En fullspikad helg till ända..

Valborgsmässoafton avslutades med trevlig middag hos Rolf syster sen tittade vi på  Vårspelen i Sjöängen, Eksjö. Detta innebär att den vackra Vårprinsessan är tillfångatagen av Vintergreven som inte släpper fram våren, Vårgreven och Vintergreven har varsitt gäng ryttare utrustade med hiskeliga svärd (i trä) och dessa slåss då och typ alltid så avgår Vårgreven och hans kämpar med segern så våren åter kommer till Eksjö. Eftersom det är exakt samma skådespel varje år så tycker jag inte det är direkt spännande- men Ida levde sig in för fulla muggar och hejade högt på våren- var alldeles till sig efteråt! Pauline spelade brännboll- och vann- självklart enligt henne!

Fredagen började bra med lite målning- men sen skulle jag upp och morgonfodra hästarna som nu är ute på natten- inga hästar kommer, sen ser jag att de har sprängt staketet och alla fyra är puts väck?? Börja leta- snacka att man blir nervös- men sen ringer en granne och har fyra hästar på sin betesvall- så det var bara att hämta hem dem- alla skor kvar och inga sår så det var skönt. troligen skrämda av en älg- i lördags så var staketet nerrivet på två andra ställen och hästarna lite skärrade så det hade nog varit besök igen- får hoppas älgarna lärt sig att hästarna är i hagen även på natten nu!

Resten av fredagen målade vi i annexet och målade bottenfärg på Paulines båt. Avslutade med liten grillmiddag och skjutsade sen Pauline på fest igen...

Lördagen startade återigen med målning- gjorde färdigt all målning därinne på morgonen! Blev jättefint! Sen var det en andra strykning på båten så var den klar också. Gjorde sen lite möblering därinne- Pauline är mest orolig för hur hon ska få till det med garderob, internet och Tv kanlar i nämnd ordning....Avslutade lördagen med middag där samtliga familjemedlemmar var närvarande- sensation! Nästa middag med samtliga blir kanske den 12 maj annars dröjer det till den 23 maj....lite mycket just nu!

Söndagen var det dags för tävling för Pauline och vital, på vägen dit börjar P må dåligt och ont i magen alldeles darrig ungefär som när man har magsjuka....håller nästan på att spy- 2 ggr stannar vi och funderar på att vända. Men vi åker dit och P dricker vatten, blir sakta lite piggare så troligen var det vätskebrist, drack alldeles för lite på lördagen då det var supervarmt. Gick jättebra i 1,20 fram till Jokerhindret som Vital inte ens kan tänka sig att gå nära- men kommer sen över men då hade hon ju två stopp- hästskrälle! P har piggat på sig så hon bestämmer sig för att rida 1,30 och det går riktigt hyfsat- några bommar ner men klart godkänt!

Sen var det dags för husarträning, Rolfs häst är halt så han går bort med honom till transporten - Kingen får fullständigt spader och är inte riktigt klok- trots att det är 10 andra hästar på banan- får lina honom en stund och trycka till honom lite sen kunde P rida igen- knäppgök!

Nu är det kväll och efter en välbehövlig dusch (efter en dag i grusdamm känns håret som stålull) ska vi ta en kopp te och sen blir det tidigt godnatt!! Hej svejs!

Kommentarer
Postat av: mia

Kul att det gick vägen ändå, på hoppningen, Hmmm funderar varför inte barnen sysslar med nån sport som går fortare...iof så går väl hoppningen någotsådär fort men dressyr.....åkte hemifrån kl 6 i morse och kom hem vid 21???....schack kanske!!!men det är ju kul ändå hehe, Va knäpp man måste va för att ställa upp på sånt här.....Ha en bra vecka nu Kram mia

2009-05-03 @ 22:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0