2010 vilket år det var!!!

Vinter

Årets början var kall och snöig- värsta vintern på 50 år, men vi bytte 5 veckors kyla i februari- mars mot det varma Thailand. En härlig resa med sol och bad, enormt många fascinerande möten med människor. Ida lärde sig simma under denna resa, men det är klart 8 timmars vattenträning varje dag borde sätta sina spår…. 

Vår

Då vi kom hem den 16 mars möttes vi av lika mycket snö som när vi åkte 8 februari…men det blev snabbt varmare och våren försvann i ett nafs! Pauline åkte på några tävlingar med lilla King- han skötte sig utmärkt!

Husardagarna andra helgen i juni blev lyckade, jag var med och red för första gången på många år, det var lite spännande på torget. 

Sommaren

I början på juli åkte vi på bröllop i Värmland, kombinerade detta med lite semester, b.l.a. besökte vi Nobelmuseet där en docka av Alfred Nobel satt vid ett bord- jag trodde det var en docka och det sa jag till Ida som tyckte det var lite läskigt….Då reser sig dockan upp och presenterar sig!!! Jag trodde Ida skulle springa därifrån…men hon följde med resten av den guidade turen, men var lite skeptisk mot Nobel-kopian:) 

Att fylla 40

Det var med blandade känslor det var dags att fira födelsedag- men det blev såååå roligt! Först öppet hus med massor av folk i Skullaryd på fredagen, blev enormt firad var verkligen jättekul (och jag har inte fått iväg tackkort ännu…) Vid lunch på lördagen bar det av till Sigtuna där vi firade med familjen ( och några till som liksom hör till familjen med). På söndagen åkte vi ut till Gåsö och måndagen den 18 juli blev jag firad på morgonen då jag fyller på riktigt. Efter firande i dagarna tre styrde vi kosan till Småland igen. Men bara i några dagar för den 23 juli var det dags att åka till Göteborg och gå på konsert med Takida och Pink.

 

Höst och fågeljakt

I augusti var det dags att jobba några veckor för att sen åka till Vemdalen för fågeljakt en vecka, Rolf åkte tidigare för att jaga björn, men björnen var klok och höll sig undan för jägarna! Vi tillbringade en mysig men extremt regnig vecka hos mamma och manne. Fåglarna lyckades tyvärr också hålla sig undan….

Efter detta var det dags för Pauline att flytta till Göteborg, jag jobbade så Rolf körde Pauline med flyttlass till Gamlestaden, där hon flyttade in i pojkvännens etta. Pauline pluggade under hösten på en idrottskurs vilket passade henne alldeles utmärkt!

I september var det terränghoppning med Husarerna i Vetlanda, jag red som vanligt alldeles för fort men Pauline blev trea med King, Några veckor senare var det Hubertusjakt i Eksjö och då lönar det sig att rida fort men det räckte inte riktigt, blev bara trea på upploppet… 

Nytt läge!

I oktober köpte vi Täringstorp- så sen har det varit fullt upp, vi har plockat ner taggtråd, satt 200 stolpar och många meter eltråd, vi har rivit ut gammal inredning och sen byggt stall i ladugården. Vi flyttade in 3 december och hela december går åt till flytten. Fast vi hann med en bal på Kalmar slott den 4 dec då Staby skvadron firade 80-årsjubileum.

 

Nu har vi firat in det nya året, skolstart igår och julsemstern slut,blir spännande att se vad 2011 kommer att innehålla, vi har i alla fall fullt upp med renovering, det blir inte klart 2011 men kanske 2015….i bästa fall!


Kommentarer
Postat av: pauline

bra år du, men jag kom faktiskt 2a på terrängen:) haha

hoppas 2011 blir ett bra år! kram

2011-01-11 @ 21:27:09
Postat av: molla

ja det gjorde du ju sorry...kram på dig

2011-01-11 @ 22:04:03
Postat av: Birgitta K

Ett händelserikt år har ni haft! Grattis!

2011-01-12 @ 08:05:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0