Hästig helg:)

Helgen inleddes med att Pauline och jag var på hoppträning på fredagskvällen, väldigt roligt! Ida skulle absolut följa med och då fick Rolf den stora äran att tillbringa sin fredagskväll i ett kallt och dammigt ridhus. Ida ville åka hem efter ca 5 minuter för då var det kallt:) Sen sa hon att vi var duktiga fast våra hästar hade slängt lite med huvudena och det var inte bra. På vägen hem kom vi av någon anledning in på ormar- Rolf sa att en Svart mamba är otrevlig och är väldigt snabb upp till 50 km/h kan den röra sig. Ida hörde inte riktigt allt men frågar sen hur snabbt den ormen kan springa- svårt att hålla sig för skratt, men hon vet nu att ormar ringlar.

Lördagen pysslade vi lite hemma, Ida hade en kompis hemma, de lekte i ett dike- sen kom de och ville leka inne för de var dyngsura, båda barnen fick vrida ur sina vantar utomhus, sen  var det en stor pöl där kläderna hängde på tork..men kul i vattnet var det! Firade in våren med att äta våfflor i uterummet, det var lite för kallt att sitta ute tyvärr. På em var de hemma hos kompisen och lekte i snurrgungan, Ida snurrade så att hennes kompis kräktes...sen var det slutsnurrat. Vi avslutade dagen med middag hos grannar medan Pauline putsade båda hästarna och alla våra grejor inför söndagens tävling. Superservice:)

Sönda blev det en tidig morgon eftersom de envisas med att vi ska ha sommartid..och dessutom kallt och blåsigt. Framridningen var ute- de hade gjort vad de kunde men det var stenhårt och en del stenar på banan, red inte fram mycket, hoppade tre språng på räcket till första klassen. Vital bjöd inte på det hårda underlaget men när vi kom in i ridhuset vaknade han till. Gick jättefint i första klassen förutom att vi hoppade ett hinder så långt ut på högerkanten som det bara gick för det var en solfläck på vänstersidan....men felfritt iaf:)

Andra klassen blev det två språng på räcket på framhoppningen som framridning, tänkte att jag hellre tar en rivning än håller på att hoppar en massa på det hårda underlaget på en gammal häst. Kommer in på banan- den före mig vägrar ut sig, jag får vänta en stund för att hon ska hinna ut och de ska stänga dörren- Vital är så taggad så han börjar hoppa omkring som en tok på backen och ska hoppa hindren....Styr sen på första och han laddar som om det är 1,50 högt. Hoppar superfint men är väldigt högt över alla hinder- går toppen tills vi kommer till ett hinder vid dörren...då kommer solen och det blir en stor solfläck bakom varvid han tvärnitar typ 6 m före hindret, kan ju inte rida på så en volt och se då försvinner solen igen och resten av banan går toppen.
Pauline och King var duktiga men King led av svår separationsångest och sprang runt och skrek så fort han inte såg Vital, men en felfri runda blev det.

Är nu hemma och softar ensam med Ida,tvingade in den lilla lortiga Ida i duschen och nu ska vi ska snart kolla ponnyakuten, Pauline och Rolf åkte ner till husarträning utan hästar- fikat är ju viktigt med:) nu väntar en helgvecka så det blir jobb må-ti och sen helgen, hoppas det blir varmare nu, trist med -7 på morgnarna.

Ha en underbar vårvecka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0