Jag vill ha snö...

Jag verkar vara den enda i min omgivning (förutom alla barn) som tycker det är oändligt trist att det är plusgrader och regn, vill ha snö så man kan åka skidor och pulka och sånt kul! Visst man får skotta lite men det är ju bra motion...

Lite halvseg idag efter helgen (har jobbat , inte varit på fest), vi möblerade om på jobbet, bytte rum på utredningssekreterarna och våra omklädningsrum och det är ingen som ringt och klagat idag trots att vi har röjt rätt bra- varför har man ungefär 14 ljuslyktor på ett ställe där det är förbjudet att tända ljus??, prydnadssaker (apfula dessutom) som bara är ivägen och samlar damm, vedervärdiga plastblommor och ett otal skor och tofflor som ingen äger (tror vi)-  pers delen på vårt jobb är nu helt befriad från allt detta tack vare oss!

Ida hade en kompis här, de lekte i flera timmar, inte ett pip eller gnäll, sen kommer kompisens mamma och systern till kompisen- Ida förvandlas då till ett litet odjur- kan inte sitta på stolen och äta- säger elaka saker-ska styra och ställa med allt- säger att hon inte vill leka med kompisen längre utan bara med hans syster! Skitunge!! När de har åkt så återgår hon till den gulliga mysiga tjej hon varit ganska länge nu- tänk så det kan bli när man tror trotsåldern är förbi! Bara för att man inte är ensam i centrum kan man inte ta ut det på andra...

Har inte blivit mycket gjort idag, har kört några tvättar och lite småpyssel- och vips så har man dåligt samvete för man inte har hunnit/orkat göra allt man tänkt.. varför är det så svårt att bara koppla av och strunta i en del måsten...har ju egentligen all rätt att ta det lugnt en dag efter en arbetsvecka på 73 timmar...är ju ledig imorn med men då ska Ida in till stan på f.m. och då ska jag passa på att ut och springa- sen ska Ida och jag luncha med Lena och Ruben-ska bli trevligt! Jag ska väl inte gnälla jobbar onsdag kväll och torsdag till 16 sen är jag ledig fram till tisdag nästa vecka..

 Nu har Internet fått spunk..skulle precis publicera detta då bryts kontakten- men det fanns kvar...så nu testar vi igen kram på er vi hörs!


En lugn torsdag...

Har idag varit i Nässjö och hämtat min mobil som gick sönder vid jul, konstigt den var bara tre månader och en Samsung, har haft två Samsung innan som överlevde i min ägo ovanligt länge (mer än ett år), jag tycker att jag utsätter mina telefoner för normalt slitage men det tycker inte resten av familjen, nu är den som ny, ny display och ny connectionsladd inuti!

Mer shopping blev det, (efter att ha letat skidor till Ida, kollat blocket typ varje dag och ringt på c:a 20 annonser, det är alltid just de skidorna jag ska ha som redan är sålda- svaret låter- tyvärr 100 cm skidorna är sålda, men vi har 140 cm skidorna kvar.. men det är lite svårt att åka på dunderlånga skidor när man ska lära sig kanske! ) Så nu har jag tröttnat, kollade Intersport i Nässjö och där fanns ett par mellanblå 110 med rosa blommor på färdiga med bindning- men de kostade 1000:-, de var tillbakalämnade men aldrig använda, så jag prutade lite , sa att jag tyckte det var konstigt att det var fullpris på dem då de var en retur...fick dem för 800:- helt ok.

Gick in en sväng på Röda Korsets butik och kollade efter Staffordshire porslin, hittade två ryamattor- de var beiga så färgen va helt ok, ska lägga in en  i vardagsrummet och se hur det blir- om det blir disaster så får väl hundarna ha dem i hallen- men de var jättefina såg oanvända ut fast de var gamla. Fina kvalitetsmattor från Tabergs mattfabrik- i RK butiken kostade de 80:- för båda!

