Träskor gör ont..under näsan...fråga Ida

Ida fick en kasse med kläder från en kompis däri fanns även rosametallic lackade träskor- som ni  vet så gillar ju Ida rosa- trots att dessa var lite stora skulle hon ju prompt ha på sig dem oavsett vad jag sa- att man kan ramla och slå sig m.m. Ida går tre minuter senare ut på framsidan nerför trappen och jag hör bara att det dundrar till och sedan ett illtjut. Ida har då trampat snett (otippat va) i sina träskor och fallit handlöst rätt ner i gruset med ansiktet först- skrapat sig och har hela munnen full med grus. Nu har vi ställt undan träskorna utan protester!

För att slippa träskor lovade jag att ta fram Idas foppa-tofflor och sandaler- trodde jag lagt dem på nåt bra ställe, letade som en galning spårlöst borta! Sen började jag fundera på om vi glömt dem i Thailand, men bäst och kolla väskan för säkerhets skull- och mycket riktigt ej ännu uppackade sen vi kom hem 12 februari,låg de i väskan- fast det var faktiskt inget mer jag glömt att packa upp!

Ida har också tränat inför torsdagens tävling-igår kunde hon rida själv på longerlina utan att Yoshi sprang in till mig!  När Ida skulle galoppera (då springer jag bredvid) passade Yoshi på att bita mig i handen  varvid jag blixtsnabbt slår till honom på nosen - då säger Ida -mamma man får inte slå hästar! Och det är ju rätt men bits de så...men hennes tanke är ju god iallafall!

Idag är det tisdag och SOL IGEN!!!!  I e.m.-kväll  är det hoppträning och en tur till ridhuset med Kingen!

Vi hörs

Mer sol jippiee

Jaha måndag morgon vackert väder och ledig dag -härligt! Har ju haft en bra helg i GBG också riktigt kul att se den absoluta världseliten göra upp om segern i Världscupen! Gjorde lite fynd på mässan också- shoppa är alltid kul!

Ida har tillbringat helgen hos farmor och dessutom varit på kalas, var mycket nöjd och glad! Idag ska vi gräva vidare i trädgårdslandet, pust, men det är roligt när det är klart!

Nästa vecka ska Ida och jag åka till Sthlm ti-to på minisemester och umgås med mormor och co, P bor borta ibland och tycker att det är skönt att komma lite hemifrån- men när jag sa att jag skulle vara borta 3 nätter säger hon- Men jag då, jag kan ju inte vara ensam hela veckan!! Tja vad säger man ...du är ju faktiskt 18 nu och brukar tycka att det är skönt att vara för dig själv hemma nu....men jag brukar ju ringa henne två gånger om dan så jag har koll- tror jag iallafall.

Hej hopp nu ska jag ut i solen!!!

Nu ska vi bli trädgårdsproffs!

Jaha fredag morgon och fortfarande fint väder- härligt man behöver lite sol efter den här gråa vintern. Ledig igår, veckan har flutit på , klarade mig från att bli sjuk, och Ida är också nästan helt bra.

Igår grävde vi (jag grävde Ida tittade på) upp nya rutor till trädgårdsland- jobbigt kan jag meddela- men vi har fått upp staket runt så det får vara ifred för hundarna och diverse andra djur...vi har några rutor kvar att gräva någon frivillig? Hundarna gräver glatt men bara där de inte borde!

Ska jobba i e.m. kväll och kom på att jag kanske behövde packa nåt inför helgen- ska försöka hinna med det nu och så måste jag packa till Ida också som ska vara inackorderad hos sin farmor under helgen.

Imorn blir det GBG och Scandinavium, söndagen är det Världscupfinal i hoppning - kul!! Tyvärr missar vi ju WC (inte världscupen utan West Corner) premiären men det får bli en annan helg...

Och jag som skulle bojkotta fryst kyckling- det är ofta stabiliseringsmedel och saltvatten insprutat även i färsk kyckling!? (Tidningen Metro igår) Varför- kolla innehållsförteckningen (och hoppas på att de inte ljuger)och hoppas att det finns någon kyckling som inte är manipulerad.

Nu är det dags att vattna den nyanlagda köksträdgården och sen en snabbdusch och till jobbet ha det bra kramar Molla

nu är det förkylt..

Tillbringade helgen i Västervik, soligt och väldigt skönt då man satt i lä annars var det svinkallt. Blev iallafall rätt röd om näsan (berodde inte på alkoholintag) så solen tog lite. P:s häst var lite knäpp och såg spöken här och var, men fick till två bra rundor i helgen, det gick tyvärr inte så bra för laget som vi hoppats, hade lite stolpe ut men kom trots det 6:a av 11 lag.  Helt OK för att vara första gången de rider Div 1. När vi kommer hem möts vi av en trött Ida som är lite febrig och mycket förkyld och hostig. På söndagen kände jag mig lite matt och seg och vaknar på måndag morgon med kli i halsen ont  i öronen och nästäppa-typiskt! Det är bara att ringa dagis och jobb och tala om att man vabbar imorn, måndag.

