningom tas beslut om att flyga upp planet från GBG och kl. 02.30 får vi boarda planet istället för 22.00..men men vi satt i loungen och drack vin till 01.30... sen sov vi gott på planet.
Måndagskvällen blev det god  (men stark) kinesisk middag och sen somnade man ovaggad!



Rolf och jag på muren...



Utsiktsvy från och på delar av muren...
Tisdag startade vi dagen med en sightseeing- Kinesiska muren (jäkligt många trappsteg), Himmelska Fridens Torg (enormt stort) och sen gick vi igenom Den Förbjudna staden, efter detta körde vi lite hysterisk shopping- påflugna försäljare- det är ju lite omöjligt att se ut som man är lokalbefolkning-var det gott om!
Avslutade med middag på en mycket lokal restaurang- vi var de enda icke- kineserna på stället.


Ett av palatsen i Den Förbjudna Staden....



Utanför Military Museum

Onsdagen startade vi med ett besök på Beijing Military Museum- helt enormt museum , över sex meter i tak och fyra våningar. Där var det inte många turister förutom oss men desto fler kinesiska skolklasser, från c:a 4 års ålder upp till tonåringar...det stod oerhört mycket på kinesiska men nästan inget på engelska för turister och det var gratis att gå in- snacka om att det ska vara PR för Kinesiska staten. Resten av tiden blev det ytterligare lite shopping och god mat innan det var dags för hemresa på torsdag lunch.


Här får vi fot massage och på nästa bild är vi uppställda för fotografering, Manne, Mamma,Jag och Rolf.

Jobbade sen fredag kl 7-16 sen var jag rätt trött och somnade gott vid 21.30 på fredagkvällen.

Igår skulle vi åka skridskor, det finns en timme på helgerna, men när vi kommer till Ishallen är det match, de hade glömt att meddela detta! Stendåligt! Det var många besvikna barn som fick vända med skridskorna i handen. Idag söndag har vi varit i simhallen och nu ska vi köra Rolf till tåget i Nässjö och passa på att handla lite julklappar/kram på er!

Äntligen körkort..

För Pauline alltså... det underlättar livet ganska mycket för oss och extremt mycket för henne, det känns super! Förutom den lilla petitessen att vi nu ska samsas om bilarna...och så ska "nån" betala bensinen..

Nu har jag jobbat både igårkväll och hela dan idag , kom precis hem så det blir ett väldigt kort inlägg idag- ska försöka komma i säng snart och imorn måste jag packa, åt mig och Ida (har inte ens börjat men jag har tagit fram en väska), vi ska försöka komma iväg vid lunch imorn så vi har gott om tid om det är lite snöigt och halt.

Pauline ska klara sig själv och mat behöver jag inte fixa för nu kan hon åka och handla själv! Vi kommer att gå i skytteltrafik vi åker imorgon och jag kommer hem torsdag kväll, torsdag f.m. åker P till Kristianstad för att mönstra i två dar, på fredag kväll kommer både hon och Rolf med varsitt tåg till Nässjö på kvällen så då ska vi  återsamlas hemma...

Tjing -Tjong nu drar vi till Kina!

Förkylt och mycket att göra....

Idag är det förkylt, extremt irrterande , har haft ont i halsen i snart två veckor men det är ju inte halsfluss, har inge feber och det gör inte tillrävckligt ont -jag kan äta-men man blir trött och seg. Men nu har jag fått färdigt min inlämningsuppgift till högskolekursen jag går, ibland känns det lite mycket att vara ensam i veckorna, jobba heltid och läsa..men, men kursen går bara på kvartsfart och den är klar i januari.. ska kanske läsa lite nästa höst igen när Rolf är hemma.. tror jag.. Tur att P är en pärla, fixar en hel del som underlättar mitt liv!

Anmälan
Någon som inte har koll på läget har skickat ett brev till Miljö förvaltningen i kommunen och skrivit att vi har våra hundar i små burar då vi jobbar! Man kan ju bli trött för mindre. Hallå-ta reda på saker och ting istället! Våra hundar är hemma och de får inte vara i hela huset då de är ensamma utan är i hallen, där finns en bur som står öppen och som hundarna nästan slåss om att få ligga i. De är aldrig ensamma mer än max tre timmar,  oftast blir de rastade minst varannan timme, då är det långa promenader i ur och skur, då det är bra väder är de ute med vår snälla hundvakt hela dagarna. Ibland har jag med en hund till jobbet, den får då ligga i bilen men rastas ofta och tjejerna hos oss tycker det är jättekul att gå ut så vi går många promenader med hunden på jobbet. För övrigt är det c:a 5-6 dagar i månaden (har man normala arbetstider jobbar man 20 dagar i månaden) som det inte är någon hemma mellan 8-16...Oftast börjar jag vid lunch och Pauline kommer hem mellan 14-16 på e.m. även dessa dagar blir hundarna rastade då vi är borta, så jag tror att våra hundar har det bättre än många andra hundar som är hemma medans folk jobbar!

