Hästig helg:)

Helgen inleddes med att Pauline och jag var på hoppträning på fredagskvällen, väldigt roligt! Ida skulle absolut följa med och då fick Rolf den stora äran att tillbringa sin fredagskväll i ett kallt och dammigt ridhus. Ida ville åka hem efter ca 5 minuter för då var det kallt:) Sen sa hon att vi var duktiga fast våra hästar hade slängt lite med huvudena och det var inte bra. På vägen hem kom vi av någon anledning in på ormar- Rolf sa att en Svart mamba är otrevlig och är väldigt snabb upp till 50 km/h kan den röra sig. Ida hörde inte riktigt allt men frågar sen hur snabbt den ormen kan springa- svårt att hålla sig för skratt, men hon vet nu att ormar ringlar.

Lördagen pysslade vi lite hemma, Ida hade en kompis hemma, de lekte i ett dike- sen kom de och ville leka inne för de var dyngsura, båda barnen fick vrida ur sina vantar utomhus, sen  var det en stor pöl där kläderna hängde på tork..men kul i vattnet var det! Firade in våren med att äta våfflor i uterummet, det var lite för kallt att sitta ute tyvärr. På em var de hemma hos kompisen och lekte i snurrgungan, Ida snurrade så att hennes kompis kräktes...sen var det slutsnurrat. Vi avslutade dagen med middag hos grannar medan Pauline putsade båda hästarna och alla våra grejor inför söndagens tävling. Superservice:)

Sönda blev det en tidig morgon eftersom de envisas med att vi ska ha sommartid..och dessutom kallt och blåsigt. Framridningen var ute- de hade gjort vad de kunde men det var stenhårt och en del stenar på banan, red inte fram mycket, hoppade tre språng på räcket till första klassen. Vital bjöd inte på det hårda underlaget men när vi kom in i ridhuset vaknade han till. Gick jättefint i första klassen förutom att vi hoppade ett hinder så långt ut på högerkanten som det bara gick för det var en solfläck på vänstersidan....men felfritt iaf:)

Andra klassen blev det två språng på räcket på framhoppningen som framridning, tänkte att jag hellre tar en rivning än håller på att hoppar en massa på det hårda underlaget på en gammal häst. Kommer in på banan- den före mig vägrar ut sig, jag får vänta en stund för att hon ska hinna ut och de ska stänga dörren- Vital är så taggad så han börjar hoppa omkring som en tok på backen och ska hoppa hindren....Styr sen på första och han laddar som om det är 1,50 högt. Hoppar superfint men är väldigt högt över alla hinder- går toppen tills vi kommer till ett hinder vid dörren...då kommer solen och det blir en stor solfläck bakom varvid han tvärnitar typ 6 m före hindret, kan ju inte rida på så en volt och se då försvinner solen igen och resten av banan går toppen.
Pauline och King var duktiga men King led av svår separationsångest och sprang runt och skrek så fort han inte såg Vital, men en felfri runda blev det.

Är nu hemma och softar ensam med Ida,tvingade in den lilla lortiga Ida i duschen och nu ska vi ska snart kolla ponnyakuten, Pauline och Rolf åkte ner till husarträning utan hästar- fikat är ju viktigt med:) nu väntar en helgvecka så det blir jobb må-ti och sen helgen, hoppas det blir varmare nu, trist med -7 på morgnarna.

Ha en underbar vårvecka!


VAB....

... blev det idag, Ida var lite seg igår kväll och ville inte ha nån kvällsmat (det är annorlunda eftersom det är en chans att vara uppe en liten stund till) snörvlade och sa att hon hade ont i halsen. Ville inte sova i sin säng så inatt sov hon hos mig, blir väckt vid tvåtiden då är hon som en liten kamin....så ingen skola idag och inget jobb för mig. Känner mig lite dum, har varit ledig sen i fredags och så ska jag jobba två dagar denna vecka och då är jag hemma och vabbar.....men Rolf är borta hela veckan så det är inte mycket att välja på.