På måndagen pratar jag med en kompis som också är hemma och vabbar idag, hennes dotter är förkyld och de upptäckte att hon hade löss igår- inte så kul. Det är ju konstigt att man har dåligt samvete för att man inte går till jobbet då ens barn är sjukt, man ursäktar nästan att man är hemma - vi diskuterade varför och kom fram till att det måste bero på att man är uppfostrad att vara "duktig" eller vad tror ni andra som läser detta?

Segt att vara lite dassig idag när det är superväder ute, men ska väl försöka ta fram lite utemöbler åtminstone.

Ha det bra kramar Molla

Mycket med Ida just nu...

Ida har en ny sandlåda- mycket stolt över denna då hon hjälpte till att bygga den!  På tisdagkvällen var Ida hos kompisar och då bjöd hon dem på sitt kalas-eh det var dock inget jag visste om. Idas kompisar kommer ner och berättar jätteglatt att de ska på kalas till Ida..hmmm... vad säger man, fick förklara att det dröjer lite tills Idas födelsedagskalas men vi kanske måste ordna nåt snart ändå när den lilla prinsessan bjuder på eget bevåg.

Jobbade bara i måndags e.m. kväll sen har jag ledigt tills nästa måndag- superskönt! Har lite träning ikväll har ju varit fint hela dagen men nu regnar det..men men det är ju bara att klä på sig.

P och jag har lyxat idag och ätit lunch ute det var jättemysigt- bara vi två i lugn och ro, händer inte så ofta.

Imorgon ska jag på utvecklingssamtal för Ida på dagis-det blir spännande... sist fick jag höra att hon hade ett välutvecklat språk ibland lite många svordomar bara...Sen ska Ida på Hitta Vilse kurs-hon är jättelycklig för att det är ju bara de stora barnen som får vara med- vad kursen handlar om är inte så intressant!

hej svejs

Gremlins- återkomsten

Har bar jobbat två dar denna vecka - men har haft fullt race ändå varför blir det så? Det mesta är ju rätt kul men besiktiga bilen faller inte under rubriken kul. Men igår kväll var det KUL! Vi var hos Icka (i den fina lägenheten med nu endast en illröd kökslucka kvar)  Tack Icka! och umgicks och käkade middag- supergott tack Karin! Träffade den mycket söta Pebbles (för er som inte har koll Cattis lilla rottisvalp), denna var helt galen lekte som en tok men då hon provsmakade min fot nöp jag till henne i nackskinnet då blev hon mycket lik en Gremlin- inte i det snälla stadiet- många tänder har hon. En stund senare sov hon och man kunde lyfta runt henne utan att hon vaknade- skön typ!

P var lite seg efter torsdagens festande så hon följde med hem redan vid 22 då det var dags att hämta discoprinsessan Ida som tillbringade kvällen på Röda Korsets Knattedisco i Bygdegården i Skullaryd- så det så..iförd hawaiiblåblommig klänning och vita hotpants och rosa glitterskor dansade hon medan killarna enligt Ida mest satt och snackade- det ska börjas i tid!

Vi kommer också nu att bojkotta all  fryst kyckling då det innehåller saltvatten och stabiliseringsmedel- varför kan de inte bara frysa in kycklingen som den är???

Var i Grankärr på ponnytävling lördag f.m. (kul att det gick bra Emma!) en aaaning snöigt kan man säga, Ida blev jättesur för det snöade i ansiktet på henne, satte henne i cafeterian där hon snabbt gjorde nya bekantskaper helt på egen hand. P skulle till Vimmerby och tävla imorn, men de ringer och talar om att det är inställt då deras parkering har regnat bort idag.. lite tråkigt men ganska skönt...

Ha det kramar M

Och så var det måndag igen...

Fast för mig innebär måndag och tisdag lediga dagar så det är inte så tungt, hi,hi

Lite seg morgon jobbat hela helgen.. men det går väl över. Börjar fundera på hur länge vår kyl varit lite halvdan, igår när jag tog mjölk ur den NYA KYLEN!! var den iskall- känns som om det var ett tag sen.

Idag är jag ledig DÅ REGNAR DET- blir man sur eller..jag vill ha sol så jag kan ta ut min lilla svarta! (bil alltså)

Ida är iallafall pigg och glad, hon ska baka chokladbollar- choklad i hela köket och på handdukarna, men men, hon tycker ju att det är kul!