Jag är mycket stolt över mig själv, sprang 3,3 km igår utan att gå en meter! (kanske inte är så långt för en del av er andra men jag har inte sprungit så långt på ett tag, utan bara varit ute och gått), har inte ens träningsvärk idag, ska köra ett nytt pass imorn och försöka få upp tempot lite mer.

Sovit 12 timmar inatt, helt slut efter att ha jobbat/och vart på kurs 33 timmar på tre dar...imorn går jag på helgen men sen är jag ledig två dagar. Upptäckte att jag hade 54 föräldradagar kvar- visserligen 60:- dagar men jag kan ju ta ledigt utan att ta sem från jobbet, ska ta en måndag var tredje vecka fram till juni, innebär att jag bara kommer att jobba två dgr i veckan, två av tre veckor, skönt! Ska väl jobba desto mer i höst, ska jobba ihop extrapengar till vår resa nästa år, blir en långresa till Thailand och troligen lite andra länder, slutet på jan och minst 4 veckor, ska bli superkul!

Hej hopp vi hörs efter helgen (ha så kul på Barbados i Parkhallen alla som ska dit) kramar Molla



En liten rapport på kvällskvisten..

Nu har helgen passerat, en ganska lugn helg utan en massa inbokat, varit skönt att kunna ta det lite lugnt.  Tyvärr  är det stenhårt ute så vi har åkt till ridhuset med hästarna varenda dag, P har hoppat den lilla Kingen och han är duktig men vill gärna bocka som en liten tok efter.

Ida har hållit igång och åkte skridskor igår, börjar faktiskt gå ganska bra, tyvärr blev det ingen skidåkning det passade liksom inte in någon dag.

Vi har skruvat ihop ytterligare två IKEA skåp som sitter ovanför vår säng, idag har jag ställt in böcker och det verkar sitta kvar...

Jag blir galen på saker som går sönder!!! Imorn ska jag ringa Honda verkstan för det var en grej på bakaxeln som läckte olja och som ska bytas på garantin- detta var i början på dec, nu luktar det bränd olja när man kört! Och så ska jag jaga Thule trailers-Gångjärnen på hästtransporten har gett sig, den är fyra år gammal- de ville inte ta det som garanti eftersom den är mer än tre år- men man kan väl förvänta sig att gångjärnen ska hålla i mer än fyra år?? Det är väl därför man köper nya grejer= ska vara problemfritt?

Nu ska jag ut och kvällsfodra de små pållarna innan strömmen försvinner, det blåser halv storm ute så det lär ju svartna inatt..bäst att tappa upp lite vatten också så man kan borsta tänderna imorn...

Har ingen kul vecka framför mig, är ju min jobbvecka men de har lyckats lägga in kurs på en del av min lediga tid så det blir en 70 timmarsvecka...men det är ju inte så jobbigt med kurs, det stora problemet är att hålla sig vaken..

Ska rapportera mer under veckan kram på er Molla

p.s. har inte ätit nåt godis än! d.s....

´Lite uppmuntring i vintermörkret..

Kolla in  http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=24413   (PolishPolarBearClub) ha en bra kväll kanske återkommer senare om jag hinner, kramar Molla

Skitkallt!!

Efter några dagars töande hade vi igår kväll -9, trodde det skulle bli varmare idag men icke -13 var det på termometern idag, brrrr. Hade tänkt att rida på morgonen men det blev raskt flyttat till sen e.m då ska det bli lite varmare.

Jag har fortfarande inte ätit en enda liten godisbit sen Nyårsafton, trots att andra runt omkring mig ätit en hel del!
Fast man är bra sugen emellanåt kan jag säga... Har varit ute och sprungit två pass denna vecka (fast inte så långt som vår kära Elojna springer) och spelat fotboll på jobbet- jag är så totalkass, bollen går inte överhuvudtaget åt det håll jag tänkt mig!

Ikea skåpet är på plats, ska skruva upp skåpen ovanför sängen i helgen också, hoppas vi får fast dem ordenligt så man inte får ett i skallen under sin skönhetssömn!