Ser fram emot helgen- hoppträning på fredag kväll och tävling på söndag! Ska bli så kul att åka iväg på tävling, nu ska jag ju rida några pytteklasser bara men det känns lite lagom när jag inte tävlat på 5 år och hästen inte varit inne på en bana på ett och ett halvt år. Hästen är ju dessutom lite spooky så chanserna att sitta kvar ökar ju om man börjar smått:)



 Bild från Hubertus 2010
Busen Vital närmast kameran:)


Passat på att sitta vid datorn och planera lite för köksombyggnad och håller som bäst på att rita lite på det som ska bli vårt nya badrum på övervåningen- det är väldigt roligt men man vill ju ha det klart typ igår!

Ha en bra dag:)


Handväska eller inte!!

Fram till 2006 använde jag inte handväska, hade ju nästan alltid stallkläder och jackor med stora fickor så plånbok, mobil m.m. hade jag i fickan, men så började jag på Långanäs och då skulle man alltid ha med sig dessa saker och ha nånstans att lägga bil o hem nyckel och övrigt då jag inte kan ha det i fickorna på jobbet. Alltså- handväska fick det bli. Jag vet inte hur många gånger jag ställt ifrån mig den och glömt den, som tur är mest hemma hos folk jag känner så jag har inte blivit av med nåt...ännu....




Idag skulle jag var duktig o inte lämna väskan i bilen då den var parkerad i Jönköping då glömde jag väskan hos en kompis, med bensin och bankkort, och nyckeln till jobbet- suck! Men jag vet ju var jag glömde den:) Som tur var hade jag mobilen i fickan så den fick jag med mig hem.....På fredag ska jag hämta P i jönköping igen så då får det även bli hämtning av väska.

Kanske skulle börja med midjeväska som jag aldrig tar av mig...

I övrigt så har helgen rullat på alldeles för fort som vanligt- haft en massa goa tjejer här på lördagsmys och firade Pauline igår, idag har vi ridit ut i blåsten och nu är det dags att jobba två dagar- sen är det långhelg igen:)

Ha det bra!!!

Lugn kväll....

...ska det bli ikväll, jobbade 9-23 igår och 7-16 idag, sen handla mat, hämta Ida, köpa present till kalaset hon ska på imorn, sen hämta hunden, hem och göra läxor och sen göra stallet o ta in hästarna sen fixa middag- men nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen! En liten stund framför Halvåtta hos mig och sen ska Ida i säng! 
 
Nu väntar 4 lediga dagar som dock är välfyllda men med roligheter och fix i huset! Trivs iofs mycket bra på jobbet men trevligt att va hemma och fixa o dona! Lite orolig för att det ska bli snökaos imorn när Pauline och jag ska åka och hoppträna men det har förhoppningsvis dragit förbi till kvällen!

Ha en skön kväll!

Ett snabbt inlägg....

.....mellan målarinsatserna i vardagsrummet! Äntligen är garderoben klar,  det är bara några lampor som ska upp med! Men vi har kunnat flytta in grejor. Nu är det dags för sovrummet att fixas, har rivit loss alla linoleummattorna och slängt ut, hade tänkt att kanske kunna lägga in ett klickgolv där- men golvet är inte rakt....så det får nog bli nån snygg matta. En innervägg ska flyttas och så ska vi gipsa väggarna, spackla och tapetsera. Dessutom ska vi ha en vägg med stående brädor där sängen ska stå, lite extra pyssligt i ett gammalt hus där det inte finns en rät vinkel:)

Jag har jobbat fre -lö men hade ju redan jobbat en dag åt en arbetskamrat så jag blev ledig söndag, igår var Ida nere med en kompis och de red en stund i ridhus. Ida vill träna dressyr, men den enda dressyr hon sett är Husarernas, vilket innebär att Ida tror att dressyr innefattar hälsning med sabel!! Igår på Husarträningen stod hon på läktaren med sin träsabel och tränade samtidigt som vi som red:) Hon är lite irriterad över att hennes häst är så liten så att hon inte får vara med på träningen. Lite för farligt med en B-ponny bland alla stora hästar som busar lite ibland.