Ida
Vi fick hem fotona som togs på förskolan för några veckor sen, Ida har nu ramat in FYRA bilder av sig själv och ställt fram i köket...Hon har börjat jobba på en önskelista- hittills har hon önskat sig fler Barbiedockor, en rosa fjäderboa med glitter i, klänningar och så önskar hon sig alla saker med älvor och sånt på fast hon inte har en aning om vad det är! Hon önskar sig också DVD filmer- det är bra de tar inte så stor plats och är lätta att städa undan! Idag har vi köpt chokladkalender med Prinsessor på!

Hönsmamma igen..
Idag är P i Gnosjö på mässa och det är inte bra väglag- men jag hoppas de kör försiktigt! I vår ska hon åka till Turkiet en vecka med nästan hela klassen- då får hon messa varje kväll-minst en gång!

Tillbaka till verkligheten
Nu så måste jag fixa stallet och röja lite i köket och sen fixa middag, sen borde jag, tvätta, städa, ringa mina studiekamrater om nästa grupparbete, förbereda packningen åt Ida och mig inför nästa vecka, planera för mat och sånt till P och hästar och hundar nästa vecka os.v.

Hör av mig då jag återvänt från Peking nästa helg, Kramar på er!

Fyra lediga dagar... så fort det gick...

Ego
Har ont i halsen, har kommit och gått i en vecka nu, lite segt. MEN idag är det SOL!!! Igår var jag hela dan i köket- bakade årets första lussebullar, fixade dessert till Åka runt festen i Skullaryd som vi var med på. Lite kul, man åker runt hemma hos varann och äter förrätt på ett ställe, varmrätt på ett och dessert på ett tredje ställe sen samlas man allihop i bygdegården där det är dans och bar, var trevligt men jag körde hela kvällen och åkte hem tidigt då jag hämtade Ida och hade djävulusiskt ont i halsen...

Ida
I torsdags tog hon med sin veckopeng för några veckor (och diverse stulna mynt- såna som hon hittat i huset och lagt i sin plånbok) . Ida talade om för mig att hon behövde åka till en leksaksaffär, för hon var tvungen att köpa en Barbie till. Hon hade lite jobbigt att välja för de flesta Barbie hon ville ha kostade mellan 230-500:- och Ida hade 180:- men efter ett tag hittade hon en som dög,(ingen äkta Barbie utan en Steffi docka, men tack och lov har hon inte fattat skillnaden än) den hade extra klackaskor och fyra extra balklänningar, det var typ det viktigaste... 
I övrigt har Ida varit en liten ängel senaste tiden, det känns som trotsperioden har gått över nu- hon har liksom blivit stor och kan motivera varför hon ska ha sin vilja fram- då gäller det att ha motargument!

Pauline
Har jobbat (och jobbar idag med) som en liten iller på Netto i Vetlanda denna helg,7-21 fredag, 7-18.30 lörd och idag söndag 9-18.30, men igår var hon ute och svirade i Tranås...det gick väl bra tills de skulle hem, den ganska färska föraren behöved ställa in sin GPS för att hitta från Tranås till Eksjö!?!, Gps:en visar då vägen till Eksjö via Österbymo! Fast det fattade inte föraren, som körde hem via Ö-mo, 1,5 timmes resa istället för en halvtimme..suck...

Våra jyckar
Hera är pigg igen men löper, Hannibal är fullständigt dum i huvudet, ylar, tjuter och pinkar revir inne- så han står inte så högt i kurs! Hera är jättenöjd, är bara inne i huset och får nästan följa med i bilen varje dag, hon stortrivs i bilen, var med med på jobbet förra veckan tre heldagar och hoppar lika glatt in i bilen varje gång även om hon får ligga där en hel dag!

Imorn är det måndag igen- jobba tre dar ledig en sen jobba två och sen iväg till Peking-lär inte ha några sysselsättningsproblem denna vecka heller... ha det bra kramar Molla


Tisdag morgon

Idag är jag helt slut, är lite risig i halsen och dessutom är det ösregn...om det varit sol kunde man ju bita ihop och pigga på sig... Ida var på dagis heldag igår 7-23, så hon sover fortfarande.

Hera
Blev sjuk i lördags, ont i kroppen så hon tjöt när man skulle röra henne, ville inte gå ut och inte äta, men igår var hon nästan som vanligt igen så jag hoppas det inte var något allvarligt. Hon var ju sjuk förra hösten, troligen streptokocker då men det verkar inte som det nu eftersom hon är bättre.