Efterlysning!! Om någon har ett par slalomskidor (helst carving) i längd 80-90 cm ring mig! Letat med ljus och lykta men inte hittat några, känns surt att behöva köpa nya som Ida kan ha några månader bara. (Ida vill helst ha vita med rosa blommor på)

Idag ska vi till simhallen och bada med några kompisar får väl köra några längder där så slipper jag ut och springa i kylan idag!

Nähä nu har jag inte tid med det här längre ska ut med hundarna en sväng och så fixa iordning i stallet!
 Kramar på er Molla



Jag säger bara ett ord - IKEA

Idag måndag  har vi varit i Jönköping igen- i fredags åkte vi till IKEA och skulle inköpa ett litet skåp som passar perfekt uppepå jaktskåpet, personalen ger oss ett nummer, säger till oss- kolla att det är rätt nr så får ni rätt skåp- OK, hämtar en kartong på lagret-Rolf säger att den ser stor ut, men vi kollar numret en gång till och det stämmer. Väl hemma är det FEL skåp!! Men vi upptäcker att det passar bra ovanför vår säng så vi bestämmer oss för att åka till IKEA igen och köpa inredning till detta skåp samt ett litet skåp (som vi redan köpt inredning till ). Eftersom det börjar bli dags för att leta balklänning åt P som ska ta studenten så tänkte vi passa på att fixa detta med.

Sagt och gjort, smet idag från jobbet 10 min tidigare, hämtade P hemma och var i Jkpg kvart i fem, in och prova klänningar i en timme (P hittade en jättefin!), iväg till IKEA.  (P börjar nu bli lite trött, Ida är pigg som en mört hon sov hela vägen till Jkpg)  Kommer till garderobsavdelningen, där finns ingen personal, P letar reda på en tjej, skriver en lapp med det jag ska ha, jag kollar på lappen och det är FEL skåp igen!

Hon skriver dit rätt nr, vi går en trappa ner och till lagret, letar men hittar inget litet skåp, frågar personal igen, han letar också, kollar i datorn, ger mig ett nytt ställe att leta på finns inget skåp där heller.(nu har P gett upp och sitter på varuvagnen) .traskar då upp en trappa (med Ida i släptåg)  och genom halva IKEA igen, det finns ett monterat skåp som demo så jag får köpa detta (vilket ju är hemskt snällt eftersom jag redan köpt inredning till skåpet jag inte har), men det är fastskruvat i vägg och ett annat skåp...letar personal igen, hittar två tjejer och en skruvdragare, monterar loss skåpet- travar tillbaka genom halva IKEA bärandes på skåpet- alla tittade på mig och undrade vad jag höll på med...(under tiden har P hunnit prata i tel med typ tre pers och skickat 20 mess) sen fick jag gå in på Fynd- avd. för att prismärka detta lilla skåp- det var prissänkt från 230:- till 130:- men på fyndet satte han en lapp med 50:- på det så det var ju lite plåster på såren.. om man säger såhär- jag börjar hitta rätt bra på IKEA !

Sen har jag lite flyt- det lilla skåpet passar! Om det inte hade gått in skulle jag personligen hackat det i småbitar och eldat upp det!

Idag har jag också haft examination på min högskolekurs- tror det gick bra...skönt att vara klar!

Imorgon ska jag ringa Nässjö Kommun för typ 108:e gången och be dem fixa lampan vid vår utfart som inte lyser- sen snart två år tillbaka- hur svårt kan det va- kan man vägra att betala skatt innan de fixat den?

Vi hörs kramar Molla

Lite af hvarje..

I tisdags åkte vi skidor för första gången i år, Ida hade en aning svårt med liften, en knapplift som var enligt gamla modellen, ta tag och håll i- annars brukar ju knappen sitta i en lina som åker ut när man tar den- men icke , även vi andra hade lite trassel innan  man kom på hur man skulle göra..Sen tog Ida sig ner - har lite svårt att bromsa...tyckte det var jättekul när hon fick åka upp i stora backen- det tyckte inte jag som plogade mig ner med Ida på skidor mellan mina omväxlande på isfläckar och snödrivor...