Som avslutning på en bra dag blev det Solsidan.... intressant att man lyckats göra ett humorprogram som blir så pinsamt att en del lämnar TV.n under programmet, blir iaf en rejäl dos skratt varje söndag!

Idag är det renovering, ridning, hämta Ida i skolan och lite annat pyssel på schemat! Ha en bra måndag!

Snälla våren...

...kom nu!!!!! Det är visserligen soligt idag men nästan - 6, vill ha värme nu! Längtar efter att kunna rida ut i skogen och känna doften av jord och se vitsippor och små skira ljusgröna löv!!

Helgen passerade fort även denna gång, hoppade in på jobbet hela lördagen för en som behövde vara ledig, men då tar han min söndag så denna helg som kommer blir smidig- jobbar bara fre- lö.  Söndagen var det lekstuga här hela dan. Ida hade två kompisar här större delen av dagen och sen åkte en hem och då kom det två nya:) Och besök av vänner som kom med semlor hade vi också på eftermiddagen- mycket trevligt!

Jobbade över en stund så det blev sent igår, det var lite segt i morse men solen gör ju att man blir lite piggare. Ska passa på att rida lite innan det är dags för jobbet, sen kväll idag med men sen är jag ledig i 2 dar. Ida är ledig från skolan to- fre så det blir trevligt att se henne lite mer.

Nä nu ska hästarna få jobba lite! Ha en bra dag!!

Idag är det torsdag....

...tyckte det var måndag alldeles nyss! Dagarna går fort men vårens intåg går sakta, igår var det bara heeeelt underbart- fler soliga vårdagar är välkomna!

Varit lite dålig på att skriva, blev irriterad sist, ett långt inlägg och jag hade ju naturligtvis inte tryckt på spara nån gång, internet lägger av och vips så vad det borta!!  så nu SPARA....

Ida har fått hem sin häst och ridit en del, det funkar superbra, vi var i ridhus häromkvällen och Ida ville då inte sluta rida...de galopperade och hoppade några skutt också vilket Ronja tyckte var väldigt kul. Hon beter sig inte som om hon är 20 år direkt, varje dag när hon går ut i hagen drar hon ett litet race och hoppar runt och slår bakut, för att sen göra en tvärnit vid silagehögen:)

Vi har ridit dressyren i Överstens pris med Husarerna, jag red Vital vilket inte var ett smart val, hade iofs inte så höga förväntningar men hade ju hoppats på att han skulle kunna stå still under hälsningarna. Men han såg andra hästar utanför och började fara runt. Hela programmet var han spänd och stark och där det var skritt blev det inte mer än lite samlad trav, periodvis var han ganska fin men spänd och då blev det 7 or på rörelserna. Men Rolf fick till sabelhälsningarna bättre och hans häst stod still när de hälsade så han fick massa mer poäng än mej till hans stora glädje!

Jobbade måndag och tisdag, så då blev det inte mycket gjort härhemma, men var ledig igår så då har jag börjat organisera upp i arbets/gästrummet, spacklade lite i garderoben och fyllde bilen med skräp, hade tänkt att hinna iväg med skräpet igår men det hanns inte med, så nu måste jag flytta över skräpet från bilen till transporten. Sopstationen är nämligen bara öppen mellan kl. 15-18....

Idag är det också fullsmetat- stallet är ju redan klart men jag ska strax köra in en ny silagebal, sen tvätta, och förbereda mat till våra middagsgäster, slipa i garderoben,rida minst två hästar helst tre och Ida ska till ridhus med sin ponny och en kompis i e.m. måste ta ett varv med dammsugaren härhemma med, men jag är ju ledig imorn med:) Då är det lite lugnare, ska åka med King på hoppträning imorn kväll, ska bli intressant eftersom jag typ aldrig har hoppat honom....

Nu är det dags att hoppa in i traktorn- ha en bra dag!

RSS 2.0