Imorn är det dags för första hoppträningen ute- det blir kul att komma ut på lite större bana och kunna göra lite mer grejor!

Hej hopp

+15 i kylen- inte helt bra...

P gick inte till skolan igår vaknade och hade världens magknip och lite huvudvärk. Jaja  det går väl över, P mår bättre på e.m. så det verkar ju bra. När jag kommer från jobbet och lite snabbt ska steka några prinskorvar- ja då har korven fått päls- trots att datumet inte går ut förrän om en vecka!? Svär ve och förbannelse över affären som inte har förvarat korven tillräckligt kallt.... blir lite misstänksam på torsdag morgon då jag tycker att det känns ovanligt varmt i kylen- kollar med en termometer +15- inte bra...Börjar förstå varför P fick ont i magen....Ringer Bimab  som tror att det är termostaten- kostar inte mycket att byta- skönt tänker jag...tji fick jag- innan jag åker iväg och shoppar i Jkpg sänker jag tempen till +3, när jag kommer hem har tempen sjunkit till +8, ringer glatt Bimab och meddelar detta- får då till svar att  termostaten är hel , det är istället gasen som snart är slut , kostar typ som ett nytt kylskåp att laga!! Grattis bara att köpa nytt....va trött jag blir. rensning i kylen återstår nu, vågar ju knappt äta nåt.

Älskar FLASH i Jkpg,bra service plockar fram jeans som sitter perfekt och superrea en bomullskofta 125:- kostat 400:- det kallar jag rea!!
Ida shoppade rosa diadem, rosa duschtvål, rosa hårborste, rosa jumpadojor, rosarandig mössa (hmm undrar om Icka haft för mycket inflytande här) och icke att förglömma ett par VITA ballerinaskor. Skötte sig exemplariskt glad och gullig och inte obstinat en enda gång!!

BYE BYE

Hushållerska anställes omgående

Nu har jag inte skrivit på en vecka , lite slarvigt men det har varit fullt upp kan man säga.
Lillasyster Emelie och lilla Caroline överlevde att vara hos oss, trots kullerbyttor från soffor och en miljon små pärlor i hela huset, det var jättemysigt tack Emelie! 

I lördags fick jag ett litet bryt, jag bara kände att jag orkar inte fixa all mat och allt annat själv hela tiden! Var ute och red och hjälpte P att fixa hästen inför söndagen. Kommer in vid 18.30 och ingen  har tänkt på mat, tvätten är inte upphängd hundarna har inte fått mat- då blev jag sur!! Gick typ i strejk- Rolf och P märkte detta kan jag säga. R kör P till Aneby och sen får jag ett mess "köper med pizza hem" och på söndagen fixade han middag utan att jag behövde säga nåt, så uppenbarligen var jag extremt irriterad! Alltså tycker det är helt OK att laga mat för det mesta, men ibland känns det som om man fixar allt hela tiden man dukar, lagar mat, de kommer i bästa fall och äter , sen ska man plocka undan allt själv ...tvättar städar och ingen annan bryr sig... ska försöka att bli mindre duktig!
Tack P för att du faktiskt fixar diskmaskinen, stallet och min häst ibland och tvättar dina kläder!

Söndag var det tävling för Pauline och Vital i Mjölby, det gick bra så det var kul men det var en heldag, hann iallafall hem till Världscupen i hoppning på Tv kl 17 de ni! Var ute och galopperade i det sköna vårvädret i söndags kväll- Capo tyckte det var jättekul- utom när det helt plötsligt var en älgko 7 m ifrån oss-ngt spänd men det gick bra.

Har min jobbvecka och så var det en som var sjuk så måndag jobbade jag 7-23 och tisdag sov jag till 8 himla skönt, jobbade tisdag 12.30-23.30 ska egentligen sluta 22.40 men vi har lite struliga tjejer just nu så det blir lite stök på kvällarna. Vilket otroligt dagis man har, igår missade jag att ringa och säga att jag är sen upptäcker detta 23.15, frågar sen på dagis om de inte undrat och ringt- Näe vi tänkte att det strulade lite så det är lugnt...Kom när du kan... Helt suveräna!!

Idag är jag lite seg, Ida ville inte sova så länge som sin mamma idag, men jag har ju en kul dag idag, simskola med Ida på f.m. sen jobbkonferens 13-16 sen har jag träning under kvällen- det blir kul!!!

Imorn är jag LEDIG yes!!

Förresten mirakelmedlet funkade faktiskt efter tre omgångar skrubbning var det rent i bilen
= no more drickyoghurt i baksätet!!

Kram vi ses:)

RSS 2.0