                                               

Julhysteri
Det är 7 veckor kvar till jul, brevlådan fylls med reklam om julklappar och olika belysningar (det är ju bara tre veckor kvar till 1:a advent så ok med belysning), det har i flera veckor redan varit julpynt framme för försäljning i vissa affärer. Julklappsreklamen från leksaksaffären är på nästan 70 sidor! Jag gillar julen och visst är det kul att ge bort klappar men ibland kan man bli lite anti- det handlar inte om att träffas och umgås utan att hinna köpa mest  prylar...När barnen får så många julklappar att de tycker det är jobbigt att öppna på slutet-Hallå!

Nu bär det snart av till Peking (om vi får visum) , superkul och få chansen att se lite av den kinesiska kulturen, ska bli spännande...

Kram på er

Pensioneringsfärdiga tandsköterskor och polisundvikande...

Den här veckan är egentligen rätt lugn då jag jobbat helgen, jobbar bara onsdag kväll och dagpass på fredag....men det känns som om det är full rusch ändå...

Ida
Har varit hos tandläkaren, ny tandsköterska igen- fast en väldigt gammal sådan- inte speciellt pedagogisk - när ida skrattade sa hon till henne att man måste vara tyst på sådana här vårdinrättningar- stor risk att en 5 åring vet vad en vårdinrättning är!!? När hon skulle röntga Idas tänder försökte hon använda den nya data röntgen, prövade tre gånger (varav två ggr på fel håll och en tredje gång på rätt tror jag) och upptäckte då att den nog var för stor för Idas lilla mun. Bytte då till gamla varianten med vanliga bilder- där behövde hon bara göra om en gång...Detta medförde att det blev lång väntan på resultaten av bilderna, Ida fick då välja en belöning och det blev en studsboll, denna studsade åt alla håll även ut i korridoren och in i behandlingsrummet bredvid med Ida efter....som tur var inte Idas tandsköterska i närheten då Ida jagade studsboll över hela tandläkarmottagningen...Kommer tillbaka och lägger bananklister på Idas tänder under protest från Ida (Ida hade öppen mun typ en timme efter behandlingen-tycker det smakar så illa!)- avslutar sen med att säga: vi ringer om det är något för ingen har tid att titta på röntgen bilderna...


Pauline
Har jag övningskört med intensivt denna vecka- hoppas det går vägen på uppkörningen nu..Hon jobbar rätt intensivt med skolan och deras företag kolla in deras hemsida www.ufcreateit.se/ , de har fullt upp med att ta emot beställningar, passa på att beställa julklappar... Hon ska jobba nästa helg-fre ,lö ,sö typ 12-14 timmar om dan då de öppnar en ny Netto butik i Vetlanda- blir en tuff helg.

Nytolkning av  begreppet ormgrop
Min mamma och hennes man har en trea i Bromma, min äldsta lillasyster Emelie med familj har precis köpt hus i Bromma, min yngre lillasyster Filippa har en lägenhet i stan även min äldsta lillebror Filip, men Emelies hus ska renoveras lite innan inflyttning så hon och make och C2 (drygt 1,5 år) bor i trean i Bromma, så gör även Filippa som renoverar/bygger om sin lägenhet, nu kom Filip hem från Japan och han kan inte heller bo i sin lägenhet där byts det golv efter en brand på våningen under så han joinar de andra i trean i Bromma- mamma sa att jag och Manne åker ut och bor på landet så får de andra bo i ormgropen... badrummet i Bromma är på c:a 3 kvadrat- med duschkabin-kan tänka mig trängseln på morgonen då alla fyra vuxna ska iväg till jobbet typ  samtidigt....

Helgen som kommer
ska jag vara ledig och har bara en träning på söndag och en fest på lördagkvällen inbokad, ska nog  vara nykter och köra bil den här gången...och om jag städar idag så kanske jag inte behöver ägna helgen åt sånt tråkigt..

Nu ska jag strax åka in till stan och övningsköra med Pauline, häromdagen då vi körde kom vi till en rondell (cirkulationsplats) och jag har sagt att hon ska rakt fram, men där har polisen kontroll-då hojtar jag "där e polisen sväng höger istället! " Pauline ifrågasätter då min lämplighet som handledare- "bra med någon som säger åt en att undvika polisen- känns ju tryggt?!" Jamen vi har ju ingen ÖVNINGSKÖR skylt på....svarar jag då..och man undviker väl alltid polisen eller?

Och bara så ni vet vi har fortfarande snö liggandes.... men den försvinner nog nu det är sju grader varmt idag!
Kram på er vi hörs!

RSS 2.0