Hej igen!

Har varit lite paus på bloggen ett tag, men nu är det nya tag igen!

För tillfället så undrar jag var våren tog vägen, det är inte ok med 2 dm snö och nästan 10 grader kallt när det närmar sig mitten på april! Skulle ut och sätta stolp och kratta bort gammalt silage m.m men inget av det gick  att göra! Idag är det iallafall plusgrader men regnar, fördelen med detta är att snön försvinner och marken tinar!

Här i huset har det hänt en del under vintern, köket är klart och likaså hallen, klinker och golvvärme är lagt och väggarna har fått ny färg, den sunkiga garderoben är nu vitmålad med egentillverkade hatt och skohyllor med svarta gjutjärnskonsoler. Blev riktigt bra, har anpassat hyllorna så ridstövlarna får plats under:) Har även färdigställt ett gästrum i lilla huset på gården. Mycket målarfärg går det åt, har nog målat upp ca 50 liter sen vi flyttade hit för ett och ett halvt år sedan.

Nästa projekt är badrum/bastu på övervåningen, det är dock en massa tråkiga saker att göra innan man kan börja inreda....typ riva ut väggar, golv m.m. Lägga nytt avlopp och allt annat "kul" som inte syns. Men vi har börjat och fortsätter att pyssla så sakteliga...

Imorgon ska jag jobba igen, har varit ledig sen 30 mars, innebär ju inte att man inget gör men det har varit skönt att komma ikapp lite hemma och umgås med familj och vänner. Har varit välbehövligt också efter att det varit ganska mycket på jobbet ett tag, blir lite mycket när man redan jobbar 67 timmar och det läggs på utbildning en dag och man får jobba över pga stök flera kvällar, efter helg ska vi alltid vara lediga två dar men då var det kurs på tisdagen... så på 11 dagar i sträck var jag ledig 2 vid olika tillfällen....till saken hör ju att vi inte jobbar 8 timmar om dagen utan mellan 10-15 timmar. Hoppas det inte blir fler såna veckor! Men tur att man har bra kollegor- det väger upp mycket!

På hästfronten ändrar det sig, Trinity har lämnat oss, fick sluta sina dagar alldeles för tidigt pga tandproblem. Yoshi ska åka till en ny familj om en vecka, där de två döttrarna ska ta hand om honom. Ronja är kvar och har fått en ny hagkompis, La Dolce Vita, ett sto som vi har hemma på prov, än så länge har hon skött sig bra men hon är inte igång så vi tar det lite försikigt med henne. Våra två knasbollar (Vital och King) är kvar, de leker i hagen och är allmänt spralliga:)

Ida red sin första husarträning med Ronja i söndags, Ronja är helt underbar!! Hon var hur snäll som helst och Ida kunde rida och slå på sabelfäktningshindren utan några problem, hon brydde sig inte ens om ballongerna som for!

Hej hopp!!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0