Sen har jag mest jobbat, i onsdags kväll var Icka härhemma vid elvatiden när jag kom från jobbet, det var trevligt, fast några minuter efter att hon åkt ringer hon och säger att hon kört fast?!? Pauline och jag tar bilen och det visar sig då att handbromsen nog har frusit fast... men vi puttade på så Icka kom loss och kunde åka hem, kom i säng vid kvart i ett tiden och sen upp halvsex- men jag skulle ju bara jobba till 16 så det var ju lugnt- men med en massa folk som var sjuka så fick jag stanna till 22.45 istället, så idag har jag varit lite seg och sov till kvart över nio.

Ridit två hästar och en underbar promenad i det superhärliga vädret, snart ska jag ha lite träning och sen ska jag till Nässjö och hämta liten Ida och Rolf som kommer med tåget från Storstan, Ida har haft semester hos kusin Caroline- Carolines föräldar har INTE haft semester med två vildingar i huset. 

Det känns som om Julen sen länge är passerad men imorn är det Julgransplundring på Ing 2- ska bli trevligt, efter att julen dansats ut har de barnvakter som äter med barnen och alla vuxna äter middag i lugn och ro på ett annat våningsplan, snacka om service!

Söndag ska det åkas skidor igen hoppas det finns lite snö kvar bara, sen ska Kingen vara med på sin första husarträning, det blir spännade! 

Vi hörs kramar Molla
 

Idag är det nionde dagen i mitt godisfria liv- det går faktiskt riktigt bra!

Helgrapport

Hej på er, har några minuter över på jobbet så jag passar på att logga in en stund...
Nu är snart helgen till ända, det har varit en riktig vinterhelg med en del skridskoåkning med eleverna- kan tala om att konståkningsskridskor med taggar inte funkar så bra på lite kullrig sjöis- jag har ramlat en gång varje dag då taggarna fastnat i ojämnheter- roar ju eleverna iallafall!

Jag har inte ätit NÅGOT GODIS ALLS på HELA helgen- trots att det stått en massa framme!! Tar en dag i taget.. men det ska väl gå det med!

Slalom åkning ska passas in under veckan- Ida måste utbildas! Hoppas det kommer lite riktig snö också!

Ska sova lääänge imorn- (förhoppningsvis får jag sova till halvnio) men det är helt ok, ska åka lite skridskor med Ida imorn- enligt henne kan hon åka nu (inte helt färdig konståkerska ännu enligt pappa)

See you!!!

Nyårsfunderingar...

En nyårsdag gryr, återigen ett nytt år..
Vad ska man förvänta sig av året, hur högt ska man sätta förväntningarna och kraven på sig själv? Är man pessismist om man inte förväntar sig några omvälvande saker? Man tror att det fortsätter ungefär som vanligt...men är det något fel i det egentligen? Önskar bara att folk kunde vara lite mer varsamma med varandra och sina barn och sina liv- inte minst när man hör om alla skadade och döda och annat tråkigt som hänt under nyårsaftonen..så onödigt, smällare kan man klara sig utan-skicka upp små varmluftsballonger och önska något istället då man skålar i champagne eller nåt annat-drick måttligt (vet att jag låter som en moraltant men det är ofta barn med) man har så mycket roligare då!



Bild från Dubrovnik -06


Ett nytt år
Förvänta dig inte mer av dig själv än du själv känner att du orkar
Bry dig inte om andras måsten och förväntningar- det är ditt liv
Ägna lite extra kärlek åt andra människor i din närhet- som mest när de inte förtjänar det
Om det händer något tråkigt- bryt ihop och kom igen, ta stöd av människor omkring dig-var ingen mussla det är mycket
svårare...
Njut av de små stunderna i livet- en kopp te i solen på trappan en tidig vårmorgon, en ridtur i harmoni med hästen och naturen..en ömhetsbetygelse av någon du håller av och många andra saker man bara låter passera utan att fundera över....
Och inte minst ta hand om varandra!  Massor av kramar Molla

De är sams!!

RSS 2.0