1:a advent....

...är det idag söndagen den 29 november. Det känns inte som om det snart är december, 3 grader varmt och regnigt och lerigt. Kom på mig själv med att gå och längta efter minusgrader när jag släppte ut hästarna i morse! Slippa all lera och kanske få lite sol. Men å andra sidan är det skönt att slippa oroa sig för halka, slippa skrapa rutorna på bilen, slippa fastfrusna bromsar och lås på trailern, slippa frysa tårna av sig när man rider- men det här grå vädret gör mig extremt trött. Det är som författren Eva von Zweigbergk skriver i Johans Jul- November är mycket lång och grå!

Förresten- om du inte har den boken, köp den genast- kom ut 1947 första gången men trycktes en gång till
1989, leta på nätet eller på antikvariat. Birger Lundquists illustrationer är underbara, och själva berättelsen är ljuvlig!!! Både vuxna och barn har lika mycket nöje av den! 

Ida genomförde sitt första Globen Horse Show besök- for runt som en iller då det var tråkigt- d.v.s. under hoppklasserna när alla andra satt still, showinslagen gillade hon dock jättemycket, allra bäst var shettisarna och julavslutningen med tomtar!

Det blev en aning sent, showen slutade inte förrän 23.30 och sen tog det en dryg halvtimme att komma ut ur p-huset....men Manne var snäll och hämtade oss med båt vid halvetttiden på natten i Älgö, efter en natt på Gåsö åkte vi till Gnesta för en supermysig lunch. Sen bar det av mot Mjölby där vi lämnade Pauline vid tåget för fortsatt färd till Göteborg. Var hemma vid 17 tiden, ganska skönt att ha lite lugn kväll hemma, men vi var lite sega för vi slocknade före 21.30... en lördagkväll!!

Nu är det sånt där trist igen- bromsen har låst sig på ett av hjulen på vår trailer, måste plockas isär och lossas- går ju inte att köra nånstans annars...Någonting låter konstigt vid vänster framhjul på audin....alla bilarna är leriga typ upp på taket just nu- men tvättar man så är de skitiga när man åkt ut från gården en gång...

Bäst att göra lite nytta nu då- ha en skön första advent!




Kommentarer
Postat av: Danne

Var globen nåt att ha iår? Jag har ju fortfarande aldrig lyckats komma dit av någon konstig anledning... brukar bara bli GBG för min del...



Bilar ska stå stilla... då innebär de minst problem ;)

2009-11-29 @ 10:40:17
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Molla

Tja Globen var som vanligt...bra show lite hoppning mycket dressyr på vissa föreställningar dock inte den vi va på! Har man inte varit där kan jag rekommendera att man testar- men mycket är lika från år till år så nån gång ibland räcker gott!

2009-11-29 @ 12:52:23
Postat av: Drutt59

Ha en skön 1:a advent själv. Ska strax åka in till Eksjö och gå på den berömda skyltsöndan. Men som du säger, mycket till julstämning är det ju inte.

2009-11-29 @ 14:23:34
URL: http://drutt59.bilddagboken.se
Postat av: Mia

Kul att ni var däruppe o kollade, har suttit som klistrad framför tvn nu när man e sjuk och varit sååå avis på alla som var där....men det kommer ju fler år....Ha det så bra.. Kram Mia

2009-11-30 @ 20:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0